طراح پوستر جشنواره فيلم فجر: شکيبايي نماد سينماي ايران است
طراح پوستر سي و چهارمين دوره جشنواره فيلم فجر معتقد است که خسرو شکيبايي به عنوان يکي از نمادهاي سينماي ايران بعد از انقلاب شناخته مي شود.
به گزارش
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روابط عمومي جشنواره فيلم فجر؛ مجيد برزگر درباره همکاري خود براي طراحي پوستر جشنواره
فيلم فجر گفت: در سال هاي گذشته به عنوان فيلمساز در جشنواره هاي مختلفي شرکت کرده ام و پوستر چندين فيلم، جلد کتاب و دکور را طراحي کرده ام.
وي ادامه داد: در ايده هاي اوليه اي که من و همکارانم داشتيم به اين نتيجه رسيدم که چرا هيچ وقت از چهره بازيگران سينما يا پلاني از يک فيلم مهم سينماي ايران در پوسترهاي جشنواره استفاده نشده است، در حاليکه در جشنواره هاي سينمايي معتبر جهان مانند جشنواره کن يا ونيز از چنين ايده اي براي طراحي پوستر اصلي جشنواره استفاده مي کنند.
طراح پوسترسي و چهارمين جشنواره فيلم فجر گفت: آنقدر چهره سينمايي و صحنه هاي مهم در فيلم هاي سينمايي مان داريم که مي توانند دستمايه پوستر باشد و بدعت جديدي را در طراحي پوستر ايجاد کنند و به همين دليل براي طراحي پوستر در همان ابتدا به چهره مرحوم خسرو شکيبايي رسيدم.
وي با اشاره به متفاوت بودن شخصيت خسرو شکيبايي افزود: خسرو شکيبايي يکي از نمادهاي سينماي بعد از انقلاب است که شخصيتي محبوب، معتدل، نجيب و مهربان داشت و در واقع همه ويژگي هاي سينماي ايران در اين بازيگر وجود دارد.
برزگر درباره انتخاب تصوير خسرو شکيبايي براي پوستر گفت: نمي خواستم تصويري از خسروشکيبايي را انتخاب کنيم که يادآور فيلم خاصي باشد بنابراين از کار کردن عکس پرهيز کرديم و تصميم گرفتم که بايد از چهره او براساس طراحي نقاشي صورت بگيرد.
وي افزود: بعد از مشورت با چند نفر از دوستان نقاش براساس تبحر و تجربه، بزرگمهر حسين پور را براي نقاشي اين چهره انتخاب کرديم و سفارش کار را به او دادم، روزي که با حسين پور درباره اين ايده صحبت کردم به او گفتم ممکن است ايده ما قبول نشود؛ اما تمام انرژيت را بر روي اين کار بگذار و بهترين کاري را که مي شود بکش.
کارگردان فيلم «پرويز» در ادامه گفت: قرار شد نيمه تنه اي از آقاي شکيبايي نقاشي شود که شالي به گردن دارد و به دوربين خيره شده است، حسين پور همين طرح را کشيد و البته لباس خاصي تن شکيبايي کرد، زماني که نقاشي تمام شد به نظرم آنقدر جذاب و هيجان انگيز شده بود که به عنوان گرافيست به اين نتيجه رسيدم که نياز نيست کار اضافه اي بر روي آن شود، بنابراين با ساده ترين شکل ممکن اطلاعات جشنواره امسال را علاوه بر زمينه بافتي به شکل سيمرغ به آن اضافه کردم.
طراح پوستر سي و چهارمين جشنواره فيلم فجر با اشاره به استفاده از عکس خسرو شکيبايي براي نقاشي چهره اش افزود: براي آنکه چهره شکيبايي به خوبي اجرا شود، مجبور بوديم از يکي از عکس هاي او استفاده کنيم، اين شد که از امير عابدي، عکاس شناخته شده سينماي ايران خواستم که عکسي در اختيار ما بگذارد و او هم يکي از عکس هاي فيلم «درد مشترک» به کارگرداني ياسمين ملک نصر را در اختيار ما قرار داد.
برزگر با تاکيد بر اين که احتمالا ايده اين پوستر موافقان و مخالفاني خواهد داشت گفت: به نظرم پوستر امسال جشنواره، يک پوستر کاملا ايراني است که بسيار سينماي ايران را به واسطه چهره اي که همه دوستش داشتيم و هنوز داريم يادآوري مي کند، مطمئنم اين پوستر يکي از متفاوت ترين پوسترهايي است که جشنواره فيلم فجر به خودش ديده است البته منظورم اين نيست که الزاما بهترين پوستر است.
طراح پوستر فيلم«پريدن از ارتفاع کم» ادامه داد: محمد حيدري ريسک کرد که اين پوستر را به عنوان پوستر اصلي جشنواره فيلم فجر امسال انتخاب کرد، ما تمام تلاشمان را کرديم تا در نهايت سادگي پوستري طراحي کنيم که هر فردي با ديدنش به ياد سينما بيافتد، پوستري که نياز به رمز گشايي خاصي نداشته باشد.
برزگر با بيان اين که بزرگمهر حسين پور سهم عظيمي در اجراي اين ايده داشته است افزود: مهتاب کرامتي هم در اجراي اين پوستر به ما مشاوره دادند و ايده هايشان را با ما مطرح کردند.
وي گفت: اميدوارم در حقيقت اين منظر به پوستر نگاه شود که تلاش شد يکي از اسطوره هاي سينماي ايران به عنوان موضوع پوستر اصلي سي و چهارمين دوره جشنواره فيلم فجر انتخاب شود تا فراتر از آن برويم و سينماي ايران را بدين شکل نشان دهيم.
سي و چهارمين جشنواره فيلم فجر 12 تا 22 بهمن برگزار ميشود.