طرح مشترک ايران و بانک توسعه اسلامي در بانکداري اسلامي
در ديدار رئيسکل بانکمرکزي و رئيس بانک توسعه اسلامي(IDB)، بر تشکيل گروهي براي تدوين اصول بانکداري اسلامي يکسان و متحدالشکل براي همه کشورهاي عضوIDB تاکيد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابطعمومي بانکمرکزي، وليالله سيف در اين ديدار با اشاره به تجربيات خود در نظام بانکي بحرين گفت: بانکداري اسلامي در ايران برمبناي فقه شيعه پايهريزي و اجرايي شده و در ساير کشورهاي اسلامي، بانکداري بر مبناي فقه اهل سنت شکل گرفتهاست. به گفتة وي، باتوجه به اين که اين کشورها در بيش از 90 درصد، از مبناي فقهي مشترکي برخوردارهستند، پيشنهاد ميشود متخصصين دو طرف، با همکاري و هماهنگي بانک توسعه اسلامي، اين اشتراکات را مبناي تدوين اصول بانکداري اسلامي يکسان و متحدالشکل قرار دهند.
سيف همچنين از سفر احمد محمدعلي المدني رئيس بانک توسعه اسلامي(IDB) به ايران و حضور در مراسم اعطاي جايزه مصطفي(ص) قدرداني کرد.
در ابتداي اين ديدار، قائم مقام بانکمرکزي نيز ضمن خوشامدگويي به محمدعلي، از همکاري بانک توسعه اسلامي در تأمين ارز حجاج در سال 1393 و نيز ميزباني نشست اخير هيأت خدمات مالي اسلامي(IFSB) تشکر کرد.
اکبر کميجاني با تأکيد بر همکاري بيشتر بانکمرکزي ايران با IDB به ويژه در حوزههاي آموزشي و تحقيقاتي، افزود : موضوع تأمين مالي پروژههاي ايران ازجانب IDB، در طول سالهاي اخير باکندي مواجه شدهاست و انتظار اين است که در آينده جبران شود.
رئيس بانک توسعهاسلامي نيز با استقبال از پيشنهاد رئيسکل بانکمرکزي گفت: با توجه به اينکه بانک توسعه اسلامي به همه مسلمانان تعلق دارد لذا از بدو تاسيس اين بانک، کميته شريعه در اين بانک ايجاد شده و از تمام مکاتب فقهي اسلامي براي حضور در ترکيب اين کميته دعوت به عمل آمده است که نماينده ايران حضرت آيت اله تسخيري نيز حضور فعالي دارند و اين پيشنهاد را حتماً مطرح وپيگيري خواهند کرد.
احمد محمدعلي المدني همچنين سرمايهگذاري بيشتر طرفين بر جايزة مصطفي(ص) را لازم خواند و با ابراز علاقهمندي IDB براي مشارکت در اين جايزه ، خواهان سرمايهگذاري و مشارکت بيشتر بانکهاي ايراني در اين موضوع شد.