نماینده مجلس: دولت باید تغییر رویه بدهد
سياستهای انقباضی، زمينهساز رشد شرايط رکودی
عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس گفت:سياست های انقباضي دولت زمينه ساز رشد شرايط رکود شده است.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما به نقل از خانه ملت، جعفر قادري با اشاره به شرايط رکودي حاکم بر جامعه گفت:وابستگي اقتصاد به درآمدهاي نفتي و کاهش قيمت نفت، سياست هاي انقباضي براي کاهش نرخ تورم نيز سبب شده که به رکود تن دهيم که خشکسالي هاي چند سال گذشته نيز در اين شرايط بي تاثير نبوده است.
نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه مشکلات جدي ساختاري عامل مهم شرايط رکودي است، افزود:براي خروج از اين شرايط ساختارها و سياست هاي اقتصادي اصلاح شود که در بستر نامناسب و ناسالم سياست هاي سالم جواب نمي دهد.
* انتظارات ايجاد شده براي پسابرجام متناسب با امکانات جامعه نيست
قادري با اشاره به اينکه انتظارات دولت براي فضاي پسابرجام در ايجاد شرايط رکودي نقش داشته است، ادامه داد: انتظار تحولات اساسي همانند کاهش نرخ ارز، آزاد شدن ورود مواد اوليه، توسعه گردشگري و دستيابي به تکنولوژي روز در اين فضا ايجاد شده است.
وي با بيان اينکه بخشي از اين انتظارات متناسب امکانات جامعه نيست، اظهار داشت:بدخواهان ملت ايران نيز به راحتي اجازه تبادل اقتصادي را به ايران نخواهند داد.
اين نماينده مردم در مجلس نهم با تاکيد بر اينکه راه حل خروج از رکود، اجرا و تحقق سياستهاي اقتصاد مقاومتي است، افزود:با حرکت به سمت اقتصاد دانش بنيان و استفاده از ظرفيت هاي علمي و توانمندي هاي دانشمندان بايد شکاف اقتصادي خود را با کشورهاي توسعه يافته از طريق تجاري سازي علم پر کنيم.
قادري با بيان اينکه هدفمندسازي يارانه ها بايد به صورت جدي دنبال شود، ادامه داد: منابع هدفمندي بايد در جهت توليد به کار گرفته شود و سيستم بانکي بايد به گونه اي اصلاح شود که هزينه توليد را کم و منابع را به سمت آن سوق دهد.
* افزايش سهم مردم در اقتصاد با افزايش شرکت هاي تعاوني
وي با تاکيد بر اينکه اقتصاد بايد مردمي شود،تصريح کرد: راندمان توليد در بخش دولتي پايين است و به همين منظور بايد به سمت بخش غيردولتي و افزايش سهم تعاون و عدالت اجتماعي حرکت کنيم.
قادري با اشاره به ظرفيت مناطق مختلف کشور افزود:فشار بايد در بخش نفتي کم و از خام فروشي جلوگيري شده و ارزش افزوده اين بخش افزايش يابد.
عضوکميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه کشورهاي همسايه بازار خوبي براي فروش محصولات ايراني است، افزود: با توجه به جمعيت مناسب اين کشورها مي توان ميزان تجارت با آنها را افزايش و وابستگي به کشورهاي اروپايي را کاهش داد.