توليد مواد اوليه بسته بنديهاي زيست تخريبپذير
محققان دانشگاه صنعتي شريف در طرحي مشترک با يک شرکت فناور، نمونههايي از پليمرهاي زيست تخريبپذير بر پايه نشاسته ترموپلاستيک و نانوالياف طبيعي طراحي و توليد کردند.
به گزارش
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روابط عمومي دانشگاه صنعتي شريف؛ امير قاسمي مجري طرح گفت: رزين نشاسته به عنوان زمينه بسياري از کامپوزيتهاي زيست تخريبپذير مورد استفاده قرار ميگيرد. با اين حال جذب رطوبت بالا و پايين بودن خواص مکانيکي، مانع از توليد انبوه اين خانواده از پليمرهاي زيست تخريبپذير شده است.
وي افزود: تاکنون مطالعات گستردهاي براي رفع دو مشکل اساسي جذب رطوبت بالا و پايين بودن خواص مکانيکي رزين نشاسته صورت گرفته است که ترکيب نشاسته ترموپلاستيک با پليمرهاي پايه نفتي و يا کامپوزيت سازي آن به عنوان دو راهکار اساسي براي رفع نقايص ذکر شده مطرح هستند.
قاسمي گفت: در اين پژوهش تلاش شده است تا نانوکامپوزيتي بر پايه نشاسته ترموپلاستيک و نانوالياف طبيعي سلولز ساخته شود تا علاوه بر رفع نقاط ضعف نشاسته ترموپلاستيک وابستگي به منابع نفتي را نيز کاهش دهد.
بهبود خواص مکانيکي نشاسته ترموپلاستيک با استفاده از نانوالياف طبيعي سلولز، افزايش پايداري حرارتي، ارتقاي زيست تخريبپذيري و رفع مشکل جذب رطوبت نشاسته ترموپلاستيک از مهمترين دستاوردهاي اين پژوهش است.
وي افزود: انجام اين طرح علاوه بر ساخت نانوکامپوزيتي کاملاً زيست تخريبپذير که وابستگي صنايع به منابع محدود نفتي را مرتفع خواهد کرد، نگرانيهاي دوستداران محيط زيست را از بابت بازيافت و دفع بخشي از زبالههاي شهري را از بين خواهد برد.
اين تحقيقات به همت امير قاسمي و در قالب پاياننامه کارشناسي ارشد با راهنمايي دکتر رضا باقري و با همکاري يک شرکت فناور در دانشگاه صنعتي شريف صورت گرفته است.
اين طرح همچنين به عنوان پاياننامه مورد نياز صنعت به تأييد ستاد ويژه توسعه فناوري نانو نيز رسيده است.
آيين نامه حمايت از پايان نامههاي مورد نياز صنعت در سايت www.nano.ir/hrdc موجود است.