برخی کشورها درپذیرش برجام استثناهایی را وارد کرده اند
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: در بررسی برجام مواردی را می توان به عنوان شروط تکمیلی مطرح کرد ، آنچنان که برخی کشور ها استثناهایی در پذیرش چنین سندهایی وارد کرده اند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما ، سردار غلام رضا جلالی با بیان این مطلب دربرنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود:در اساسنامه جدید سازمان پدافند غیر عامل یکی از مأموریت های جدید؛ پایش تهدیدات است.
وی گفت: جدیدترین مسئله در حوزه مباحث هسته ای، موضوع برجام است و تأثیراتی که این سند می تواند در بخش های دفاعی، اقتصادی داشته باشد.
جلالی افزود: در این زمینه بررسی ها به منظور شناسایی تهدیدات صورت گرفته و مواردی نیز به کمیسیون مربوطه در مجلس منتقل شده است.
وی گفت: با بررسی اظهارات مقامات آمریکایی شاهد آن هستیم که دستگاه های اطلاعاتی اصرار بر بازرسی ها دارند که در برجام پیش بینی شده به گونه ای که یکی از پژوهشکده این امکان بازرسیها را به بهشتی برای جاسوسان تعبیر کرده است.
وی گفت: غربیها در قطعنامه به 5000 مورد از کالا اشاره کرده اند که از نظر آنها دوگانه مصرف هستند و آنها اصرار دارند کشورهایی که می خواهند این ها را در اختیار ایران بگذارند باید با هماهنگی آنها باشد.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور افزود: نکاتی جزئی در پیوست های قطعنامه هست که اگر اجرا شود ما را آسیب پذیر می کند و همه فعالیت های علمی و پژوهشی را در اختیار اجانب قرار می دهد که بایستی هم حوزه ها احصاء و هم پذیرش نکردن چنین موارد الحاقی کاملاً مشخص شود.
جلالی تاکید کرد در اساسنامه جدید، پایش، کنترل تعهداتی که متوجه زیرساخت های دارای اهمیت بالا است و پیش بینی راه های مقابله و کاهش آسیب پذیری ها، مأموریت سازمان پدافند غیرعامل کشور است.
وی یکی از ساز و کارهای مقابله با تهدیدات را رصد منابع آشکار ازجمله بیانیه ها و اظهارات مقامات آمریکایی دانست و افزود: آنها به موازات فعالیت دیپلماسی، نظامیان آمریکایی سلاح جدید را آزمایش می کنند.
جلالی گفت:آمریکا مجوزی به رئیس خزانه داری داده است که اگر نفوذی در فضای سایبر علیه ما اتفاق بیفتد ما می توانیم آن کشور را تحریم کنیم که البته آنها از دادن چنین مجوزی به دنبال باز کردن راهی جدید برای تحریم هستند.
وی با اشاره به موفقیت های بدست آمده در حوزه پدافند سایبر نیز گفت: بعد از حمله سایبری به تأسیسات هسته ای از طریق ویروس استاکس نت زیرساخت ها دسته بندی شد و با اقدامات پدافندی آسیب پذیری را کاهش دادیم و در یک سال گذشته اتفاقات کنترل شد.
آمریکا برجام را راهی برای نفوذ می داند
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: هنگامی که اظهارات مقامات آمریکایی را کنار هم قرار می دهیم در می یابیم آنها از برجام به عنوان راهی برای نفوذ یاد می کنند و قصد آنها پیاده سازی پروژه نفوذ است.
سردار جلالی افزود: بر این اساس ما نیز در چارچوب هشدارهای مقام معظم رهبری، اقدامات پیشگیرانه را انجام می دهیم.
وی گفت: برای مقابله با پایش برجام، پیشنهادهایی را به وزارت امورخارجه داده ایم که البته این وزارتخانه نیز مسئولی را در این زمینه تعیین کرد و ما نیز در یکی از پیشنهادها را بیان کردیم که ستادی تشکیل شود تا ابعاد مختلف برجام را بررسی و ضمن شناسایی راه های نفوذ، همه اجزای مقابله کننده را در کنار یکدیگر قرار دهد به گونه ای که پایش هماهنگ و مستمری صورت گیرد.
سردار جلالی در ادامه در پاسخ به این سؤال که نخستین تهدید پیش روی کشور را چه می دانید؟ افزود: در حوزه بین الملل تهدیداتی که بر اثر جنگ های نیابتی به وجود می آید یکی از مهمترین تهدیدات پیش روی ماست و در زمینه تهدیدات تکنولوژی محور نیز با تهدیدات سایبری روبرو هستیم.
وی گفت: آمریکا و اسرائیل فرماندهی سایبری برای وارد کردن ضربه به دیگر کشورها ایجاد کرده اند که این مراکز فرماندهی و کنترل، نیروهای تخصصی برای حملات سایبری در حوزه های مختلف را در اختیار دارند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: در زمینه اقتصادی نیز قرارگاهی تشکیل شده که وزارت خزانه داری آمریکا مسئول آن است و با اقداماتی خصمانه سعی در ایجاد جنگ های اقتصادی دارند.
سردار جلالی با اشاره به راه های مقابله با تهدیدات در حوزه اقتصادی گفت: هنگامی که رئیس جمهور به اقتصاد مقاومتی پس از برجام تأکید دارد، ما نیز اعلام می کنیم که تهدید اقتصادی پس از برجام پایان نمی پذیرد و فقط ممکن است شکل آن تغییر کند.
وی افزود: آمریکایی ها قصد دارند زیرساخت های تحریم اقتصادی را حفظ کنند و به دنبال نو کردن استراتژی های خود هستند.
سردار جلالی در ادامه با اشاره به برخی حرکات مشکوک در حوزه اقتصادی در داخل کشور گفت: آمریکایی ها پس از اعمال تحریم های ظالمانه اثر آن را در حوزه تأمین محصولات استراتژیک بسیار کم اثر دیدند.
وی افزود: در چنین شرایطی برخی قیمت آب را در کشور با نرخ جهانی محاسبه و میزان آب مصرفی برای کشت محصولی مانند گندم را مقرون به صرفه ارزیابی نمی کنند و راه خرید این محصول از خارج از کشور را پیشنهاد می دهند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: البته چنین پیشنهادی هنگامی صحیح است که ما در یک جنگ اقتصادی قرار نگرفته باشیم، اما شرایط ما این گونه نیست بلکه باید در این اوضاع و احوال محصولات اصلی را خودمان تولید کنیم.
سردار جلالی افزود: ما هشدار می دهیم هر کسی چنین پیشنهادهایی را در این شرایط ارائه می کند در راستای اهداف دشمن گام برداشته است.