پخش زنده
امروز: -
يکي از مهم ترين خبرهايي که اين روزها با واکنش هاي گسترده در رسانه هاي مختلف بازتاب يافت خبر طرح هاي مختلف کنگره بر ضد ايران است .
پژوهش های خبری : يکي از مهم ترين خبرهايي که اين روزها با واکنش هاي گسترده در رسانه هاي مختلف بازتاب يافت خبر طرح هاي مختلف کنگره بر ضد ايران است که اين طرح هاي تقديمي نيز نقض برجام است.
بي شک ، طرح و تصويب اقدامات ضد ايراني در کنگره آمريکا چند صباحي است که به رويکرد متداول نمايندگان آمريکا بدل شده است. اين در حالي است که اين اقدامات با بند 29 برجام که اتحاديه اروپا و آمريکا را از انجام اقداماتي که مانع از فعاليت اقتصادي ايران در چارچوب برجام شود منع مي کند ، در تضاد آشکار است.
در خصوص ماهيت اين گونه اقدامات همين بس که اين اقدامات بيشتر در راستاي کمک رساني به مخالفان تندرو آمريکايي است که نتوانستند در راه شکست برجام در مهلت 60 روزه بررسي در کنگره موفقيت کسب کنند حال با اين گونه اقدامات و موج آفريني تلاش مي کنند به هر ترتيبي شده جبران مافات کنند.
اما چند ملاحظه در اين خصوص به نظر مي رسد، اولا : توالي و تکرار و طولاني شدن زمان اين اقدامات نشان از تصميم جدي مخالفان آمريکايي برجام دارد. اين اقدامات همگي حکايت از اين دارد که جناح آمريکايي مخالف برجام نه تنها تلاش مي کند از طريق اعمال فشارهاي بيشتر و جديد بر ايران نه تنها امتيازات بيشتري از جمهوري اسلامي بگيرد، بلکه هيچ ابايي از شکست برجام حتي در دوره رياست جمهوري فعلي هم ندارد.
مويد اين ادعا طرح اخير مجلس نمايندگان براي کاستن از اختيارات اوباما است. بنابراين بايد اين موضوع (شکست احتمالي برجام در اثر بدعهدي و زياده خواهي آمريکا) و واکنش هاي احتمالي ضروري نسبت به آن را بطور جدي بررسي و مورد توجه قرار داد. همواره آنچه نگراني ها در خصوص بدعهدي و زياده خواهي غربي ها به ويژه آمريکايي را دو چندان مي کرد مربوط به دور بعدي رياست جمهوري آمريکا بود در حالي که رويکرد فعلي کنگره آمريکا اين نگراني ها را زود هنگام و به زمان حاضر مربوط ساخته...اين يعني خطر بسيار نزديکتر است از آنچه مي پنداشتيم!
ثانيا از مهم ترين شرايط اعلامي جمهوري اسلامي براي اجراي برجام که در الزامات نه گانه رهبر معظم انقلاب آمده پايان بخشيدن به خصومت هاي آمريکا به ويژه تحريم هاي ظالمانه واشنگتن بر ضد ملت ايران است. اما آنچه در رفتار چند هفته اخير کنگره آمريکا مشاهده مي شود نه تنها در راستاي اجراي برجام نيست بلکه در ضديت با آن است حال سوال اين است که آيا ممکن است به تلافي اقدامات ضد ايراني و ناقض برجام ، اجراي برنامه اقدام مشترک از سوي تهران متوقف شود؟!
برنامه
جامع اقدام مشترک یا برجام از جمله رخدادهای مهم در سطح بين الملل در دو سال اخیر
است که با توجه به تاثیرات گسترده آن بر سياست داخلي و همچنين روابط بین الملل
توجه صاحب نظران زيادي از افراد مختلف را به خود جلب کرده است. اهمیت برجام و پيامدهای
مرتبط با آن ، بررسي و مداقه دقيق و مداوم در اين خصوص را مي طلبد. البته با توجه به
خبرهاي منتشر شده و تبليغات رسانه اي در هفته اخير به نظر مي رسد فضاي تبليغات يادشده
بيشتر بر روي مناسبات فيمابين تهران - رياض و حوادث مرتبط با اعدام شهيد مبارز آيت
الله نمر از سوي آل سعود متمرکز بود ، بنا براين تمرکز خبري از برجام به موضوع يادشده
انتقال يافت . با اين احوال در خصوص برجام موضوعات زير در بازه زماني 13/ 10/ 94 تا
21/ 10/ 94 مجال بازتاب رسانهاي
يافتند:«احتمال لغو زود هنگام تحريمهاي ايران» ،«تلاش کنگره آمريکا براي وضع تحريمهاي جديد عليه ايران» و «نشست دو
روزه کارشناسي ايران و 1+5 در ژنو».
پژوهش خبری//مرتضی هوشیار