وزارت صنعت ، معدن و تجارت:
روش ارزشيابي کيفي خودروها تغيير کرد
مدير کل دفتر صنايع خودرو و نيرو محرکه وزارت صنعت، از تغيير روش ارزشيابي کيفي خودرو بر اساس نياز مشتريان خبر داد.
به گزارش
خبرگزاري صداو سيما "شاتا" امير حسين قناتي گفت: تمرکز بيشتر بر عيوب عملکردي نسبت به عيوب ظاهري و استفاده از شاخص هاي کاهنده سطح کيفي براي خودروي داراي عيب ايمني ، اضافه شدن عيب اساسي و مهم در رد محموله (توقف توليد) خودرو علاوه بر عيوب ايمني ، از جمله روشهاي جديد ارزشيابي خودرو است.
به گفته قناتي تمرکز بيشتر اين روش بر نظرات کيفي مشتريان که در نتايج حاصل شده است و ايجاد دسته بندي قيمتي در سطح بندي ها جهت سهولت در مقايسه تعيين سطح کيفي خودرو با استفاده از مدل درجه بندي کيفي (يک تا پنج ستاره) در هر دسته قيمتي از ديگر تغييراتي است که در ارزشيابي جديد خودرو ها مد نظر قرار گرفته است.
وي هدف اصلي وزارت صنعت ، معدن و تجارت از اين تغييرات را اصلاح و بهبود وضع کيفي خودرو ، تحويل خودروي بدون عيب به مشتريان و شفاف سازي وضع کيفي براي مصرف کنندگان در رده هاي مختلف قيمتي بيان کرد.
بر اساس گزارش منتشره از سوي دفتر صنايع خودرو و نيرو محرکه، بر اساس رده بندي کيفي خودروها 23 مدل خودرو، يک ستاره ، 6 مدل خودرو دو ستاره و 6 مدل خودرو سه ستاره دريافت کردند.
بر اين اساس 66 درصد خودروها يک ستاره ، 17 درصد دو ستاره و 17 درصد سه ستاره اند.
براساس اين گزارش، در کلاس قيمتي بالاتر از 100 ميلون تومان خودروهاي گرند ويتارا و کيا سراتو با دريافت سه ستاره مشترکا رتبه يک و
خودروي آسا با يک ستاره رتبه دوم را به خود اختصاص دادند.
در کلاس قيمتي 50 تا 75 ميليون تومان خودروي JAC- S5 با دو ستاره رتبه اول و JAC-J5 هم با دو ستاره رتبه دو را از آن خود کردند.
همچنين در گروه خودروهاي بين 25 تا 50 ميليون تومان پارس تندر پارس خودرو سه تاره گرفت و اول شد و تندر 90 اتوماتيک پارس خودرو نيز با 3 ستاره دوم شد.
خودروي MVM110 در گروه خودروهاي پايين تر از 25 ميليون تومان با يک ستاره اول و سايپا X131 گروه خودروسازي سايپا در رتبه کيفي 2 قرار گرفت.