جنگل هاي مانگرو زيستگاه مناسب براي نوزادان ميگو
استاديار دانشگاه سيستان و بلوچستان گفت: رويشگاههاي مانگرو ايران زيستگاه مناسبي براي نوزادان ميگو است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبكه اطلاع رساني جامعه درياي ايران (مانا) ؛ عيسي ابراهيم زاده گفت: با توجه به اينکه غالب ماهيان، در مرحله نوزادي به محيطي آرام نياز دارد تا از آسيب شرايط نامناسب زيستي در امان باشد، بستر خوره اي جنگلي مانگرو، براي انواع ماهيان خليج فارس و دريايي عمان از جمله درحوضه چابهار، بياه، حلوا سفيد، شوريده، اشلمبو، سنگسر، عروس نافه، راشکو و گروهي ديگر محيطي مساعد محسوب مي شود.
استاديار دانشگاه سيستان و بلوچستان در ادامه اظهار کرد: برخي از ميگوها در خارج بستر جنگل تخم ريزي مي کند و از جنگلهاي مانگرو به عنوان پناهگاه و مامني سرشار از مواد غذايي بهره مي گيرد.
ابراهيم زاده گفت : از ديگر سخت پوستان مانگروهاي ايران مي توان به انواع خرچنگ از جمله خرچنگ ويولن زن، خرچنگ دراز چنگ، خرچنگ اشباح، خرچنگ شناور، خرچنگ ريز، اشاره کرد که در دالان هاي نسبتا عميق و متعددي که در عرصه رويشگاه حفر مي کند به گذاران زندگي مي پردازد.
وي بيان کرد: از نرم تنان رويش هاي مانگرو ايران مي توان به حلزونهاي بي صدف، ملوک، صدف خوراکي و سرنيتيوم اشاره کرد.
ابرهيم زاده تاکيد کرد: از خزندگاني که در زنجيرههاي غذايي و چرخه حيات خود به رويشگاههاي مانگرو ايران وابسته است ، مي توان از مارهاي دريايي و لاک پشت هاي دريايي نام برد.
استاديار دانشگاه سيستان و بلوچستان گفت: لاک پشت هاي دريايي از ديگر خزندگاني است كه در ايران براي تغذيه به رويشگاههاي مانگرو وابسته است و برغم حضور چند گونه در ايران، در محدود مانگرو تنها دو گونه لاک پشت سبز و لاک پشت عقابي در استفاده از برگ و قطعات گياهي درختان جهت تغذيه گزارش شده است.