با هدف تشديد اختلاف بين شيعيان و اهل تسنن
فرانس24: شيعيان عربستان؛ تحت فشار رژيم سعودي
شيعيان در عربستان مورد تبعيض واقع شده اند و اکثريت سني، آنها را از مشاغل دولتي و ارتش کنار گذاشته است.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما؛ شبکه تلويزيوني فرانس بيست و چهار گزارش داد: دولت عربستان، شيعيان اين کشور را به شدت تحت فشار قرار داده است.
اين شبکه ضمن پخش تصاويري از تظاهرات شيعيان قطيف عربستان در اعتراض به شهادت آيت الله نمر گزارش داد: اين تصاوير شب هنگام و از نماي پشت سر گرفته شده است تا شرکت کنندگان در اين تظاهرات شناسايي نشوند.
اعدام شيخ النمر، چهره اعتراضات شيعيان در عربستان، خشم آنان را از خاندان پادشاهي آل سعود برانگيخته است.
اگرچه اين خشم در خيابان ها بروز يافت اما ترس در ذهن تک تک شيعيان عربستان وجود دارد.
يکي از شاهدان در اين باره به فرانس بيست و چهار گفت: ديگر هيچکس از شبکه هاي اجتماعي استفاده نمي کند. ديگر هيچکس در توئيتر چيزي نمي نويسد. ديگر هيچکس از نرم افزار پيام رسان واتس آپ استفاده نمي کند. فقط افراد کمي هستند که درباره سياست يا حقوق بشر اطلاع رساني مي کنند. همه فکر مي کنند وضع بدتري در انتظار است.
فرانس بيست و چهار در ادامه به نقل از اين شاهد عيني تصريح کرد: نيروهاي انتظامي عربستان به هرگونه تظاهرات مسالمت آميزي بدون هيچ درنگي با توسل به زور پاسخ مي دهند.
اين شاهد عيني که از ترس صورتش را به وسيله رايانه محو کرده بود، افزود: خودروهاي زرهي در هر زماني و بدون آنکه هشدار دهند، به سمت تظاهرات کنندگان شليک مي کنند. پليس همه را دشمن خود مي پندارد.
فرانس بيست و چهار افزود: تنش در استان الشرقيه عربستان موضوع جديدي نيست. در سال دو هزار ويازده، اين منطقه خاستگاه بهار عربي در پادشاهي عربستان بود. رهبر اعتراضات نيز کسي جز شيخ النمر نبود. در عربستان، شعيان در اقليت هستند و ده تا پانزده درصد از جمعيت بيست و نه ميليوني اين کشور را تشکيل مي دهند. اقليتي که حاکميت سعودي به چشم بي اعتمادي به آنان مي نگرد.
شاهد اين شبکه تلويزيوني در اين باره توضيح داد: «دولت عربستان فکر مي کند ما شيعيان از ايران دستور مي گيريم تا اقداماتي در عربستان انجام دهيم. اما اين درست نيست. آنان فقط خواستار احترام به حقوق بشرند و مي خواهند همچون شهروندان عادي زندگي کنند.»
فرانس بيست و چهار در پايان افزود: شيعيان در عربستان مورد تبعيض واقع و به حاشيه رانده شده اند و اکثريت سني آنان را از مشاغل دولتي و ارتش کنار گذاشته است.