اقدامات سازمان استاندارد مغاير نظرات ما نيست
معاون وزير بهداشت و رئيس سازمان غذا و دارو در خصوص برخي حواشي ايجاد شده در بحث آب معدني دماوند گفت: معمولاً اقدامات سازمان استاندارد مغاير نظرات ما نيست و برخي اوقات نظرات ما سخت گيرانه تر است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاري صدا و سيما، دکتر رسول ديناروند در ارتباط تلفني با برنامه زنده «مردم چي ميگن» شبکه سوم سيما افزود: آب معدني و آب آشاميدني دو فرايند بسته بندي آب هستند به اين ترتيب که آب معدني به مواردي گفته مي شود که بدون کار اضافي و استفاده از روش هاي ميکروب زدايي يا گندزدايي، آب از سفره اصلي گرفته و پر شود که بايد با ضوابط بهداشتي و استانداردهاي ملي ما مطابق باشد و به عنوان آب معدني وارد بازار شوند.
وي گفت: فراورده هاي آشاميدني هم انواع ديگري است که نمي توان اسم آب معدني را روي آن گذاشت و آب آشاميدني ناميده مي شود که مجبورند اصلاحاتي انجام دهند تا آب قابل شرب باشد.
ديناروند افزود: آب معدني دماوند از سال گذشته نبايد کلمه آب معدني را استفاده مي کرد و بايد به عنوان آب آشاميدني در بازار عرضه مي شد که اين اتفاق هم افتاد.
وي در پاسخ به سؤال مجري برنامه مبني بر اينکه بالأخره مردم اين برند آب را بخرند يا نه؟ گفت: آن زمان که نتايج ارزيابي را اعلام کردند گفتم که 12 برند و 37 نمونه از 311 نمونه مشکل داشته اند و به برخي از صاحبان اين برندها گفته شد خط توليد و توزيع را متوقف کنند و اگر در نمونه برداري هاي مجدد به اشکالي برنخورديم مي توانند توليدات خود را وارد بازار کنند.
رئيس سازمان غذا و دارو افزود: 12 نمونه بايد اين کار را مي کردند که جز دو مورد اين اقدام انجام شد اما آب آشاميدني دماوند اين کار را رعايت نکرد و قول داده بودند که اين اصلاحات را انجام دهند.
ديناروند گفت: ما در عين اينکه از سلامت مردم دفاع مي کنيم نمي خواهيم توليدات ملي آسيب ببيند و اعلام اسم زماني انجام شد که ديديم توليد و توزيع در بازار قطع نشده است.
مجري برنامه پرسيد: رئيس سازمان ملي استاندارد اعلام کرده بود که وزارت بهداشت فاکتورهايي را براي آب معدني ارائه کرده بود که به ما اطلاع نداده بودند و به همين خاطر جلوي توليد اين برند را گرفتند.
ديناروند در پاسخ گفت: استاندارد ملي حداقل ضابطه اي را تعيين مي کند که توليد کنندگان بايد رعايت کنند و ضوابط فني و بهداشتي که وزارت بهداشت مي گذارد معمولاً استانداردها رعايت مي کنند اما گاهي ما فراتر از آن يک سري نظراتي را داريم.
وي افزود: نظرات بهداشتي ما با يک فاصله به استانداردها اضافه مي شود و ممکن است دو سال طول بکشد که اين نظرات ما لحاظ شود.
رئيس سازمان غذا و دارو گفت: گاهي اوقات اجراي نظرات ما فوري نيست و ما هم منتظر مي مانيم تا استاندارد آن را عملي کند.
ديناروند افزود: اما مثلاً مضر و خطرناک بودن اسيد چرب ترانس روغن اثبات شده است و تا چندي پيش به استاندارد اجازه داده شده بود که اين ميزان اسيد در 10 درصد روغن ها مجاز شمرده شود اما بعد از اينکه مضر بودن آن به ما اثبات شد ضابطه را به حداکثر 5 درصد و بعد از آن به دو درصد رسانديم.
وي گفت: ما برخي اوقات نمي توانيم منتظر استاندارد شويم و توليد کنندگان و وارد کنندگان مجبورند خودشان را زودتر از استاندارد با شرايط وزارت بهداشت تطبيق دهند.
در ادامه اين برنامه معاون نظارت بر اجراي استاندارد سازمان ملي استاندارد هم در ارتباطي تلفني گفت: ما با وزارت بهداشت تعامل خوبي داريم و بر اساس تفاهمنامه اي مقرر شده است به گونه اي هماهنگ عمل کنيم تا در برخي موارد جامعه دچار اضطراب و دلهره نشود.
وحيد مرندي مقدم افزود: در خصوص آب معدني و آب آشاميدني بايد اعلام کنيم که هر آبي که در بسته بندي مي بينيم آب معدني نيست و آب معدني ويژگي هاي خاص خود و آب آشاميدني هم ويژگي هاي استانداردي خاص خود را دارد.
وي گفت: آب آشاميدني با يک سري شرايط خاص تصفيه و ميکروب زدايي و گندزدايي مي شود و يا بايد برخي محلول هاي آن تنظيم شود و سپس در قالب آب بهداشتي ارائه شود.
مرندي مقدم افزود: در خصوص آب معدني دماوند هم ما نمونه هايي از اين آب را از بازار تهران خريداري و آزمايش کرديم و مواردي که از بازار جمع آوري کرده بوديم همه مطابق استاندارد بود اما دوستان ما در وزارت بهداشت، آب آشاميدني را با يک سري ويژگي هاي آب معدني آزمون کرده بودند در حالي که در استاندارد، آب آشاميدني ذکر نشده بود.
وي گفت: بر اساس توافقات ميان وزارت بهداشت با سازمان ملي استاندارد قرار شد هر جا وزارت بهداشت احساس کند بايد مقررات فني خاصي به استانداردها اضافه شود به ما قبل از اينکه در جامعه اعلام شود، اعلام کنند تا همزمان استانداردها را اصلاح کنيم.