خبرگزاری صدا و سیما گزارش میدهد؛
اندر حکايت مدارس پيشدبستاني غيرمجاز
از فعالیت بدون مجوز تا توزیع نکردن شیر....
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما؛ نظارت، تاسيس و صدور مجوز مدارس پيش دبستاني طبق مصوبه مجلس از امسال تنها به آموزش و پرورش سپرده شده است.
با وجود اخطار آموزش و پرورش براي اخذ مجوز مدارس پيش دبستاني غيرمجاز برخي از اين مدارس بدون مجوز همچنان مشغول فعاليت هستند.
بازرسي بازرسان آموزش و پرورش نشان مي دهد که اين مدارس با اخذ مجوز از مراکزي نامعتبر به صورت غيرقانوني مشغول به فعاليت هستند.
مدير يکي از مدارس پيش دبستاني غيرمجاز در مواجهه با دوربين خبرگزاري صدا و سيما و بازرسان آموزش و پرورش مجوزي را نشان داد که هيچ اعتباري نداشت.
کريميان بازرس آموزش و پرورش در مصاحبه با خبرگزاري صدا و سيما گفت: اين مجوز از نظر آموزش و پرورش هيچ اعتباري ندارد و فعاليت مدارس پيش دبستاني تنها با مجوزهاي آموزش و پرورش امکان پذير است.
وي گفت ساختمان اين مدرسه قابليت تشکيل يک مرکز پيش دبستاني را ندارد و از نظر ما فعاليت اين مدرسه غيرقانوني است.
البته مشکلات مدارس پيش دبستاني تنها به مجوز فعاليت ختم نمي شود؛ بازرسي ها نشان مي دهد کتاب هايي که در برخي از اين مدارس به کودکان تدريس مي شود مغاير با موازين اخلاقي و داراي مفاهيم و مضامين غربي است.
حيدري بازرس آموزش و پرورش در مصاحبه با خبرگزاري صدا و سيما گفت: اين کتاب ها از طريق برخي سودجويان و فرصت طلبان وارد اين مدارس مي شود و توزيع کنندگان آن هدفي جز تخريب ذهن کودکان و پرکردن جيب خود ندارند.
وي افزود: کتاب هايي را که مي تواند در مدارس پيش دبستاني تدريس شود پيش از اين به اين مدارس اعلام کرده ايم و تدريس کتاب هايي غير از آن منع قانوني دارد.
حيدري تاکيد کرد: مفاهيم ديني و يا غيرديني از کودکي در ذهن بچه ها نقش مي بندد و تدريس کتاب هاي غيرمجاز در مراکز پيش دبستاني مي تواند ذهن و فکر کودکان ما را از کودکي منحرف کند.
در کنار مجوز غيرقانوني و کتاب هاي غيرمجاز مراکز پيش دبستاني، نقش مربيان اين مراکز در تربيت کودکان اهميت بسيار بالايي دارد و نظارت بر شخصيت و عملکرد مربيان پيش دبستاني از وظايف مهم آموزش و پرورش است.
کريميان بازرس آموزش و پرورش به خبرنگار ما گفت: مربيان پيش دبستاني حتما بايد قبل از حضور در کلاس تاييديه گزينش آموزش و پرورش را داشته باشند تا سلامت اخلاقي و علمي آن ها براي آموزش کودکان تضمين شود.
وي افزود: بازرسي ها نشان داد برخي مربيان پيش دبستاني بدون گزينش وارد کلاس هاي درس مي شوند که در اين حالت بايد مدير مدرسه پاسخگوي آموزش و پرورش و اوليا باشد.
در ميان اين مشکلات مدارس پيش دبستاني، دريافت شهريه خارج از نرخ مصوب موضوعي است که اولياي کودکان از آن گله مند هستند و البته زماني اين گلايه بيشتر مي شود که اوليا به ميزان شهريه اضافي خدمات دريافت نمي کنند.
بازرسي از چند مدرسه در منطقه جنوب تهران نشان داد که اين مدارس حدودا با 40 درصد افزايش نسبت به شهريه مصوب از اوليا وجه دريافت مي کنند.
مديران اين مدارس معتقدند که اين شهريه اضافي را براي ارائه خدمات متنوع از اوليا دريافت مي کنند و خانواده ها با تمايل خود اين مبلغ اضافي را مي پردازند، اما بازرسي ها نشان داد که اين مدارس پيش دبستاني هيچ رضايتي از اوليا براي دريافت اين شهريه اضافي اخذ نکرده اند.
همچنين برخي از مراکز پيش دبستاني با وجود گذشته سه ماه از سال تحصيلي هنوز شير رايگان دريافت نکرده اند؛ شيري که در شرايط هواي آلوده مي تواند از خطرات ذرات آلاينده بر جسم کودکان بکاهد.
حيدري بازرس آموزش و پرورش به خبرنگار ما گفت طبق اعلام قبلي آموزش و پرورش امسال همه مدارس از جمله مدارس پيش دبستاني بايد شير دريافت کنند و ندادن شير به دانش آموزان اين مدارس تخلف بزرگي است که موسسان مدارس پيش دبستاني بايد پاسخ گو باشند و برخورد بازرسان را بپذيرند.
غيررسمي بودن آموزش پيش دبستاني باعث شده است که مسئولان آموزش و پرورش توجه کمتري به اين مدارس داشته باشد، بنابراين تحصيل مناسب 530 هزار کودک در 16 هزار مدرسه پيش دبستاني به نظارت بيشتري نياز دارد.
گزارش تصویری را اینجا ببینید.