تاکيد قائم مقام وزير علوم بر توسعه ديپلماسي قرآني
قائم مقام وزير علوم، تحقيقات و فناوري در امور بين الملل گفت: هم اکنون 23 خبرنامه الکترونيکي در حوزه علوم قرآني آماده شده است و نشريه هاي قرآني بايد شناسايي شوند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ سالار آملي در سخناني در نشست تخصصي توسعه پژوهش و آموزش عالي قرآني، وضعيت و برنامه هاي
افق پيش رو که در سالن جهاد علمي وزارت علوم برگزار شد افزود: نظام آموزش عالي کشور يک نظام نسبتا بسته است و بروز برخي بي نظمي ها در کشور ناشي از اين نظام بسته است.
قائم مقام وزير علوم با اشاره به فرصتهاي موجود قرآنشناسي و اسلامشناسي در دنيا تاکيد کرد: دانش علوم قرآني به منطقه منتقل نميشود و همين موضوع موجب ميشود که ديپلماسي قرآني دچار ضعف شود.
سالار آملي با اشاره به اينکه دچار ضعف ارتباطي هستيم گفت: تشويق اساتيد قرآني براي حضور در تعاملات بين المللي، طراحي الگوي گسترش آموزش عالي قرآني و افزودن نگاه بينالمللي مهارت آموزي استادان، دانشجويان و طلاب و توجه توامان به زبان عربي و انگليسي در تقويت برنامه هاي زبان آموزي و ايجاد ارتباط بهتر بايد مدنظر باشد.
پذيرش بورسيه سالانه 30 دانشجوي خارجي در رشتههاي قرآني
قائم مقام وزير علوم، تحقيقات و فناوري در امور بين الملل در حاشيه این نشست در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: با توجه به توافقات صورت گرفته با سازمان امور دانشجويان ساليانه حدود 30 دانشجوي بورسيه براي تحصيل در رشته هاي قرآني وارد کشور مي شوند.
سالار آملي افزود: فعاليت هاي بين المللي قرآني در ابعاد مختلف يکسال و نيم گذشته آغاز شده که يکي از محورهاي اساسي اين فعاليت ها ايجاد ارتباط با مراکز قرآني دنياست.
وي گفت: ايجاد کرسي اسلام شناسي در کشورهاي مختلف از جمله اندونزي از توافقاتي است که تاکنون صورت گرفته است و هم اکنون در حال گسترس اين توافقات در ساير کشورها هستيم.
سالارآملي افزود: در حال راه اندازي کرسي شيعه شناسي در کشور آلمان هستيم؛ همچنين در دانشگاه واتيکان استاد مربوط به اسلام شناسي وقران شناسي اعزام کرديم.
قائم مقام وزير علوم با اشاره به اينکه ايجاد کرسي هاي اسلام شناسي يکي از برنامه هاي اصلي وزارت علوم است گفت: در کشور يونان بسترها فراهم شده است تا کرسي اسلام شناسي شکل گيرد.
سالار آملي به بورسيه دانشجويان رشته هاي قرآني نيز اشاره کرد و افزود: از جمله ديگر فعاليت هاي ما در زمينه گسترش و توسعه علوم قرآني پذيرش بورسيه دانشجويان کشورهاي خارجي به صورت کوتاه مدت و بلند مدت است.
وي گفت: سالانه 30 دانشجوي بورسيه در تمامي مقاطع آموزش عالي از مقطع ليسانس به بالا براي تحصيل در رشته هاي قرآني وارد کشور مي شوند.
سالار آملي درباره اعزام دانشجويان ايراني در رشته هاي قرآني به ساير کشورها افزود: هنوز تعداد دانشجوياني که در رشته هاي علوم قراني مي توانند به کشورهاي ديگر اعزام شوند مشخص نشده است.
هيئتي دانشگاهي از فرانسه وارد کشور ميشود
قائم مقام وزير علوم همچنین در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: 40 نفر از مسئولان دانشگاه ها و پژوهشگاه هاي معتبر فرانسه در اوايل سال آينده براي برقراري همکاري با ايران وارد کشور ميشوند.
سالار آملي افزود: همکاري هاي بين الملل و سطح علمي و فناوري به گونه اي است که بسياري از کشورها مايل هستند داخل کشور بيايند.
وي گفت: همچنين در دو هفته آينده هيئتي شامل روساي پنج دانشگاه برتر فرانسه وارد کشور ميشوند.
سالار آملي افزود: بعد از حضور 40 مسئول دانشگاهي فرانسه در اوايل سال آينده، مسئولاني از کشور پرتغال وارد ايران مي شوند.
وي گفت: در دو ماه گذشته تاکنون هئيت هاي متعددي از ترکيه، عراق، ايتاليا و اتريش وارد کشور شدند و هم اکنون کشورهاي غربي علاقه زيادي براي همکاري با ايران دارند.
بين المللي شدن دانشگاههاي کشور در برنامه ششم
قائم مقام وزير علوم همچنین گفت: يکي از برنامه هاي وزارت علوم در برنامه ششم توسعه، بين المللي شدن دانشگاههاي کشور است.
سالار آملي افزود: ايجاد دانشگاه ودوره هاي مشترک ميان ايران وساير کشورها وافزايش پذيرش دانشجوي خارجي در دانشگاههاي کشور از ديگر برنامه هاي پيش بيني شده است.
وي گفت: از تمامي دانشگاههايي که ظرفيت بين المللي شدن را دارند حمايت مي شود ولي تعداد اين دانشگاهها هنوز مشخص نيست.
سالار آملي درباره شرايط بين المللي شدن دانشگاههاي کشور گفت :توانايي جذ ب دانشجويان خارجي ، اساتيد خارجي ، داشتن مقالات و پروژه هاي مشترک و اخذ گرندهاي بين المللي ازجمله شرايط بين المللي شدن دانشگاههاست.
******
قائم مقام وزير علوم گفت: ساليانه حدود 30 دانشجوي بورسيه براي تحصيل در رشته هاي قرآني وارد کشور مي شوند.
سالار آملی گفت: 40 نفر از مسئولان دانشگاه ها و پژوهشگاه هاي معتبر فرانسه اوايل سال آينده براي برقراري همکاري با ايران وارد کشور ميشوند.
قائم مقام وزير علوم گفت: يکي از برنامه هاي وزارت علوم در برنامه ششم توسعه، بين المللي شدن دانشگاههاي کشور است.