دانش فضایی ایران با سه طرح تجاری می شود
رئیس مرکز ملی فضایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: با تلاش محققان ایرانی طی دو سال آینده ، کشورمان وارد مرحله تجاری سازی دانش و فناوری فضایی می شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، منوچهر منطقی در نشست خبری در سالن همایش های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: برای تجاری سازی فعالیت های فضایی، نخستین بار سه قرارداد بزرگ بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح امروزمنعقد شد که با اجرای آن ایران وارد مرحله جدیدی از تجاری سازی فناوری های فضایی می شود.
وی گفت: طراحی و ساخت ایستگاه پرتاب ماهواره امام خمینی (ره) ، ماهواره بر سیمرغ و ماهواره سنجشی طلوع با ویژگی های منحصر به فرد برای نخستین بار در سطوح کاربردی اجرا می شود.
منطقی افزود:برای اجرای این سه طرح مهم 18 ماه زمان لازم است و نظارت بر صحت اجرای آن براساس استانداردهای بین المللی به عهده مرکز ملی فضایی خواهد بود.
رئیس مرکز ملی فضایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: طراحی و ساخت ایستگاه پرتاب ماهواره امام خمینی (ره) از مدرن ترین ایستگاه های رایج جهان است که ماموریت آماده سازی و پرتاب ماهواره بر های سنگین را به عهده دارد.
وی به ماهواره بر سیمرغ اشاره کرد و افزود: این ماهواره بر نیز از طرحهای بسیار مهم توافق شده است که کمتر از ده کشور جهان توان طراحی و ساخت آن را دارند.
منطقی همچنین به طرح سوم اشاره کرد و گفت: این طرح اولین ماهواره سنجشی جمهوری اسلامی ایران است که نسل اول آن طلوع یک نام دارد.
وی افزود : این ماهواره قابلیت تصویربرداری با دقت 25 متر مربع از فاصله 500 کیلومتری زمین را دارد و تا پایان امسال آماده بهره برداری می شود.
بهره برداری آزمایشی از ایستگاه پرتاب ماهواره امام خمینی ؛ اواخر 94
رئیس مرکز فضایی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری گفت: براساس برنامه پیش بینی شده ، بهره برداری آزمایشی از ایستگاه پرتاب ماهواره امام خمینی ، اواخر سال 94 محقق می شود.
منطقی افزود: باتوجه به امضای قرارداد میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درزمینه فضایی، طراحی و ساخت ایستگاه پرتاب ماهواره امام خمینی (ره) از نظر فناوری کاملا مطابق با استانداردهای روز دنیاست.
وی گفت: همه مراحل طراحی و ساخت این ایستگاه به همت دانشمندان و استادان دانشگاههای کشور انجام شده است و بر اساس برنامه های پیش بینی شده اواخر سال 94 ایستگاه پرتاب امام خمینی به بهره برداری آزمایشی می رسد .
منطقی افزود: از این پایگاه برای ماهواره های سنگین استفاده می شود.
وی درخصوص مکان استقرار ایستگاه پرتاب امام خمینی (ره) گفت: باتوجه به مطالعه دقیق صورت گرفته، این پایگاه در مجاورت پایگاه پرتاب ماهواره برسفیر در استان سمنان قرار دارد.
رئیس مرکز فضایی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری درادامه به ماهواره بر سیمرغ اشاره کرد وگفت : طراحی این ماهواره بر از مدت ها پیش آغاز شده بود و در پرتاب ماهواره های سنگین تر از آن استفاده می شود.
وی افزود: طراحی و ساخت این ماهواره بر نیز اواخر سال 95 به اتمام می رسد.
منطقی گفت: ماهواره سنجشی، طرح بعدی است که معمولا تصاویر را برای استفاده کنندهای مختلف ارسال می کند.
وی به کاربردهای این ماهواره اشاره کرد و افزود: استفاده مخابراتی برای تلفن های همراه و تصاویر تلویزیون و استفاده گسترده دیگر آن ، تصویربرداری از زمینه های زیست محیطی ، اکتشاف معادن و پیش بینی حوادث غیر مترقبه از جمله کاربردهای این ماهواره است که تاپایان امسال این ماهواره تکمیل می شود.