رئيس جمهور در دیدار وزیر خارجه دانمارک؛
قطع رابطه بر جنايات رياض سرپوش نميگذارد
رييسجمهور گفت: عربستان براي اين که بر جنايتش سرپوش بگذارد، رابطه سياسي خود را با ايران قطع کرده است.
به گزارش
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پايگاه اطلاعرساني رياست جمهوري، دکتر روحاني با اشاره به اعدام شيخ نمر، رهبر شيعيان عربستان به دليل انتقاد از دولت رياض، اظهارداشت: پاسخ انتقاد نبايد سربريدن باشد و اميدواريم کشورهاي اروپايي که همواره به مسأله حقوق بشر واکنش نشان ميدهند در اين زمينه هم به وظايف حقوق بشري خود عمل کنند.
رييس جمهوري با تأکيد بر اراده جمهوري اسلامي ايران براي روابط خوب با همسايگان، گفت: طبيعي است که جنايت عليه حقوق اسلامي و انساني، عکسالعمل افکار عمومي را در پي خواهد داشت.
دکتر روحاني خاطرنشان کرد: البته دولت عربستان براي اين که بر جنايتش نسبت به سربريدن يک رهبر ديني در کشور خود سرپوش بگذارد، دست به اقدام عجيبي زده و رابطه سياسي خود را با جمهوري اسلامي ايران قطع کرده است در حالي که بيترديد هيچگاه اين گونه اقدامات نميتواند آن جنايت بزرگ را بپوشاند.
مذاکره و ديپلماسي؛ بهترين راه حل براي رفع اختلاف بين کشورها رييس جمهوري تصريح کرد: ايران بهترين راه حل براي رفع اختلاف بين کشورها را مذاکره و ديپلماسي ميداند و شرايط امروز منطقه به گونهاي است که همه کشورها بايد براي مبارزه با تروريسم با يکديگر همکاري و رايزني داشته باشند و معتقديم کشورهاي منطقه با اتحاد ميتوانند منطقه را از خطرات تروريسم پاکسازي کنند.
آمادگي تهران براي مبارزه با تروريسم رييس جمهوري، مبارزه با تروريسم را يکي از محورهاي همکاري بين ايران و کشورهاي عضو اتحاديه اروپايي دانست و گفت: تهران آمادگي دارد براي مبارزه با تروريسم با ديگر کشورها و از جمله کشورهاي اتحاديه اروپا، همکاري داشته باشد.
دکتر روحاني تأکيد کرد: بايد براي مبارزه با تروريسم و عاري کردن جهان از افراط و خشونت در چارچوب قطعنامه (wave) مجمع عمومي سازمان ملل، اقدامات و برنامههاي خود را به صورت هماهنگ ادامه دهيم.
تحت فشار قرار دادن کشورهاي حامي تروريسم رييس جمهوري همچنين در ادامه با اشاره به برخي اقدامات ضروري براي ريشهکني تروريسم، اظهار داشت: در مبارزه با تروريسم اول بايد کشورهايي که به هر نحو به تروريستها کمک ميکنند تحت فشار قرار بگيرند. مخفي نيست که چه کشورهايي به گروههاي تروريستي کمکهاي مالي ميکنند، چه کساني از تروريستها نفت ميخرند و چه کشورهايي سلاح و تجهيزات در اختيار آنها قرار ميدهند و يا مرزهاي خود را براي عبور و مرور تروريستها از گوشه و کنار جهان باز گذاشتهاند.
دکتر روحاني تصريح کرد: مسأله ديگر در مبارزه با تروريسم اين است که بايد در اين موضوع کاملاً جديت داشته و از همه امکانات تبليغاتي، اطلاعاتي و عملياتي خود عليه تروريستها استفاده کنيم.
رييس جمهوري اضافه کرد: تفاوتي وجود ندارد که فردي که مورد تهاجم تروريستها قرار گرفته داراي چه مليت، دين و مذهبي است، لذا مهم است که موضعگيري واحدي نسبت به همه انسانهايي که بيگناه کشته ميشوند، اتخاذ شود.
دکتر روحاني همچنين تأکيد کرد: اسلام ديني است که صد درصد با ترور و تروريسم مخالف است و بايد توجه داشت که قضاوت نادرست برخي از رسانهها نسبت به اسلام باعث ميشود که تروريستها بتوانند از بين جوامع سربازگيري کنند و اين مسأله دامي است که خود تروريستها پهن کردهاند و نبايد در آن گرفتار شد.
مسير دين از مسير تروريستها جدا است رييس جمهوري با اشاره به آيهاي از قرآن کريم مبني بر اين که کشتن يک انسان بيگناه به معناي کشتن همه انسانيت است، اظهار داشت: مسير دين از مسير تروريستها جدا است و نبايد اجازه داد که برنامههاي تبليغاتي در اين زمينه در مسير انحرافي قرار گيرد.
دکتر روحاني همچنين کمک به آوارگان را مورد تأکيد قرار داد و گفت: جمهوري اسلامي ايران يکي از کشورهايي است که بيشترين پناهنده و آواره را پذيرايي ميکند، اما در عين حال آمادگي داريم در اين مورد با ساير کشورها از جمله دانمارک همکاري کنيم.
رويکرد ايران در روابط بينالمللي، بر پايه برد–برد است
رييس جمهور در اين ديدار با بيان اين که رويکرد دولت جمهوري اسلامي ايران در روابط بينالمللي، رويکردي تعاملي و بر پايه برد – برد است، گفت: اراده تهران توسعه روابط با کشورهاي شمال اروپا و بويژه دانمارک است.
رييس جمهوري همچنين حرکت سريع و پرشتاب در توسعه روابط تهران و کپنهاک را مورد تأکيد قرار داد و اظهار داشت: تقويت روابط دو کشور به نفع منافع دو ملت است و در تقويت صلح و ثبات بينالمللي نيز تأثيرگذار است.
دکتر روحاني هيأت اقتصادي همراه وزير خارجه دانمارک را نشانه اراده جدي کپنهاک براي توسعه روابط اقتصادي و فرهنگي با ايران دانست و گفت: از طرف دولت ايران نيز براي توسعه روابط با کشورهاي شمال اروپا از جمله دانمارک اراده جدي وجود دارد.
رييس جمهوري برخورداري از نيروي انساني مستعد، منابع غني انرژي، ثبات و امنيت منطقهاي، پروژههاي عظيم صنعتي و بندرگاهي و پيشرفتهاي چشمگير در علوم و فناوريهاي نو را از جمله ظرفيتها و زمينههاي همکاري در ايران دانست و گفت: امروز فضاي کشور ما براي سرمايهگذاري و انتقال تکنولوژي کاملاً آماده است.
صرفاً نگاه تجاري به ايران نداريم کريستين ينسن وزير امور خارجه دانمارک نيز در اين ديدار با بيان اين که دانمارک اهميت زيادي به توسعه روابط با ايران قايل است، اظهار داشت: کپنهاک از تحولات جديدي که در برنامههاي اقتصادي دولت ايران به منظور تسهيل همکاريهاي اقتصادي ايجاد شده، استقبال ميکند.
وزير امور خارجه دانمارک خاطرنشان کرد: هيأت تجاري همراه من بسيار مشتاق هستند که همکاري هاي مشترک اقتصادي خود را با طرف ايراني هر چه زودتر آغاز کنند و به آنها تأکيد شده که صرفاً نگاه تجاري به ايران نداشته و بايد در زمينه انتقال تکنولوژي و سرمايهگذاري مشترک نيز فعاليت داشته باشند.
دانمارک اولين کشوري بود که اقدام سعوديها را محکوم کرد ينسن در ادامه در خصوص اقدام عربستان در اعدام شيخ نمر نيز گفت: دانمارک اولين کشوري بود اين اقدام عربستان را محکوم کرد.
وزير امور خارجه دانمارک همچنين همکاري دو کشور در زمينه مبارزه با تروريسم را مورد تأکيد قرار داد و گفت: سياست دانمارک مبارزه با تروريسم در جهان است و ما به دنبال دنيايي امن براي پيشرفت و توسعه هستيم.
ينسن تصريح کرد: تروريسم خوب وجود ندارد. اسلام مساوي تروريسم نيست و کاملاً با آن مخالف است. اما متأسفانه عدهاي به نام اسلام سوء استفاده کرده و اقدامات تروريستي انجام ميدهند بيترديد اينگونه افراد گمراه هستند و اين موضوعي است که ما به آن تأکيد داريم.