فلاحتیان خبر داد:
کاهش تلفات صنعت برق به زير 11 درصد
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي از کاهش تلفات صنعت برق کشور به زير 11 درصد خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاري صداو سيما؛ هوشنگ فلاحتيان در نشست مديران ارشد وزارت نيرو که صبح امروز با حضور "اسحاق جهانگيري"
.معاون اول رئيس جمهور در ساختمان ستادي وزارت نيرو برگزار شد، خلاصه اي از وضع صنعت برق ايران را تشريح کرد
وي با بيان اينکه در سال گذشته 274 ميليارد کيلووات ساعت برق در کشور توليد شده است و ايران رتبه نخست توليد در منطقه را داراست، گفت: ظرفيت نامي نيروگاهها 73 هزار مگاوات است که رتبه نخست منطقه و 14 دنيا را دارد.
فلاحتيان تصريح کرد: در زمان کنوني بيش از 32 ميليون مشترک برق در کشور موجود است که شامل 32 درصد خانگي، 9 درصد عمومي، 16 درصد کشاورزي، 33 درصد صنعت، هفت درصد تجاري و 1.7 درصد روشنايي معابر است.
وي با بيان اينکه اوج بار در سال 70، حدود 11 هزار مگاوات، اين رقم در سال 80،حدود 23 هزار مگاوت، در سال 90، 42 هزار مگاوات و در تابستان جاري به 50 هزار و 177 مگاوات رسيده است، گفت: پيش بيني مي شود در سال آينده اوج مصرف برق به 54 هزار مگاوات برسد.
فلاحتيان افزود: در طول دولت يازدهم ظرفيت نيروگاهي کشور به 4866 مگاوات رسيده است.
وي با بيان اينکه در زمان کنوني روند تلفات صنعت برق به زير 11 درصد رسيده است، گفت: برنامهريزي شده که تلفات برق تا پايان دولت يازدهم به کمتر از 10 درصد برسد.
وي ادامه داد: اراده صنعت برق بر اين است که تلفات صنعت برق به هشت درصد برسد.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي با بيان اينکه حجم معاملات برق در بورس انرژي به شش برابر سال 92 رسيده است، گفت: تا پايان آذر حجم معاملات برق در بورس انرژي به 662 ميليارد تومان رسيده است.
وي در تشريح سهم نيروگاههاي بزرگ دولتي و خصوصي حرارتي در توليد برق گفت: در زمان کنوني 41 نيروگاه خصوصي با ظرفيت 32 هزار مگاوات (يعني 60 درصد ميزان توليد برق کشور) و 35 نيروگاه دولتي با ظرفيت 22 هزار مگاوات (40 درصد) است که تا سال 1400 به سهم 80 درصد خصوصي و 20 درصد دولتي خواهد رسيد.
فلاحتيان تأمين برق مطمئن و پايدار همراه با افزايش بهرهوري، بهينه سازي مصرف و مديريت تقاضاي انرژي و توسعه متوازن و پايدار بخش برق را از جمله اهداف كلي و راهبردهاي بخش برق در برنامه ششم توسعه عنوان کرد.
وي پرداخت تفاوت قيمت تمام شده و فروش تکليفي برق در بودجه 95 به ميزان حداقل 8510 ميليارد تومان در بخش جاري و يا افزايش تعرفه، اختصاص حداقل 3500 ميليارد تومان جهت ايجاد زيرساختهاي شبکه انتقال و فوق توزيع از محل منابع عمومي در سال 95، اختصاص سالانه 3 ميليارد يورو از محل صندوق توسعه ملي براي احداث نيروگاه هاي جديد، سرمايه گذاري خارجي به ميزان 2 ميليارد يورو در سال و ارائه تضمين هاي مورد نياز سرمايه گذاران طرحهاي بيع متقابل و انتقال بدهي هاي بانکي نيروگاه هاي واگذار شده، به دولت به مبلغ 7200 ميليارد تومان را به عنوان انتظارات وزارت نيرو از دولت عنوان کرد.