آلودگي برخي مواد خوراکي در تفرجگاههاي شمال تهران
مديرکل آزمايشگاه هاي مرجع کنترل غذا و داروي سازمان غذا و دارو گفت: بررسي برخي مواد خوراکي در تفرجگاه هاي شمال تهران نشان مي دهد 50 درصد اين نمونه ها داراي آلودگي شديد ميکروبي هستند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاري صدا و سيما، دکتر حسين رستگار در نشست خبري با بيان اينکه دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي مدتي پيش 21 نمونه از اين مواد خوراکي را مثل آلولواشک هايي که در تفرجگاه هاي شمال تهران عرضه مي شوند، به آزمايشگاه غذا و دارو ارسال کرده بود گفت: پس از بررسي همه اين نمونه ها فاقد کيفيت بودند و آلوده تشخيص داده شدند.
وي با اشاره به استفاده از رنگ هاي غيرمجاز در اين محصولات و تهيه اين مواد خوراکي در کارگاه هاي غيرمجاز افزود: در برخي از اين نمونه ها از رنگ صنعتي تارتارزين استفاده شده که اين رنگ به شدت سرطان زا بوده است.
رنگ هاي موسوم به رنگ زعفران که برخي از حجاج از عربستان به کشور مي آورند نيز غيرمجاز و خطرناک است
رستگار همچنين با تاکيد بر اينکه رنگ هاي موسوم به رنگ زعفران که برخي از حجاج از عربستان به کشور مي آورند نيز غيرمجاز و خطرناک است گفت: بررسي مواد نام برده شده در تفرجگاه هاي شمال تهران نشان مي دهد 50 درصد اين نمونه ها نيز داراي آلودگي شديد ميکروبي هستند.
وي افزود: به همين علت دانشگاه علوم پزشکي شهيدبهشتي تهران به زودي نسبت به جمع آوري اين فرآورده ها از اين مناطق اقدام خواهد کرد.
دکتر رستگار با اشاره به استفاده برخي جوانان و ورزشکاران از مکمل هاي غذايي نیز گفت: بسياري از اين مکمل ها فاقد استاندارد و ارزش غذايي هستند و بررسي ها نشان مي دهد که برخي از اين مکمل ها نيز که عمدتا قاچاق و در مراکز غيرمعتبر عرضه مي شوند، مضر هستند.
وي افزود: اينگونه مکمل ها باعث آسيب هاي شديد کبدي و در برخي موارد نيز باعث مرگ مصرف کننده مي شود.
مديرکل آزمايشگاه هاي مرجع کنترل غذا و داروي سازمان غذا و دارو همچنين با هشدار به مردم درباره استفاده نکردن از اين مکمل ها و همچنين داروهاي ماهواره اي گفت: عوارض اين داروها شديد است و به علت اينکه مرجع خاصي در اين خصوص وجود ندارد، فرد مصرف کننده نيز قادر به پيگيري مسايل پس از آن نيست.
آزمايشگاه هاي مرجع ما هم اکنون قادر به شناسايي حدود 400 سم در مواد غذايي است
رستگار افزود: آزمايشگاه هاي مرجع ما هم اکنون قادر به شناسايي حدود 400 سم در مواد غذايي است و تلاش داريم تا اين مقدار را به 500 سم برساند.
وي همچنين از اجرايي شدن برنامه کشوري سيستم مديريت يکپارچه اطلاعات آزمايشگاهي کشور در سال 95 خبر داد و گفت: با اجرايي شدن اين طرح اطلاعات مربوط به غذا و دارو همه آزمايشگاه هاي کشور براي مردم قابل دسترسي خواهد بود.
دکتر رستگار با اشاره به اهميت محصولات سلامت محور و تلاش براي مقابله با قاچاق و تقلب اين مواد افزود: به اين منظور به دنبال افزايش نظارت هستيم و تلاش داريم تا دراين خصوص از بخش خصوصي نيز استفاده کنيم.
وي با بيان اينکه هم اکنون سه چهارم بيماري ها در کشور بيماري هاي غيرواگير مثل قلبي و عروقي، تنفسي و ديابت است که ارتباط مستقيمي با کالاهاي سلامت محور دارند، گفت: به علت افزايش تقلب در مواد غذايي مدام بايد آزمايشگاه ها را تجهيز و بروزرساني کنيم.