ایران؛ رتبه هفتم نانوتکنولوژی جهان
معاون مرکز آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ایران در نانوتکنولوژی رتبه هفتم دنیا ، پنجم آسیا و نخست جهان اسلام قرار دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آقای توفیق در نشست تخصصی کاربردهای فناوری نانو در صنعت خودرو که با موضوع فرصتهای صنعتی و تجاری نانو پوششهای سخت و مقاوم در صنعت برگزار شد، افزود: در حال حاضر 21 هزار محقق و پژوهشگر در صنعت نانو فعالیت دارند و حدود 15 دانشگاه در دوره دکترا و 35 دانشگاه در دوره کارشناسی ارشد رشته نانوتکنولوژی را تدریس می کنند.
وی گفت: همچنین 103 دانشگاه و پژوهشگاه با موضوع نانو در کشور فعالیت می کنند و 57 آزمایشگاه تخصصی در این باره در سطح کشور فعالیت می کنند.
توفیق با بیان اینکه 16 هزار مقاله با موضوع نانوتکنولوژی در ISI چاپ شده است ، گفت: یکصد و سه مرکز رشد در حوزه نانو و 237 شرکت در حوزه تولید محصولات نانویی برتر ، 35 شرکت در تولید تجهیزات نانویی ، 75 شرکت خدماتی و 36 شرکت بازرگانی در حوزه نانو فعالیت می کنند.
وی افزود: 33 درصد از شرکت های نانویی در حوزه مواد ، 17 درصد در حوزه بهداشت، 11 درصد در صنعت ساختمان سازی ، هشت درصد در رشته کشاورزی و صنایع بسته بندی ، هفت درصد در صنایع پتروشیمی ، هفت درصد در صنعت نساجی و پنج درصد در صنایع خودروسازی فعالیت می کنند.
پیشرفت در صنعت خودرو از طریق اعتمادسازی
توفیق با بیان اینکه در صنعت خودرو تحت فشارهای مختلفی قرار داریم ، گفت: با توجه به گستردگی صنعت خودرو و همچنین اشتغالی که در این صنعت ایجاد شده است انتظار داریم از طریق اعتمادسازی شاهد رشد روز افزون این صنعت باشیم.
معاون مرکز آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود : یکی از موضوع هایی که رسانه ها و مردم به آن می پردازند و انتظار دارند بحث رشد کیفیت است و برای رسیدن به این مهم صنایع خودروسازی باید با ارتباط نزدیک با شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها نسبت به توسعه فناوری نانو در این حوزه تلاش کند.
وی با اشاره به برگزاری این نشست تخصصی گفت: هدف ما توسعه صنایع مبتنی بر فناوریهای پیشرفته و باسابقه کمتر در جهان است و درصدد رسوخ دانش نانو در این حوزه با هدف رفع بحران های آینده در حوزه های مختلف صنعتی ، کشاورزی و زیست محیطی هستیم.
امروز پنج تفاهمنامه میان شرکت های دانش بنیان و واحدهای صنعتی به منظور به کارگیری نانوپوشش های سخت و مقاوم در حضور آقای توفیق معاون مرکز آموزش، پژوهش و فنآوری وزارت صنعت ، معدن و تجارت همچنین اقای سرکار رئیس ستاد توسعه فنآوری نانو امضا شد.
در حاشیه این نشست نمایشگاهی از دستاوردهای نانویی شرکتهای دانش بنیان برپا شده است.