وزير جهاد کشاورزي
همکاري با اسلوواني صادرات به اروپا را افزايش مي دهد
حجتی گفت:توسعه تجارت با اسلوواني مي تواند شروع مجددي براي صادرات ايران به اروپا و برعکس باشد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاري صداو سيما؛ محمود حجتي امروز در ديدار با وزير توسعه اقتصادي و فناوري کشور اسلوواني با اشاره به موقعيت خوب جغرافيايي ايران و اسلوواني در منطقه ؛افزود: با توجه به قابليت هاي کم نظير دو کشور ، تجارت در زمينه تبادلات کالا مسائل اقتصادي سرمايه گذاري در بخش تحقيقات و آموزش کشاورزي مي تواند همکاري خوبي بين ايران و اسلوواني وجود داشته باشد.
وي تجارت فعلي بين ايران و اسلوواني را غير قابل قبول دانست و تصريح کرد: صنايع پايين دست کشاورزي با گياهان دارويي ، فرآورده ها و مواد موثر آن اصلاح بذر کشاورزي ، مکانيزه کردن کشت، توليد ارگانيک در حوزه باغباني ، دام و طيور، اصلاح نژاد گاو و توليد محصولات لبني از جمله زمينه هاي مناسب براي توسعه همکاري بين ايران و اسلوواني است.
حجتي با اشاره به وجود 11 هزار هکتار کشت گلخانه اي در ايران و توسعه آن به 3 هزار هکتار در برنامه ششم توسعه افزود: ارائه خدمات در بخش سازه اي که سبک و سازگارتر ، داراي قابليت حفظ رطوبت ، تهويه هوا و رويکرد کاهش مصرف انرژي ساخته شده باشد از سوي ايران مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
وزير جهاد کشاورزي احداث شهرک هاي گلخانه اي تا 5 سال آينده در ايران را از ديگر ظرفيتهاي کشورمان دانست و گفت: در بخش کشاورزي بر اساس نيازها و تقاضا و صادرات سبزي، صيفي و شاخه گل در غير فصل به کشورهاي همسايه مانند روسيه از ديگر رويکردهاي کشورمان است که مي تواند زمينه خوبي براي همکاري ايران و اسلوواني باشد.
وي ماشين آلات کشاورزي را براي مکانيزه کردن کشت از ديگر برنامه هاي ايران براي بخش کشاورزي اعلام کرد و ادامه داد: افزايش بهره وري در کشورمان بجز با مکانيزه کردن کشت ممکن نيست لذا در نيروي محرکه و دنباله بندها درپي توسعه هستيم.
حجتي با اشاره به توليد 70 هزار تن عسل در ايران افزود: در باغها، مزارع و دشتها ظرفيتهاي بسيار خوبي براي پرورش زنبور عسل وجود دارد که مي توانيم در اين بخش تبادل فني و تجربيات داشته باشيم.
وزير جهاد کشاورزي کشور اسلوواني را از لحاظ واقع شدن بين اروپاي شمالي و غربي و در حاشيه دريا منطقه اي بسيار راهبردي دانست و اظهار کرد: با توجه به موقعيت راهبردي اين کشورها، همکاري ايران و اسلوواني نبايد فقط در مرزهايشان محدود شود و بايد براي فعاليت در کشورهاي ديگر هم برنامه ريزي شود.
اژدراوکوپوچيولاشک وزير توسعه اقتصادي و فناوري اسلوواني روابط تجاري بين ايران و اسلوواني را بسيار مهم دانست و افزود: ما همراه يک هيئت بزرگ از نمايندگان 45 شرکت مختلف به ايران آمده ايم که اين اولين گام مهم براي ارتقاء روابط بين دو کشور است.
وي با اشاره به اينکه 75 درصد توليد ناخالص ملي کشور اسلوواني از طريق صادرات تامين مي شود ادامه داد: اسلوواني 2 ميليون مشتري در اروپا دارد.
وزير توسعه اقتصادي و فناوري اسلوواني با بيان اينکه دو سوم اين کشور پوشيده از جنگل است گفت: صنايع غذايي ، ماشين آلات کشاورزي ، جنگل و مکمل هاي دام ظرفيت مناسبي براي ايجاد همکاري بين ايران و اسلوواني است.
*گياهان دارويي کالاي مناسب براي تجارت با اسلووني
وزير جهاد کشاورزي گفت: رويکرد امروز دنيا و تقاضاي جهاني موجود براي گياهان دارويي و فرآورده هاي آن زمينه مناسب تجارت اين محصول با اسلوواني را فراهم کرده است.
محمود حجتي در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما افزود: ايران و اسلوواني داراي محصولاتي هستند که مي توان با سرمايه گذاري و ايجاد زمينه براي همکاري مشترک برنامه ريزي براي صادرات به ديگر کشورهاي جهان داشت.
اژدر اوکوپوچيولاشک وزير توسعه اقتصادي و فناوري اسلوواني نيز با اشاره به اينکه تجارت و همکاري با توليد مشترک کامل مي شود افزود: اسلوواني داراي شرکتهايي است که ظرفيت مناسبي در توليد ماشين آلات صنعتي در بخش کشاورزي و سازه هاي سبک براي محصولات اين بخش است که مي توانند کارخانه توليد اين تجهيزات را در ايران احداث کنند.
وي ايران را با توجه به برخورداري از طرحهاي مختلف بازار بزرگي براي همکاري دانست و تصريح کرد: پايه اصلي و بيشترين افزايش همکاري ايران و اسلوواني با راه اندازي سفارتخانه اسلوواني در تهران انجام مي شود که به زودي محقق خواهد شد.
وزير توسعه اقتصادي و فناوري اسلوواني با اشاره به برگزاري 8 ملاقات در 8 وزارتخانه مختلف ايران گفت: اسلوواني در زمينه انرژي و اقتصادي آماده تجارت و همکاري با ايران است.