عمده صادرات ايران در دست کمتر از يک هزار شرکت است
معاون سازمان توسعه تجارت گفت : بخش عمده صادرات در دست كمتر از يكهزار شرکت است.
به گزارش
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روابط عمومي سازمان توسعه تجارت، محمدرضا مودودي در نشست کارگروه توسعه صادرات استان آذربايجان غربي با بيان اين مطلب افزود: ضروري است که راهبرد وزارت صنعت، معدن و تجارت به صورت مشخص تعيين کند که حمايتها بايد در اختيار همگان قرار گيرد يا فقط شرکتهايي که وزن اصلي تجارت خارجي را بر دوش گرفتهاند. وي در ادامه به طرح برنامههاي سازمان توسعه تجارت در شرايط پساتحريم پرداخت و گفت: براي 22 کشور هدف، راهنماي تجارت کاربردي به صورت تفصيلي تهيه شده است و جايگاه تجاري 60 کشور با دنيا و ايران درقالب گزارشهاي متعددي تهيه شده است که در سايت سازمان توسعه تجارت موجود است.
مودودي با اشاره به اينکه حمايتهايي در قالب يارانه سود تسهيلات بانکي و کمکهاي نرمافزاري به بخش تجارت نظير اعطاي يارانه به شرکتهاي داخلي براي حضور در نمايشگاههاي بينالمللي، اعزام و پذيرش هيأتهاي تجاري، برقرار خطوط منظم هوايي و کشتيراني با بازارهاي هدف، برندسازي و بستهبندي و اطلاعات کاربردي و آموزش تخصيص يافته ميشود، ابراز اميدواري کرد اين اقدامات منجر به رونق تجارت خارجي ايران شود.
در ادامه اين نشست، «قربانعلي سعادت» استاندار آذربايجان غربي نيز با اشاره به تنشهاي ايجاد شده بين ترکيه و عراق يادآور شد: ما نبايد صافکننده مسير صادرات محصولات ترکيه به عراق باشيم، بلکه هدف ما بايد توسعه صادرات محصولات داخلي به ويژه محصولات استان به بازار عراق باشد، به همين دليل لازم است که بخش خصوصي به سرعت به پيش رود و معطل مذاکرات دولت ها نماند.
وي با اشاره به اقدامات جبراني ترکيه در مرز ايران پيش از تحريمها از سوي روسيه گفت: پس از تصويب تحريم روسيه عليه ترکيه، ما شاهد تراکم کاميونهاي ترک در پشت مرزهاي ايران هستيم. اين نشان ميدهد که صادرکنندگان ترکيه وقت خود را براي مذاکره دولتها هدر نميدهند و به دنبال بازارهاي جايگزين هستند در حالي که ما بيش از آن که به دنبال جبران خلاء بازار روسيه باشيم درگير نشستها و جلسات با دولتيها هستيم.
وي از فعالان اقتصادي استان خواست که مشکلات و موانع توسعه صادرات استان بررسي و ضمن ارائه برنامه عملياتي و زمانبندي براي رفع آنها، از تمام ظرفيتهاي استان براي توسعه تجارت خارجي با کشورهاي همسايه بهرهبرداري شود.
جعفرصادق اسکندري رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي نيز با اشاره به سهم استان از سبد صادرات غير نفتي کشور، استان آذربايجان غربي را قطب کشاورزي کشور ناميد که محصولات اين بخش بيشترين سهم از صادرات غير نفتي استان را تشکيل ميداد.
اسکندري با اشاره به 7 گمرک رسمي و 6 بازارچه فعال در استان و همجواري با کشورهاي آذربايجان، ترکيه، عراق و ارمنستان و نيز 2 سايت نمايشگاهي، ظرفيتهاي توسعه استان را بسيار مطلوب ارزيابي کرد و يادآور شد که سند توسعه استان براساس سه محور رونق توليد، توسعه اشتغال و توسعه خدمات تجاري تدوين شده و مطالعات کشورهاي هدف صادراتي نيز در دست مطالعه است.