معاون مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران؛
ايجاد زيرساخت، مهمترين عامل جذب سرمايه گذاراست
پیوندی گفت: نود درصد مشکلات سرمايه گذاري داخلي و خارجي، توسعه نيافتن زيرساختهاست و هيچکس مايل به سرمايه گذاري در پتروشيمي نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما، محمد حسن پيوندي در مراسم پنجاه و يکمين سال تاسيس شرکت ملي صنايع پتروشيمي افزود: دولت بايد به طور جدي در بخش زيرساختهاي پتروشيمي سرمايه گذاري کند تا بتواند سرمايه هاي داخلي بخش خصوصي و سرمايه گذاران خارجي را به حضور در صنعت پتروشيمي ايران ترغيب کند.
وي بنادر صادراتي، فرودگاه، خط لوله انتقال خوراک و ساير زيرساختهاي لازم را مهمتر از اقدامات ديگر از جمله تامين خوراک ارزان دانست و افزود: خوشبختانه در دهه هاي هفتاد و هشتاد زيرساختهاي مناسبي براي توسعه پتروشيمي در کشور ايجاد شد اما لازم است براي ايجاد موج دوم توسعه پتروشيمي در کشور که مد نظر وزارت نفت است، باز هم دولت نسبت به ايجاد و گسترش زيرساختهاي پتروشيمي بايد اقدام کند.
وي با اشاره به سقوط قيمت نفت خام در بازارهاي جهاني و در نتيجه کاهش شديد درامد ارزي دولت گفت: هم اکنون درآمد حاصل از فروش نفت تنها توان تامين يارانه نقدي را دارد که البته اين موضوع فرصت خوبي را براي فاصله گرفتن از بودجه نفتي و اقتصاد متکي به نفت فراهم کرده است.
وي افزود: ما چاره اي نداريم جز اينکه براي تحقق موج دوم توسعه صنعت پتروشيمي زيرساختهاي لازم را فراهم کنيم.
پيوندي گفت: آن چيزي که مي تواند کشور را دوباره به اوج اقتصادي بازگرداند صنعت پتروشيمي است و براي تحقق اين موضوع، بايد مجموعه هاي پتروشيمي کشور که چند قسمت شده اند و هلدينگهاي پتروشيمي به هم نزديکتر شده و در هم ادغام شوند و اين بار يک شرکت بزرگ پتروشيمي غير دولتي را بسازند.
وي همچنين از هلدينگهاي پتروشيمي کشور خواست بيش از گذشته به سرمايه گذاري در اجراي طرح هاي بنيادي و خوراک ساز از جمله طرح بيد بلند و ... همت گمارند و تنها به اجراي طرحهاي سود آور و مقطعي فکر نکنند تا بتوانند علاوه بر تضمين سود بلند مدت خود، نقش بيشتري در اعتلاي صنعت پتروشيمي کشور داشته باشند.
صدا و تصوير دارد.