پخش زنده
امروز: -
نرخ سود سپرده بانک ها یکی از موضاعات امروز پیک بامدادی بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در این برنامه رادیویی آمده است: وقتی نرخ تورم در سراشیبی افتاد قرار بود نرخ سودهای بانکی را هم با خود پایین بیاورد، همه انتظار سودهای حدود هفده درصدی داشتند اما بانک ها برای اینکه پس نیفتند دست پیش را گرفتند و با هم تفاهم کردند.
شورای پول و اعتبار هم بر این تفاهم مهر تایید زد تا نرخ سود برای سپردههای کوتاه مدت 10 درصد و برای سپرده های بلند مدت به 19 درصد برسد.
هرچند موسسات اعتباری از اول به این تفاهم اعتماد نکردند، اما این روزها برخی بانک ها نیز همچنان نرخ سودها را افزایش می دهند.
وقتی بانک ها برای سپرده هایشان سود نجومی تعریف می کنند به این ترتیب سود سپرده ها هم نجومی بالا می رود به حدی که رقابت نرخ سود آنقدر جذاب شده که پای خودروسازان هم به این معرکه باز شده است.
به تازگی شرکت سایپا از سود مشارکتی 28 درصد برای خرید خودروهایش خبر می دهد و دیگر خودروسازان هم برای انواع خودروها سودهای مشارکت متفاوت در نظر می گیرند که همه حدود 20 تا 25 درصد است.
وقتی جنگ نرخ سود آغاز می شود بانک ها برای جذب سپرده گوی سبقت را از هم می ربایند در این میان تنها بانک های دولتی ضرر می کنند.
عبدالناصر همتی رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی در این باره گفت: متاسفانه اکنون در بازار بعضی از بانک ها رعایت نمی کنند و نرخ سودهای بالا برای سپرده هایشان دارند، شنیده ام اکنون تسهیلاتی در بانک های دولتی داده می شود که این تسهیلات را در بانک ها و موسساتی که حدود چهار درصد سود بالاتری می دهند سرمایه گذاری می کنند، این اقدام برای سیستم بانکی بسیار بد است.
بنابر این گزارش بزرگترین بازنده جنگ نرخ سودهای بانکی بخش تولید است، این بخش از یک سو با رکود دست و پنجه نرم می کند و از سوی دیگر باید برای تامین نقدینگی خود صابون سودهای نجومی را به تن خود بمالد.
غلامرضا کاتب عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار گفت: در دو سال گذشته دولت همه تلاش خود را به کار بسته است که تورم را کاهش دهد، از طرفی هم بانک مرکزی همه دستگاه های پولی و بانکی کشور را مکلف می کند که سود بانکی خود را کاهش دهند و نرخ بالا نگیرند، اما متاسفانه شاهد سود بانکی در بانکها بالاتر از نرخ مصوب شورای پول اعتبار هستیم.
عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار افزود: بعضی از موسسات پولی و مالی که نرخ دریافت تسهیلاتشان بالاست به این موضوع توجه نمیکنند، یقینا موسسات پولی و مالی باید خودشان را موظف بدانند که با دستگاه های دولتی کشور و مصوبات کلان اقتصادی دولت و مجلس همراه کنند.
در پایان این برنامه آمده است: دومینوی افزایش نرخ سود بانکی معمولا از موسسات غیرمجاز آغاز می شود و در نهایت بانک ها و موسسات دیگر را هم در بر می گیرد موسساتی که بانک مرکزی تاکنون خط و نشان زیادی برایشان کشیده، اما هنوز نسخه های اهالی برج میرداماد برای ساماندهی آن ها کارساز نبوده است.