۲۲ میلیارد دلار سقف درآمد نفتی در بودجه ۹۵
سخنگوی دولت گفت: با توافقی که با وزارت نفت انجام شد سقفی که برای درآمد نفتی از واگذاری دارایی سرمایه ای در بودجه سال ۹۵ پیش بینی شد ۲۲ میلیارد دلار است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدباقر نوبخت در ادامه نشست خبری افزود: قطعا متناسب با این رقم و سیاست یکسان سازی نرخ ارز نرخ دلار در بودجه سال آینده تعیین می شود.وی گفت: هم اکنون نرخ دلار بانکی حدود سه هزار تومان و در بازار آزاد اندکی بیشتر است و ما در تلاش هستیم که در تک نرخی سازی دلار به رقمی برسیم که هم ثبات داشته باشد و هم بازار بتواند براساس آن عمل کند و همه شرایط محیطی در آن لحاظ شود.
سخنگوی دولت افزود: انتظار داریم در بودجه سال آینده رقمی برای نرخ دلار تعیین شود که قطعا کمتر از نرخ بازار آزاد فعلی است.
نوبخت در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره احتمال نشستی به میزبانی امیر قطر و حضور کشورهای عربی همسایه و ایران گفت: ما همیشه به همسایگان احترام می گذاریم و به توسعه مناسبات با همسایگان خود علاقه مند هستیم و از هرگونه بهبود روابط با کشورهای همسایه استقبال می کنیم.
وی درباره نتایج آزمون استخدامی افزود: به زودی این موضوع پیگیری و اطلاع رسانی خواهد شد.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره واگذاری طرح های عمرانی دولت به بخش خصوصی گفت: دستورالعمل این واگذاری در شورای اقتصاد تصویب شد و آیین نامه اجرایی واگذاری طرح های عمرانی نیز در جلسه قبل هیئت وزیران به تصویب رسید و مقرر شد سازمان مدیریت به دستگاه های اجرایی 10 روز فرصت دهد تا طرح های قابل واگذاری خود را معرفی کنند و در استانها نیز استانداران کار را به عهده دارند.نوبخت با تاکید بر اینکه از اقتصاد مردمی استقبال می کنیم، افزود: یکی از دیگر اقدامات آن است که بانکها موظف شدند تا 10 هزار میلیارد تومان طرح های نیمه تمام را در اختیار خود بگیرند و به جای پول به آنها مجوز افزایش سرمایه داده شود.وی گفت: بانکها نیز در ازای آن طرح های نیمه تمام را تکمیل و به تعهدات خود عمل کنند.سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت بیرون رفتن صنعت پتروشیمی از بازار سرمایه را خواستار شده است، افزود: چنین موضوعی در دولت مطرح نشده است.
متناسب با درآمد، هزینه می کنیم
سخنگوی دولت با رد کسری بودجه گفت: آنچه دولت با ان مواجه است تحقق نیافتن درآمد هاست که مدیریت می شود.
محمد باقر نوبخت در ادامه نشست خبری با تشریح فرآیند تصویب بودجه سال 94 گفت: زمانی که دولت لایحه بودجه 94 را در آذر ماه سال گذشته به مجلس ارائه کرد قیمت نفت حدود 70 دلار بود.
وی افزود: در فرآیند رسیدگی که تا اسفند 93 نیز طول کشید قیمت نفت باز هم کاهش یافت و مجلس گفت قیمت 70 دلار در بودجه 94 باز هم باید کاهش یابد اما در حالی که انتظار بود بودجه 224 هزار میلیارد تومانی کاهش یابد مجلس رقم بودجه را به 236 هزار میلیارد تومان افزایش داد.سخنگوی دولت گفت: ماده 224 قانون برنامه به سازمان مدیریت و برنامه ریزی این اختیار را داده است که با روش تخصیص استفاده و پرداخت ها را متناسب با دریافت ها انجام دهد.وی افزود: ما نیز با فرض اینکه حداکثر 236 هزار میلیارد تومان تحقق یابد هزینه ها را تقلیل دادیم و مجلس نیز برای شش ماهه اول امسال گفت دولت باید در پایه 220 هزار میلیارد تومان عمل کند.
سخنگوی دولت گفت: از ابتدای سال بودجه را در سطح پایین تر یعنی رقم 184 هزار میلیارد تومان که اجتناب ناپذیر بود تنظیم کردیم.
آقای نوبخت با تاکید بر اینکه بودجه برای شرایط مختلف حتی شرایط اضطراری تعریف شد گفت: برای شرایط بودجه 184 هزار میلیارد تومانی، 147 هزار میلیارد تومان برای مصارف جاری، 30 هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی، 7 هزار میلیارد برای خرید اوراق مشارکتی که سال های قبل فروختیم و سررسید شد کنار گذاشتیم.
وی با اشاره به اینکه سازمان مدیریت باید خود را متناسب با دریافت ها تنظیم کند گفت: معمولا هیچ سالی پیش بینی بودجه محقق نمی شود و سازمان مدیریت متعهد شد با روش تخصیص به گونه ای عمل کنیم که کسری بودجه نباشد.
نوبخت با رد اظهار نظر یک نماینده مجلس در باره وجود کسری بودجه گفت: کسری بودجه با تحقق نیافتن، متفاوت است و ما به تاسی از سیاست های اقتصاد مقاومتی در اعتبارات جاری صرفه جویی کردیم و امسال اعتبارات عمرانی افزایش یافت و این مدیریتی است که سازمان مدیریت و برنامه ریزی در تخصیص ها اعمال کرد.
سخنگوی دولت در ادامه در باره صنعت خودرو کشور گفت: انتظار ما از صنعت خودرو کیفیت بالا و قیمت مناسب است اما این صنعت به هر دلیلی این توقع را به درستی پاسخ نداده است.
وی با اشاره به اینکه وظیفه دولت حمایت از مصرف کننده و تولید کننده است و مانند مطالبات مردم باید حرف صنعت خودرو را با 50 سال سابقه بشنود، گفت: در نشست خودردو سازان دو خواسته مردم یعنی کیفیت و قیمت مطرح شد و از آنها پرسیدیم که مشکل شما چیست تا تلاش کنیم برطرف شود.
آقای نوبخت تاکید کرد: صنعت خودرو صنعت بزرگی است و اگر دنبال رشد اقتصادی وسرعت بخشیدن به خروج از رکود هستیم صنعت خودرو اهرم است و باید به این صنعت با فرض افزایش کیفیت و قیمت کمک کنیم.
وی گفت: در این جلسه تعداد زیادی از قطعه سازان خودرو نیز اعلام کردند اگر با سفارش بیشتر خودرو سازان مواجه نشویم استمرار فعالیت با مشکل مواجه خواهد شد اما دنبال اشتغال بیشتر هستیم.
در برجام دنبال لغو هرچه سریع تر تحریم ها هستیم
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه آثار سوء تحریم ها را در اقتصاد کشور هیچ کس کتمان نمی کند، گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی هم فرمودهاند لغو تحریم ها موضوع مهمی است که هرچه سریع تر باید انجام شود.
محمدباقر نوبخت در ادامه نشست خبری افزود: طبق ماموریتی که به شورای عالی امنیت ملی سپرده شد ، پرونده هستهای در این شورا رسیدگی و مدیریت می شد و شورای عالی امنیت ملی این موضوع را دردست بررسی داشت و مجلس نیز با انگیزه کمک به دولت وارد شد.
وی با تاکید بر اینکه نوع ورود مجلس به برجام با اتفاقاتی که در مجلس آمریکا افتاد ، متفاوت است، گفت: مجلس شورای اسلامی مانند مجلس آمریکا رقیب دولت نیست و مجلس ما اعلام کرد که مذاکرات و برجام را قبول دارد و رفیق دولت است و رسیدگی را آغاز کرد.
نوبخت افزود: در مجلس پیش از این قانونی هم تصویب شد که در آن شرایط قبول برجام آمده است.
وی گفت: دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز اعلام کرد که ما از هیچ خط قرمزی عبور نکردیم و همچنین نظر مقام معظم رهبری این بود که مجلس نیز در جریان رسیدگی برجام مشارکت کند.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه برجام به عنوان یک تعهد در شورای عالی امنیت ملی مورد بررسی قرار گرفت و مجلس هم وارد شد، افزود: طرف مقابل یعنی شورای امنیت سازمان ملل نیز قطعنامه ای را نیز بعد از برجام صادر کرد.
نوبخت با اشاره به اینکه باید کار به درستی انجام شود و نگذاریم که وقت تلف شود، گفت: در لغو تحریم ها هر روزی که به تاخیر بیفتد برای کشور هزینه دارد اما به طرف خارجی می گوییم که اگر بیشتر ما را تحت فشار بگذارد ما نیز از آرمان های خود دست برنمی داریم همانطور که هیچ گاه دست برنداشته ایم.
وی افزود: دولت از دو سال قبل برای بهبود وضع اقتصادی کشور اقدامات خود را انجام داد که براین اساس رشد منفی اقتصادی به رشد مثبت تبدیل شد و تورم بالای 40 درصد طبق آخرین گزارش مرکز آمار به 13،6 درصد و به استناد بانک مرکزی به 15،1 درصد کاهش یافته است و ما نشان دادیم که از پای درنمی آییم و تسلیم نمی شویم.سخنگوی دولت گفت: در عین حال دولت به دنبال مقدمات کارهاست و اعتقاد دارد که حتی اگر تحریم ها یک روز زودتر لغو شود به نفع کشور است و دولت در این مسیر هیچ گاه خلاف عمل نمی کند.
نوبخت در ادامه درباره برخی انتظارات روانی دوران بعد از تحریم و توقف سرمایه گذاری ها به امید بهبود شرایط آینده افزود: این انتظار روانی طبیعی است اما اینکه دست روی دست بگذاریم درست نیست نیست و باید کارها دنبال شود و سرمایه گذاران از هم اکنون دنبال کارهای خود باشند.
همه حقوق حجاج را پیگیری می کنیم
سخنگوی دولت با اشاره به فاجعه منا گفت: دولت همه حقوق حجاج را پیگیری می کند و شرافت و حیثیت خود را در این می دانیم که حقوق ملی را استیفا کنیم.
محمدباقر نوبخت در ادامه نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به این سوال که گفته می شود سازمان حج و زیارت حجاج را بجای سقف 220 میلیون تومانی تا سقف 55 میلیون تومان بیمه کرده است و حالا خانواده جان باختگان به جای دریافت دیه 220 میلیون تومانی تنها 55 میلیون تومان دریافت می کنند، افزود: حتما این موضوع را در دستور کار خود قرار می دهیم و آن را دنبال می کنیم.
وی گفت: دولت همچنین بحث تدفین، ترحیم، تکریم و تعظیم حجاج جان باخته را در دستورکار خود قرار داده است و حقوق این افراد را و خانواده آنان را در عرصه های بین المللی پیگیری خواهیم کرد و آن را به رسانه ها اطلاع رسانی می کنیم.
یکی از خبرنگاران پرسید که گفته می شود اجساد حاجیان ایرانی در عربستان دفن شده است که نوبخت پاسخ داد آنها نمی توانند بدون اجازه خانواده جان باختگان و روال رسمی این کار را بکنند.
سخنگوی دولت گفت: البته برخی کشورها به عربستان اعلام کردند که جان باختگان ما را در عربستان دفن کنید اما ما چنین چیزی نگفته ایم و خود خانواده جان باختگان باید اظهارنظر کنند.
نوبخت افزود: دولت عربستان مسئول هر تدفینی بدون اجازه خانواده جان باختگان است و ما آن را پیگیری می کنیم.
وی درباره حضور آقای رکن آبادی سفیر پیشین ایران در لبنان در فاجعه منا هم گفت: وی با پاسپورت عادی و با روال عادی به حج مشرف شده است و دولت عربستان همان طور که مسئول صیانت از جان همه حجاج است در قبال وی نیز مسئول است و ما نیز این مسئله را همچون تک تک مفقودین پیگیری خواهیم کرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگاری که گفت دولت از چه ظرفیت ها و اهرم هایی برای پیگیری خواسته هایش استفاده می کند، پاسخ داد : دولت از همه اهرم ها چه رسمی و چه غیر رسمی استفاده خواهد کرد و برای استیفای حقوق پایمال شده حجاج اعم از جان باختگان، مجروحین و مفقودین از هیچ تلاشی کوتاه نخواهد آمد.
نوبخت درباره مراسم استقبال از پیکر جان باختگان هم افزود: قرار شد همه مقامات و هیئت دولت در جهت تکریم و تعظیم این عزیزان در فرودگاه حاضر شوند و مراسم رسمی استقبال از آنان صورت گیرد.
وی با بیان اینکه تعدادی از این جان باختگان به استان ها و شهرستان های مختلف تعلق دارند، گفت: از همان جا توزیع براساس استان ها انجام می گیرد تا مراسم استقبال در خود استانها نیز انجام شود.
سخنگوی دولت افزود: استانداری ها و استانداران در این زمینه مشغول برنامه ریزی هستند تا این موضوع را دنبال کنند.
خبرنگاری پرسید که آیا قرار نیست ایران از عربستان در این زمینه شکایت کند؟ نوبخت گفت: حتما شکایت صورت می گیرد.
وی افزود: این موضوع در عرصه بین المللی ساز و کار خود را دارد و لوازم حقوقی خود را می طلبد که دولت در جهت استیفای هر حق تضییع شده حاجیان جان باخته، مجروحان و مفقودین از هیچ تلاش مستقیم و غیرمستقیمی کوتاهی نمی کند.
خبرنگاری گفت که وزیرخارجه عربستان طی نطق خود در سازمان ملل به شخص آقای روحانی توهین و در مسایل داخلی ایران دخالت کرده است که نوبخت اظهار داشت: می توان انتظار داشت که حرف های سخیف و پوچ برای فرافکنی زده شود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه عربستان سرسپرده آمریکاست و حتی اوباما اعلام کرده که این کشور ضد دموکراسی است، افزود: از وزیرخارجه این کشور نیز همین انتظارات می رود و ما معتقدیم که پاسخ وی به مسئولان کشور ما فرافکنی است.
پرداخت ۱۱ هزار و ۱۹۲ میلیارد برای طرح های عمرانی
سخنگوی دولت با تسلیت جان باختن هموطنانمان در فاجعه منا گفت : دولت در چارچوب سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در جهت افزایش تولید و سرعت بخشیدن به خروج از رکود همراه به مهار تورم تلاش می کند.نوبخت با گرامیداشت هفته دفاع مقدس با ارائه گزارشی از روند اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی گفت: براساس اخرین آمار خزانه داری کل تا دوم مهر سال جاری در مجموع 11 هزار و 192 میلیارد تومان اعتبارات عمرانی پرداخت شد که در مقایسه با شش ماهه سال قبل که 10 هزار 848 میلیارد تومان بود ، افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد : افزایش پرداخت اعتبارات طرح های عمرانی در شرایطی است که دولت به دلیل کاهش قیمت نفت با محدودیت درآمد هم مواجه بوده است.سخنگوی دولت گفت :همانطور که دولت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی قول داد با روش تخصیص بهینه منابع از جمله صرفه جویی در اعتبارات جاری و در جهت اقتصاد مقاومتی اعتبارات عمرانی افزایش یافته است.
وی گفت: از مجموع اعتبارات عمرانی پرداخت شده 8 هزار و 243 میلیارد تومان به طور نقدی برای طرح های عمرانی پرداخت شد، 2 هزار و 100 میلیارد تومان پرداخت نقدی در اجرای طرح ملی مهار آب های مرزی و 849 میلیارد تومان به صورت اسناد خزانه اسلامی برای طرح های عمرانی ، هفته قبل پرداخت شد.
200 میلیارد تومان یارانه برای کل صنعت
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه بر اساس توافق با وزارت صنعت معدن تجارت 200 میلیارد تومان یارانه برای کل صنعت تخصیص یافته است گفت: برخی رسانه ها به گونه ای این خبر را منعکس کردند که این طور برداشت شد این یارانه فقط برای صنعت خودرو سازی است.
نوبخت با اشاره به اینکه یکی از اهداف سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی معطوف شدن به تولید داخلی است افزود: بر اساس توافق نامه ای که با وزیر صنعت معدن و تجارت امضا شد سازمان مدیریت و برنامه ریزی به نیابت از دولت متعهد شد مابه التفاوت بخشی از نرخ سودی را که به صورت تسهیلات در اختیار بنگاه های تولیدی قرار می گیرد، پرداخت کند.
سخنگوی دولت گفت: یارانه بخش تولید با یارانه نقدی خانوارها که به صورت ماهانه توزیع می شود کاملا متفاوت است.
وی افزود: وزارت صنعت معدن تجارت بر اساس ظرفیت هایی که در واحد های تولیدی و با توجه به اشتغالی که ایجاد می کند، با اعطای تسهیلات نظام بانکی تلاش می کند منابع مالی را به این تولید کنندگان بدهد.
نوبخت افزود: اما درصدی از نرخ سود را که قطعا برای تولید کننده به صرفه نیست تفاوت ان را دولت پرداخت می کند و در واقع یارانه تولید منابعی است که صرف پرداخت مابه التفاوت نرخ سود می شود.
جزئیات پرداخت یارانه تولید در شش ماهه اول
سخنگوی دولت با تشریح جزئیات پرداخت یارانه به بخش تولید در نیمه نخست امسال گفت : تا پایان سال 200 میلیارد تومان دیگر نیز پرداخت می شود.
نوبخت افزود: در شش ماه نخست امسال 106 میلیارد تومان بابت یارانه شیر رایگان مدارس ، مبلغ خوبی هم برای یارانه افزایش تولید کمباین و 50 میلیارد تومان بابت افزایش صادرات خدمات فنی و مهندسی به ترتیب به وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت معدن و تجارت پرداخت شده است.
وی گفت: همچنین 83 میلیارد و 504 میلیون تومان برای یارانه کارخانه های سیمان مازوت سوز که اغلب در مناطق کمتر توسعه یافته واقع شده است و همچنین بابت جابه جایی حمل و نقل ریلی بار و مسافر به ازای هر تن 23 تومان و در مجموع 150 میلیارد تومان به وزارت راه و شهر سازی پرداخت شده است.
نوبخت به اشاره به پرداخت 360 میلیارد تومان یارانه سبد کالا در شش ماهه اول امسال گفت: همچنین 10 میلیارد تومان بابت یارانه کارخانه قند دزفول پرداخت شده است.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه واحدهای تولیدی برای افزایش تولید به مساعدت دولت نیاز دارند، گفت: تا پایان امسال نیز 200 میلیارد تومان دیگر طبق توافق با وزارت صنعت ، معدن و تجارت بابت پرداخت تفاوت سود به واحدهای تولیدی پرداخت خواهد شد.
آقای نوبخت با اشاره به بازدید روز گذشته از یکی از واحدهای خودروسازی کشور گفت: صنعت خودرو ، صنعت بزرگ کشور است که 100 هزار میلیارد تومان دارایی موجود دارد و فعالیت این صنعت در اشتغال و رشد اقتصادی موثر است.
وی تصریح کرد : از طرفی مردم و مصرف کنندگان از خودروسازان داخلی محصولات باکیفیت و قیمت مناسب را انتظار دارند.
نوبخت افزود: دولت همان طور که پای صحبت مردم می نشیند موظف است پای صحبت خودرو سازان نیز بنشیند و باید به انها کمک کنیم تا بتوانند محصولات خود را با کیفیت و قیمت مناسب بدهند.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: بر اساس اقتصاد مقاومتی نیز تقویت صنعت داخلی اولویت دارد.
وی با اشاره به سرمایه گذاری های صنعت خودرو کشور گفت: نباید تولید داخل را کنار بگذاریم زیرا حذف تولید داخلی به معنای واردات بی رویه محصولات خارجی است که دولت با آن مخالف است و سیاست اقتصاد مقاومتی هم بر تولید داخل تاکید دارند.
آقای نوبخت همچنین گفت: علاوه بر بخش صنعت نشست های مشترکی نیز با وزیر جهاد کشاورزی و وزیر راه و شهر سازی برگزار شد تا انتظارات آنها نیز برآورده شود.
وی گفت: در نشستی که شب گذشته با وزیر راه و شهر سازی داشتیم بر اجرای برنامه هایی برای تحرک به بخش مسکن که تاثیر مستقیم در رشد و اشتغال دارد ، تاکید شد.
سخنگوی دولت با تاکید بر اجرای مصوبه هشتیم آبان سال گذشته هیئت وزیران گفت: در خصوص اعطای تسهیلات ارزان قیمت به زوج های جوان، احیای بافت های فرسوده و حاشیه شهرها متعهد هستیم تسهیلات با نرخ حداکثر 10 درصد پرداخت شود و بقیه را سازمان مدیریت و برنامه ریزی متعهد شده است.
نوبخت تاکید کرد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی به عنوان نهاد برنامه ریز کشور برای شش ماه اینده برنامه مکتوب دارد و برای بعد از لغو تحریم ها نیز برنامه جامع داریم و همچنان اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در دستور کار دولت است.
سخنگوی دولت : ستاد اقتصاد مقاومتی طبق نظر مقام معظم رهبری بازسازی شد و امیدواریم اجرای این برنامه ها ، رفاه و توسعه را برای مردم به همراه داشته باشد.