ايجاد صندوقي براي پرداختهاي حق بيمه درماني مردم
سخنگوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: صندوق مستقلي براي پرداختهاي حق بيمه درماني مردم تشکيل ميشود.
دکتر حريرچي در حاشيه نشست خبري امروز در پاسخ به سوال خبرنگار
خبرگزاري صدا و سيما درباره جداشدن صندوق درمان از سازمان تامين اجتماعي و ارتباط آن با تجميع بيمه ها افزود: صندوق درمان از سازمان تامين اجتماعي جدا نشده بلکه طبق دستور صريح رئيس جمهور قرار شده است در صندوق مستقلي تمام مبالغي که مردم در سازمان تامين اجتماعي به عنوان حق بيمه درمان پرداخت ميکنند در حساب جداگانهاي ذخيره شود.
وي گفت: اين ذخيره صرفا براي درمان مردم هزينه مي شود و حتي براي بيمارستان سازي نبايد خرج شود؛ اين قدم بزرگي است که منابع حوزه سلامت را در سازمان تامين اجتماعي به عنوان يکي از دو بيمه گر اصلي تامين ميکند.
حريرچي افزود: رياست فعلي سازمان تامين اجتماعي نيز اعلام کرده است که قبلا نه بيست و هفتم به طور مکرر مورد دست اندازي پنج بيست و هفتم و يا شش بيست و هفتم بوده است و تشکيل اين صندوق مستقل قدم بزرگي است تا منابع حوزه سلامت، آنچه مردم براي درمان خود پرداخت ميکنند براي درمانشان هزينه شود.
قائم مقام وزير بهداشت همچنين درباره بدهي بيمه ها گفت: اين بدهي هم اکنون وضعيت خوبي ندارد و اقدامات مهمي بويژه در سازمان تامين اجتماعي در حال انجام است.
وي افزود: اسناد رسيدگي شده مطالبات وزارت بهداشت از بيمه ها تا شهريور به 5 هزار و 300 ميليارد تومان رسيد و تا پايان آذر حدود 8 هزار و 500 ميليارد تومان مي شود؛ اين درحاليست که کل طرح هدفمندي که به وزارت بهداشت تخصيص يافت حدود 4 هزار و 800 ميليارد تومان بوده است.
سخنگوي وزارت بهداشت با اشاره به اقداماتي که سازمان تامين اجتماعي براي پرداخت بدهي اش به وزارت بهداشت انجام داده است گفت: سازمان تامين اجتماعي در حال دريافت هزار و 600 ميليارد تومان وام از يکي از بانک هاست تا مطالبات قبل از شهريور خود را اعمال کنند.
وي افزود: براي مطالبات مهر به بعد نيز يکي ديگر از بانک ها به محض تحويل اسناد قرار است 60 درصد آن را پرداخت کند و سازمان تامين اجتماعي 40 درصد باقيمانده را در سه ماه پرداخت کند.
حريرچي گفت: اگر اين اقدامات عملياتي شود سازمان تامين اجتماعي پرداخت تعهدات خود را به روز مي کند، اما مشکلات سازمان بيمه سلامت به شدت باقيست.
سخنگوي وزارت بهداشت درباره افزايش قيمت دارو افزود: افزايشي مگر در موارد نادر نداشتيم.
وي گفت: اگر مردم احساس ميکنند قيمت دارو افزايش داشته است به خاطر تغيير پوشش بيمه هاست؛ مردم بدانند هر دارويي که مورد تاييد وزارت بهداشت باشد اثر بخشي مناسب دارد.
حريرچي افزود: برخي داروهاي تجويزي که در ليست دارويي وزارت بهداشت و يا تحت پوشش بيمه نباشد به قيمت آزاد محاسبه مي شود و مردم بايد تاکيدي بر داروهاي خارجي نداشته باشند و بدانند داروهاي ايراني بازار جهاني دارند و برخي از آن ها در بازار روسيه نيز به فروش مي رود.
سخنگوي وزارت بهداشت همچنين درباره تاثير طرح تحول نظام سلامت در افزايش زايمان طبيعي گفت: ترويج زايمان طبيعي با اين طرح بسيار موفق بوده است و از هدفمان جلوتر هستيم.
وي افزود: طبق برنامه ريزي بايد کاهش 10 درصدي سزارين در سال اول اجراي طرح داشته باشيم که نتايج نشان مي دهد بيش از 10 درصد کاهش داشته ايم.
سخنگوي وزارت بهداشت گفت: در سال دوم نيز به خوبي در حال پيشرفت هستيم و عليرغم اينکه افزايش زايمان طبيعي داشتيم عوارض و مشکلات نوزادان و مادران نيز رو به کاهش بوده است.
حريرچي افزود: ترويج زايمان طبيعي تقريبا در تمام استان ها موفق بوده است، اما در جاهايي که تمرکز بيمارستان هاي خصوصي بيشتر است آمار کمتر بوده که براي آن نيز تمهيداتي در نظر گرفته شده است.
**************
سخنگوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: صندوق مستقلي براي پرداختهاي حق بيمه درماني مردم تشکيل ميشود.