طرح اصلاح نژاد ميگو، کپورماهي و قزل آلا اجرايي مي شود
طرح اصلاح نژاد ميگو ، کپورماهي و قزل آلا با مشارکت کارشناسان برزيلي و مجارستاني
در سال جاري اجرا خواهد شد.
به گزارش
خبرگزاري صدا و سيما ، رئيس موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور در گفتگو با شبكه اطلاع رساني جامعه دريايي ايران (مانا) اظهار داشت: طرح اصلاح نژاد ميگو، کپور ماهي و ماهي قزل آلا با بهره گيزي از کارشناسان خارجي امسال در دستور کار برنامه هاي اجرايي موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور قرار دارد.
محمد پورکاظمي ادامه داد: سند ملي اصلاح نژاد ميگو را با مشارکت مراکز علمي در سال جاري تهيه و تدوين مي کنيم.
وي خاطرنشان كرد: براي تهيه سند ملي اصلاح نژاد ميگو از حضور يکي از کارشناسان خبره دنيا در امر اصلاح نژاد ميگو بهره خواهيم گرفت که قرار است به زودي از برزيل وارد ايران شود.
پوركاظمي گفت : پس از اتمام پروژه دستيابي به دانش فني توليد مولد ميگوي عاري از بيمار يهاي خاص که سال گذشته در پژوهشکده ميگوي کشور به اتمام رسيد، يکي ديگر از موارد تدوين برنامه راهبردي پرورش ميگو، بهگزيني اصلاح نژاد ميگوهاي پرورشي است.
رئيس موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور با بيان اينکه در حال فراهم کردن مقدمات انجام اين پروژه هستيم، اظهار داشت : از نظر کارشناسان خارجي و داخلي بهره مند مي شويم كه مکاتبات لازم براي ورود آنها بوشهر در حال انجام است.
وي خاطرنشان كرد : در سه ماهه پاياني سال جاري، اين پروژه کلان تحقيقاتي کشور را در جهت ارتقاي صنعت پرورش ميگوي کشور آغاز خواهيم کرد.
پوركاظمي تصريح کرد: همچنين موضوع اصلاح نژاد ماهي قزل آلا و کپور ماهي با مشارکت کارشناسان مجارستاني و با محوريت کارشناسان ايراني امسال انجام خواهد شد.
به گفته پورکاظمي اين پروژه با رويکرد توليد گونه هاي بومي در کشور اجرايي مي شود که اميدواريم با تحقق موفقيت آميز آن شاهد ارتقاي صنعت آبزي پروري در کشورمان باشيم.
رئيس موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور يادآور شد : مجارستان موفق شده است در سالهاي اخير نسبت به اصلاح نژاد کپورماهي اقدام کند و گونه بسيار خوبي را در حجم انبوه به توليد رساند.
وي با اشاره به اينکه مجارستان با کارهاي علمي روي کپور ماهي معمولي کار اصلاح نژاد انجام داده است ، تصريح کرد : چندي پيش هيئتي از اين کشور از مراکز پرورش کپور ماهي در استان خوزستان بازديد کردند که در نهايت منجر به امضاي قرار داد همکاري بين دو کشور شد.
پورکاظمي اذعان داشت : به زودي 12 هزار قطعه بچه ماهي مولد از گونه کپور ماهي از مجارستان به منظور تأمين مولد و اصلاح نژاد اين گونه ماهي به کشور وارد مي شود.
وي يادآور شد : در جهت بهبود و اصلاح مولد کپور ماهيان، سال 92 بنياد مستضعفان نيز با همکاري موسسه تحقيقات شيلات، تعدادي بچه ماهي از چهار گونه کپور ماهي با عنوانهاي آمو، فيتوفاک، کپور معمولي و ماهي سرگنده وارد کرد که اکنون به مولد تبديل شده است.
اين مقام مسئول در موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور بيان کرد: بنياد مستضعفان امسال 500 قطعه کپور معمولي وارداتي از چين را که به سن بلوغ رسيده است به طور رايگان در اختيار سازمان شيلات قرار داد و ما اين ماهيان را در مراکز تکثير استانهاي گيلان، مازندران، گلستان و خوزستان توزيع شد.
وي با اشاره به اينکه از اين 500 کپور ماهي معمولي مولد 8 ميليون قطعه بچه ماهي توليد شده است، تصريح کرد: رشد کپور ماهي معمولي چيني بر اساس برآورد انجام شده نزديک به 30 درصد در مقايسه با مولدين قبلي در ايران، بيشتر است.
پورکاظمي متذکر شد: ماهي قزل آلا و کپور ماهي داراي طرفداران بسياري در داخل و نيز کشور همسايه عراق هستند که همين امر باعث مي شود تا نسبت به توليد در حجم انبوه و مقاوم در برابر بيماري با انجام پروژه هاي اصلاح نژادي اهتمام بيشتري انجام دهيم.