معاون وزير نيرو:
سازندگان يک درصد هزينه را به صفحات خورشيدي اختصاص دهند
فلاحتيان گفت: در تهران طرح بزرگي براي نصب نيروگاه هاي خورشيدي و توسعه آنها شروع شده که همکاري شوراي شهر، نظام مهندسي و استانداري تهران ضروري است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا وسيما، هوشنگ فلاحتيان در مراسم افتتاحيه سه طرح برقي در شرکت توزيع نيروي برق تهران بزرگ افزود: نياز است با همکاري نهادهاي ذکر شده ستاد فرماندهي تشکيل شود تا همه ساختمان هاي بلند مرتبه ملزم به نصب صفحات خورشيدي شوند.
وي با اشاره به اينکه براي ساخت هر ساختمان بلند مرتبه حدود 100 ميليارد تومان هزينه مي شود افزود: اگر در مرحله ابتدايي براي ساخت آن ملزم به هزينه کردن و نصب صفحات خورشيدي شوند و حداقل يک درصد هزينه ساخت ساختمان صرف سرمايه گذاري در اين زمينه شود پذيرش آن براي سازنده آسان تر است تا اينکه بعد از اتمام ساخت ساختمان از آنها بخواهيم يک درصد هزينه ساخت را صرف نصب صفحات خورشيدي کنند.
فلاحتيان با اشاره به اينکه تصميمات خوبي براي خريد تضميني برق از بخش خصوصي گرفته شده است گفت: براي خريد هر کيلو وات ساعت برق نيروگاه هاي تجديدپذير 680 تومان به مدت 20 سال پرداخت خواهيم کرد که اين رقم 13 برابر قيمت دريافتي برق از مردم است.
وي ادامه داد: براي نصب تجهيزات صفحات خورشيدي 50 درصد هزينه را به طور تسهيلات بلاعوض در اختيار مشترکان قرار مي دهيم.
معاون وزير نيرو با اشاره به اينکه پرداختن به مسائل زيست محيطي ضروري و الزامي است گفت: بسياري از تاسيسات برق تهران عمري بالاي 40 سال دارد و 500 کيلومتر شبکه کابلي تهران بايد تعويض شود که براي تعويض هر کيلومتر هزينه بسيار سنگيني به صنعت برق تحميل مي شود و از توان اين صنعت خارج است.
وي از استاندار تهران خواست: تا در کميته اي متشکل از مسئولان استان تشکيل شود تا درباره اين موضوع به صنعت برق ياري رسانند.
وي افزود: 25 تا 30 درصد تجهيزات برق کشور در استان تهران قرار دارد و در شهر تهران سالانه 200 هزار انشعاب جديد به مشترکان داده مي شود که معادل کل انشعابات يک شهر مي تواند باشد.
فلاحتيان با اشاره به اينکه ايران در زمينه احداث نيروگاه جز 6 يا 7 کشور دنياست گفت: ساخت نيروگاه در کشور صد درصد بومي شده است و بيش از 95 درصد تجهيزات انتقال و صد درصد تجهيزات توزيع در داخل کشور توليد مي شود.
وي با اشاره به اينکه 90 درصد صادرات خدمات فني مهندسي کشور مربوط به صنعت برق است گفت: از 3 ميليارد دلار درآمد حاصل از صادرات خدمات فني و مهندسي کشور سالانه 2 ميليارد و 800 ميليون دلار آن مربوط به صنعت برق است.
معاون وزير نيرو به افزايش ظرفيت صادرات برق کشور تا 10 برابر رقم فعلي اشاره کرد و افزود: برنامه وزارت نيرو اين است که زير ساخت هاي برق را به نحوي ايجاد کنيم که خدمات برق بهتر از گذشته در اختيار متقضايان قرار گيرد.
فلاحتيان به چند گام مهم صنعت برق در زمينه زيست محيطي اشاره کرد و گفت: افزايش راندمان نيروگاه هاي تهران و اطراف تهران يکي از برنامه هاي اين وزارت خانه است که از نيروگاه پرند آغاز شده راندمان اين نيروگاه 32 درصد بود که با تبديل به سيکل ترکيبي راندمان به 50 درصد خواهد رسيد که تا پايان سال 95 اولين واحد بخار در اين نيروگاه به بهره برداري مي رسد.
وي افزود: با بهره برداري واحد بخار نيروگاه پرند 480 مگاوات برق جديد بدون سوخت وارد مدار مي شود.
وي جايگزيني نيروگاه ري را که 23 درصد راندمان دارد يکي ديگر از اقدامات وزارت نيرو براي توجه به مسائل زيست محيطي دانست و گفت: براي جايگزنيي اين نيروگاه و رساندن آن به راندمان 60 درصد با يک سرمايه گذار خارجي در طول يک يا دو ماه آينده قراردادي امضا خواهد شد.
فلاحتيان توجه به ساخت نيروگاه هاي تجديد پذير را نيز يکي ديگر از اهداف وزارت نيرو براي کمک به حوزه زيست محيطي دانست و گفت: امسال براي کساني که براي تمايل به سرمايه گذاري در اين عرصه را داشتند تسهيلات خوبي را فراهم کرده ايم که مراجعات زيادي از طرف سرمايه گذاران داخلي و خارجي براي نصب نيروگاه هاي بادي خورشيدي داشتيم.