امضاي تفاهمنامه همکاري بين وزارت علوم و مجمع جهاني شهر اسلامي
وزارت علوم و مجمع جهاني شهر اسلامي تفاهم نامه همکاري آموزشي، پژوهشي و فناوري امضا کردند.
به گزارش
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روابط عمومي وزارت علوم، هدف از امضاي اين تفاهم نامه همکاري در زمينه هاي آموزشي، پژوهشي و فناورانه براي توسعه پايدار شهرهاي اسلامي است و توسعه فعاليت هاي دانشي فناورانه و استفاده از ظرفيت دانشگاهها و مراکز پژوهشي و همسو سازي پژوهش ها و آموزش هاي دانشگاهي به سمت پاسخ گويي به نيازهاي علمي مجمع جهاني شهر اسلامي، زمينه اصلي فعاليت طرفين در اين تفاهم نامه است.
بر اساس اين تفاهم نامه، مجمع جهاني شهر اسلامي نيازهاي آموزشي و فناورانه خود را استخراج و در قالب پروژه تحقيقاتي يا پايان نامه در اختيار دانشگاه ها و مراکز پژوهشي وابسته به وزارت علوم قرار مي دهد و از توان علمي و فني دانشگاهها در تدوين اطلس جهاني شهرهاي اسلامي، تدوين برنامه توسعه و احياي شهرهاي پايدار و سازگار با محيط زيست و تدوين نقشه راه در حوزه معماري و شهرسازي اسلامي استفاده مي کند.
وزارت علوم نيز بر اساس اين تفاهم نامه متعهد است که سياست ها و تدابير لازم را براي استفاده از ظرفيت دانشگاهها و مراکز پژوهشي در راستاي پاسخ به نيازمندي هاي علمي مجمع جهاني شهر اسلامي فراهم کند و در خصوص دعوت از استادان برجسته داخلي و خارجي در راستاي اهداف علمي با اين مجمع همکاري کند.
همچنين اعطاي بورس تحصيلي خارجي و فرصت هاي مطالعاتي بر اساس نيازمندي هاي مجمع جهاني شهر اسلامي در صورت تامين هزينه از سوي آن مجمع و همکاري در برگزاري همايش هاي علمي و دوره هاي آموزشي از ديگر تعهدات وزارت علوم در اين تفاهم نامه سه ساله است.
اين تفاهم نامه را دکتر وحيد احمدي معاون پژوهش و فناوري وزير علوم و دکتر مسعود نصرتي رئيس مجمع جهاني شهر اسلامي امضاء کردند.
اولين اجلاس جهاني شهر اسلامي در راستاي جايگاه و اهميت توجه به معيارهاي سکونت، مفهوم توسعه پايدار و بهبود کيفيت زندگي و زيست در کتاب آسماني دين مبين اسلام و ضرورت شناسايي و کاربردي کردن اين مفاهيم در فرايند کالبدي توسعه شهري، در شهريور سال 92 با حضور 27 کشور جهان در قزوين تشکيل شد و دبير خانه دايمي اين مجمع نيز در اين شهر قرار دارد.