عضو اتاق تهران :
قيمت حامل هاي انرژي بايد واقعي شود
عضو کميسيون انرژي اتاق بازرگاني صنايع، معادن و کشاورزي تهران گفت: اقتصاد انرژي ايران بايد متحول شود تا توليد ثروت در اين بخش به حداکثر برسد.
حميد رضا صالحي در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما گفت: صنعت برق زيربنايي ترين صنعت در همه کشورهاست و ده تا 15 درصد همه صنايع از جمله صنايع فولاد، سيمان، خودرو و غيره را تشکيل مي دهد.
وي افزود: هرسال پيش بيني رشد هشت درصدي ظرفيت توليد برق را داريم که در سالهاي اخير به دليل رکود اقتصادي حاکم بر اقتصاد و صنعت کشور اين نرخ رشد تحقق نيافته است و طرح هاي کاهش هدررفت و پرت انرژي به طور جدي مورد توجه قرار نگرفته است.
صالحي گفت: پرداخت نشدن بدهي دولت به پيمانکاران و توليدکنندگان صنعت و انرژي برق در بخش خصوصي باعث شده است توان اجرايي بخش خصوصي در حوزه طرح هاي عمراني کاهش يابد .
عضو کميسيون انرژي اتاق بازرگاني صنايع، معادن و کشاورزي تهران افزود: دولت از محل فروش برق سالانه حدود 9 هزار ميليارد تومان درآمد دارد در حالي که هزينه ها به 14 هزار ميليارد تومان مي رسد و بايد با اصلاح ساختار اقتصاد انرژي و برق و واقعي شدن قيمت ها اين فاصله ترميم شود و سياست هاي يارانه اي و بودجه نفت زده نمي تواند ما را به اهداف توسعه اي برساند.
صالحي گفت: خوشبختانه توانمندي داخلي در ساخت صنعت برق بسيار زياد است و ايران در حوزه برق يک صنعت ساز به شمار مي رود و از مراحل توليد تا توزيع برق و ساخت تجهيزات ، نيروگاه و سدسازي در توانمندي داخلي وجود دارد و بايد حمايت شود .
عضو کميسيون انرژي اتاق بازرگاني صنايع، معادن و کشاورزي تهران افزود: منابع نفتي جزء ثروت ملي و متعلق به همه ملت است و بايد براي حفظ منافع بين نسلي آن را به ارزش افزوده بالاتر تبديل کنيم اما بررسي ها نشان مي دهد بهره وري انرژي در ايران بسيار پايين است و هر بشکه نفت خام در ايران 257 دلار به توليد ناخالص داخلي اضافه مي کند در حالي که در ترکيه به 870 دلار و در ژاپن به 1700 دلار بالغ مي شود.
صالحي گفت: همچنين واقعي نشدن قيمت سوخت باعث افزايش پديده قاچاق به آن سوي مرزها شده است و به جاي اينکه با واقعي کردن قيمت ها منابع لازم براي توسعه اشتغال در داخل کشور فراهم شود با سوخت يارانه اي انگيزه قاچاق را براي جوانان ايجاد کرديم.