استقبال ایران از سرمایه گذاری فرانسه در حوزه گردشگری
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: جمهوری اسلامی ایران از حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی فرانسه در بازار گردشگری ایران استقبال می کند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مسعود سلطانی فر در دیدار هیئت تجاری کشور فرانسه افزود: با توجه به شرایط جدیدی که در کشور به دنبال مذاکرات وین و ایجاد زمینه لغو تحریم های غیرقانونی و ناعادلانه به وجود آمده است امیدواریم بتوانیم با همه کشورهای دنیا به جز چند کشور خاص،تعامل گسترده داشته باشیم و از ظرفیت های اقتصادی متقابل بهره ببریم.
وی با تبیین ظایف و فعالیت های سه گانه سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری و همچنین پیشینه غنی تاریخی و فرهنگی کشور و سرآمد بودن ایران در زمینه فرش و صنایع دستی گفت: ما از 10 سال قبل برنامه ریزی بلند مدتی را آغاز کرده ایم تا بتوانیم تا سال 2025 میلادی تعداد گردشگران ورودی را به 20 میلیون نفر افزایش دهیم اما تحریم های ظالمانه علیه ایران، زمینه فعالیت گردشگری را تحت الشعاع خود قرار داده است.
سلطانی فر افزود: هم اکنون میزان گردشگر ورودی به ایران 5 میلیون نفر در سال است که امیدواریم با باز شدن افق های جدید همکاری،در ده سال آینده عقب ماندگی جذب گردشگر را در ایران جبران کنیم و به اهداف ترسیم شده دست یابیم.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه ما تمایل داریم از تجربیات شرکت های فرانسوی در زمینه آموزش، گردشگری،ساخت هتل و هتلداری استفاده کنیم،گفت: از هفته پیش مشارکت فرانسه برای ساخت دو هتل در فرودگاه امام خمینی (ره) آغاز شد.
سلطانی فر با اشاره به اینکه ما در 40 کشور دنیا از جمله فرانسه دفاتر اطلاع رسانی و خدمات گردشگری ایجاد کرده ایم، گفت: ایران یکی از کشورهای هدف گردشگران فرانسوی است که محدودیت های ناشی از تحریم های ناعادلانه مانع از حضور آنان در ایران شده بود.
رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری افزود: ما به سرعت دنبال آن هستیم که در ده سال آینده تعداد هتل های چهار و پنج ستاره را به سه برابر افزایش و شبکه های حمل و نقل هوایی،ریلی،زمینی و دریایی را گسترش دهیم و از ظرفیت های داخلی و خارجی در زمینه آموزش نیروهای مورد نیاز بهره ببریم و تسهیلات و منابع مورد نیاز را برای حضور بخش خصوصی خارجی به منظور ایجاد تاسیسات گردشگری فراهم کنیم.
وزیر کشاورزی فرانسه نیز در این دیدار با اشاره به تمدن چند هزار ساله ایران و فرانسه گفت: در میان دو کشور در زمینه گردشگری مشابهت های فراوان و توانایی های مشترکی وجود دارد که باید ارزش گذاری شود و از این طریق مناسبات گردشگری دو کشور گسترش یابد.
استفان لوفول افزود: درحوزه گردشگری همچون دیگر مباحث اقتصادی ، ایجاد زیرساخت ها برای جذب و استقرار گردشگران مطرح است و ایران نیازمند آموزش افراد متخصص در زمینه های رستوران داری و هتل داری است که ما می توانیم در این خصوص تجربیات خود را منتقل کنیم.
وی با اشاره به همکاری گروه فرانسوی برای ساخت دو هتل در فرودگاه امام خمینی گفت: این همکاری پیش زمینه ای برای ایجاد همکاری های بیشتر است که ما از آن استقبال می کنیم.
در ادامه دبیر دولت و عهده دار تجارت خارجی فرانسه گفت: با مذاکرات وین مرحله جدیدی در روابط ایران و فرانسه ایجاد شده است.
ماتیاس فِکِل افزود: قرار است روابط اقتصادی دو کشور جهش بزرگی پیدا کند زیرا ما با نمایندگانی از 150 شرکت و عزم بر ساختن شراکت های دراز مدت به ایران آمده ایم.
وی با اشاره به اینکه فرانسه با 85 میلیون گردشگر ورودی نخستین مقصد گردشگران جهان در سال گذشته بوده است، افزود: ما در این زمینه دارای دانش فنی هستیم و بسته به اولویت های کاری شما می توانیم در شاخه های مختلفی با شما همکاری کنیم و تجارب خود را در اختیا ر شما قرار دهیم.