پخش زنده
امروز: -
مدیرکل محیط زیست استان تهران گفت: اجرای برنامه های کنترل آفت پشه سفید بر عهده این سازمان نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ حیدرزاده در نشست خبری افزود: مرکز تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی مسئول اجرای طرح شناسایی عوامل و ارائه راهکارهای علمی مقابله با آفت سفید بالک است.
وی اضافه کرد: شهرداری تهران نیز موظف به اجرای این روش ها و کنترل آفت پشه سفید برای حفظ فضاهای سبز شهر است.
حیدرزاده با قدردانی از برنامه های شهرداری در مبارزه با آفت پشه سفید گفت: صابون شویی ، آب شویی و استفاده از چسب برای مقابله با این آفت در دستور کار شهرداری تهران است.
مدیرکل محیط زیست استان تهران در پاسخ به این سئوال که آیا عامل این آفت کاشت درخت توت در فضاهای شهری است نیز افزود: این عامل باید به تأیید مرکز تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی برسد.
حیدرزاده تاکید کرد: در صورت تعیین و مشخص شدن عامل بروز این آفت، سازمان محیط زیست با این عوامل برخورد قانونی خواهد کرد.
تهران، امسال 10 روز پاک داشت
مدیرکل محیط زیست استان تهران در ادامه نشست خبری گفت: تهران در سال 94 تنها 10 روز پاک داشته است.
حیدرزاده افزود: بر اساس آمار، امسال 147 روز سالم ،41 روز ناسالم و یک روز بسیار ناسالم داشتیم.
وی با بیان اینکه پدیده وارونگی دما به سبب شرایط زمین ساختاری تهران و محدودیت تهویه هوا، در شش ماه سرد سال غیرقابل اجتناب است، گفت: سال 93 نیز 7 روز پاک و 142 روز سالم و 50 روز ناسالم داشتیم.
حیدرزاده افزود: برخورد با منابع متحرک و ثابت برای کاهش آلودگی هوای تهران در دستور کار است.
وی گفت: ارتقای کیفیت موتور خودرو به استاندارد یورو 4 که تا سال 1396 باید به یورو 5 افزایش یابد و ارتقای کیفیت سوخت و کسب استاندارد یورو 4 در بنزین تولید شده پالایشگاه شازند اراک ، تندگویان و تهران همچنین اصفهان از جمله تلاش های محیط زیست با همکاری دیگر دستگاه ها برای کاهش آلودگی هاست.
حیدرزاده با قدردانی از تلاش شهرداری تهران برای کاهش آلودگی هوا افزود: توسعه حمل و نقل عمومی (مترو و اتوبوسرانی)، استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی و موتور سیکلت های برقی از دیگر راهکارها برای کاهش آلودگی هوای کلانشهر تهران است.
وی با انتقاد از 5 ساله شدن اعتبار برگه های معاینه فنی خودرو افزود: استانداردهای معاینه فنی خودرو با ید در حد استاندارد یورو 4 که برای سوخت و خودرو در نظر گرفته شده است ارتقا یابد.
حیدرزاده گفت: تشکیل سامانه یکپارچه معاینه فنی خودرو در سراسر کشور نیز در دستور کار محیط زیست است که به صورت مرحله ای اجرا خواهد شد.
باید کارخانه سیمان تهران منتقل شود
مدیرکل محیط زیست استان تهران گفت: باید کارخانه شرکت سیمان تهران از منطقه شهرری تهران منتقل شود.
حیدرزاده افزود: این طرح زمانبری است که برای انتقال حدود 10 سال زمان نیاز دارد.
وی گفت: خط 4 این کارخانه نوسازی شده است و آلاینده نیست اما خطوط دیگر به سبب آلایندگی نباید فعال باشد.
حیدرزاده گفت: این کارخانه باید منتقل شود و برای تولید از تکنولوژی نوین استفاده کند.
وی با بیان اینکه به زودی اجازه توقف استخراج از معدن شرکت سیمان تهران در شهر ری نیز از مراجع قانونی گرفته می شود، افزود: نباید استخراج از این معدن در شب ها ادامه یابد.
حیدرزاده گفت: انتقال و جابجایی، پلمپ و درج در فهرست صنایع آلاینده که با جریمه ای معادل یک درصد فروش مواجه خواهند شد سه راهکار برخورد با صنایع آلاینده و ثابت است.
وی افزود: برخی صنایع آلاینده دولتی مانند نیروگاه ها نیز باید گازسوز شود.
حیدرزاده اضافه کرد: نیروگاه بعثت گاز سوز شد و نیروگاه منتظر القائم استان البرز که برای تهران آلایندگی دارد نیز تا سال 95 گاز سوز خواهد شد.
نخاله تخریب اماکن غیرمجاز از بستر رودخانه ها جمع آوری شود
مدیرکل محیط زیست استان تهران خواستار جمع آوری نخاله های تخریب اماکن غیرمجاز از بستر رودخانه های کن و جاجرود شد.
حیدرزاده گفت: در صورت بارش باران شدید، امکان وقوع سیل به سبب وجود این نخاله ها وجود دارد.
وی با قدردانی از وزارت نیرو برای همکاری در تخریب اماکن غیرمجاز در بستر رودخانه های کن و جاجرود افزود: وظیفه ما حفاظت از حریم کیفی رودخانه هاست.
حیدرزاده درباره فاضلاب های شهر پردیس گفت: پردیس بدون زیرساخت های لازم که اکنون با هشت فاز 800 هزار نفر جمعیت دارد به زودی یک کلان شهر خواهد شد.
وی بابیان اینکه در شهرهای پردیس ،رودهن و بومهن 6 هزار واحد صنعتی غیرمجاز فعال است، افزود: 123 واحد با فاضلاب خطرناک در این شهرها فعالند.
مدیرکل محیط زیست استان تهران با انتقاد از دوگانگی تصمیم ها به سبب فعالیت موازی فرماندار و مدیرکل شهر جدید پردیس ،گفت: باید زمینه های لازم برای اجرای احکام تعطیلی واحدهای صنعتی خطرناک برای محیط زیست فراهم شود.
وی اضافه کرد: شهرک صنعتی دماوند 2 برای انتقال این صنایع در نظر گرفته شده است.
حیدرزاده افزود: پیشنهاد تبدیل پردیس به قطب سوم تولید مبلمان و صنایع چوب استان نیز می تواند به ایجاد اشتغال برای شهروندان پردیس کمک کند.
وی درباره شهرک زیتون نیز گفت: بر اساس مصوبه هیات وزیران دراین زمینه تنها وزارت مسکن و شهرسازی اجازه اطلاع رسانی دارد.
مدیرکل محیط زیست استان تهران درباره ساخت شهرک در اراضی ملی فیروزکوه نیز افزود: ساخت جاده ،آسیب به درختان کوهی اُرُس و نیاز به تصفیه خانه فاضلاب سه مشکل زیست محیطی این شهرک است اما از نظر اراضی ملی مشکل به محیط زیست باز نمی گردد.
حیدرزاده با اشاره به فعالیت دو معدن در پارک ملی سرخه حصار و یک معدن در ورجین گفت: یک معدن نیز در منطقه شکار ممنوع کوه سفید فعال است که در صورت تبدیل این منطقه به پناهگاه حیات وحش از ادامه فعالیت آن ممانعت خواهد شد.
مدیرکل محیط زیست استان تهران در بخش دیگری از سخنانش از همکاری سازمان بازرسی کل کشور و دستگاه قضایی با سازمان حفاظت محیط زیست قدر دانی کرد.