وزير نيرو
ايران محل احداث و صادرات توربينهاي دانماركي
كارخانه ساخت توربينهاي دانمارک در ايران احداث و محصولات آن علاوه بر نصب در كشورمان به ديگر كشورها نيز صادر مي شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاري صداو سيما، حميد چيت چيان در ديدار با وزير امور خارجه دانمارك با اشاره به استقبال شركتهاي دانماركي براي سرمايه گذاري در ايران افزود: بيشترين تمايل اين شركتها احداث نيروگاههاي تجديد پذير در بخش بادي و بيومس است.
وي نزديك شدن اجراي برجام را سبب افزايش سلسله سفرهاي مقامات کشورهاي اروپايي به ايران دانست و تصريح كرد: تفاهم كشور دانمارك با وزارت اقتصاد و دارايي ايران براي تامين منابع مالي طرحها و پروژه ها از خبرهاي خوب اين ديدارهاست.
چيتچيان در اين ديدار با ابراز اميدواري از اينکه اين سفر نقش موثري در ارتقاي روابط دو کشور داشته باشد، افزود: با اجراي برجام زمينههاي موثري براي همکار موسسات دو کشور ايجاد خواهد شد.
وي با اشاره به زيرساختهاي بخش برق در ايران گفت: ظرفيت نامي ايران در بخش نيروگاهي حدود 74 هزارمگاوات است و برنامه ما براي توسعه شبکه افزودن حدود 45 تا 50 هزار مگاوات با ظرفيت شبکه کشور در 10 سال آينده است که از اين ميزان 7500 مگاوات به نيروگاههاي تجديد شونده اختصاص خواهد داشت.
وزير نيرو ادامه داد: عمده نيروگاههاي تجديدپذير کشور در آينده از نوع نيروگاههاي بادي و خورشيدي خواهد بود، 2 هزار مگاوات نيروگاه اتمي و بقيه حرارتي خواهد بود و ما به لحاظ مسئوليت انساني و جهاني خود درصدد توسعه اين نوع از نيروگاهها هستيم.
وي تصريح کرد: در ايران شبکه واحد سراسري برق وجود دارد که بالاترين سطح ولتاژ 400 کيلوولت است، اما ما بايد در سال هاي آينده اين رقم را به 765 کيلوولت ارتقا دهيم.
چيتچيان با بيان اينکه اقدام بسيار جدي ما در صنعت برق، هوشمند کردن شبکه برق کشور است، گفت: اين کار هماکنون آغاز شده است و در بخش نوسازي و ارتقاي راندمان نيروگاهها نيز طرحهاي زيادي در ايران در دست انجام است؛ ما از حضور شرکتهاي دانمارکي براي حضور در اين بازار بزرگ استقبال مي کنيم.
وزير نيرو با اشاره به شرايط بخش آب در کشور گفت: ايران در يک منطقه خشک قرار گرفته و ما با محدوديت منابع آب مواجه هستيم، بنابراين فناوريهاي مربوط به ارتقاي راندمان بهرهبرداري از آب و استفاده از بآبهاي غيرمتعارقف نيز براي ما مهم است.
وي ادامه داد: در سالهاي اخير حفظ کيفيت منابع آب نيز از دغدغههاي ما بوده و براي همين طرحهاي فاضلاب در بسياري از شهرهاي ايران در دست اجراست، اگر پيشنهادهاي مشخصي درباره حضور شرکتهاي دانمارکي در اين زمينه وجود داشته باشد، ما آماده برقراري اين ارتباط بين شرکتهاي ايراني و دانمارکي هستيم.
وزير نيرو يادآور شد: زمينه ديگر موضوع اتوماسيون و سامانه هاي اندازه گيري هدررفت آب در شبکه آب شهري است که ما آماده استفاده از فناوري روز در اين زمينه هستيم.
چيتچيان درباره شرايط ايجاد رابطه مفيد اقتصادي بين دو کشور در زمينه آب و برق گفت: ايران صرفا بازار براي محصولات توليدي نيست، بلکه ما توانمندي صنعتي خوبي در زمينه آب و برق داريم، لذا از شرکتهايي که ضمن حضور در بازار ايران انتقال فناوري را در اين زمينه انجام دهند، استقبال خواهد شد.
وي تصريح کرد: شرکتهايي که پيشنهاد خود را با فاينانس اجراي طرحها همراه کنند، براي ما اولويت دارد و ما تمايل داريم همراه با شرکتهاي خارجي محصولات مشترکي را تليد و در کشورهاي ثالث به صورت مشترک حضور يابيم.
در اين ديدار "کريستين ينسن" وزير امور خارجه دانمارک با بيان اينکه در اين سفر به غير مذاکرات سياسي، توافقهاي بازرگاني وتجاري خوبي نيز با ايران انجام شده است، گفت: از حوضه هاي بسيار مهم براي تحکيم همکاري بين دو کشور حوزههاي مربوط به انرژي و آب است و شرکتهاي دانمارکي توانمندي لازم براي نوسازي و توسعه اين سيستم ها را در ايران دارند و اين زمينه مناسبي براي همکاري دو جانبه خواهد بود.
وي يادآور شد: امروز تفاهمنامهاي بين دانمارک و وزارت اقتصاد ايران در زمينه فاينانس طرحها به امضا رسيد که ميتواند بستر مناسب افزايش همکاريها باشد.
وي با بيان اينکه در سال هاي گذشته شرکتهاي دانمارکي در حوزههايي که تحت قوانين تحريم نبود همچون حوزه سلامت، همکاري خود با شرکتهاي ايراني را آغاز کرده بودند، گفت: در حوضه آب و انرژي شرکتهاي دانمارکي جزو شرکتهاي برتر و پيشرو در دنيا هستند و ميتوانند در توسعه طرح هاي آب و برق ايران حضور يابند.
در ادامه اين نشست نمايندگان شرکتهاي فعال در زمينه آب و برق دانمارک توانمنديها و پيشنهادهاي خود را براي حضور در بازار آب و برق ايران و همکاريهاي دوجانبه ارائه دادند.