پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دامپزشکی استان تهران گفت: در روزهای عرفه و عید قربان دام زنده بهداشتی در ۷۲ مرکز عرضه می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید اصغر برائی نژاد در نشست خبری با اشاره به اینکه دام زنده بهداشتی امسال در 42 مرکز موقت شهرداری، 11 مرکز سازمان بهزیستی، 7 مرکز کمیته امداد امام خمینی و 12 کشتارگاه عرضه دام زنده و در مجموع در 72 مرکز در استان تهران عرضه می شود، افزود: دام زنده ای که در این مراکز در اختیار شهروندان قرار می گیرد از لحاظ بهداشتی تحت نظارت و تأیید اداره کل دامپزشکی استان تهران است.
وی گفت: تمام مراحل معاینات، ذبح دام، جمع آوری باقیمانده لاشه و حتی بسته بندی در این مراکز تحت نظارت دامپزشکان به صورت رایگان انجام می شود تا شهروندان نذورات خود را با اطمینان کامل عرضه کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان تهران افزود : در دو روز عرفه و عید قربان جمعاً 423 دامپزشک و ناظر مذهبی در مراکز عرضه دام حضور دارند.
برائی نژاد گفت : در روزهای یاد شده 261 دامپزشک از بخش خصوصی، 115 کارشناس و دامپزشک دولتی و 47 ناظر مذهبی و روحانی در جایگاه ها به شهروندان خدمات خواهند داد.
وی همچنین افزود: 115 نفر از کارشناسان و دامپزشکان بخش دولتی به صورت سیار در سطح شهر به افرادی که می خواهند اعمال ذبح را در محل مسکونی خود انجام دهند ، خدمات ارائه خواهند داد و هیچ هزینه ای از شهروندان دریافت نخواهند کرد.
برائی نژاد گفت: شهروندان می توانند از خدمات و توصیه های بهداشتی دامپزشکان که به صورت سیار در سطح شهر گشت می زنند برای اطمینان از شرایط سلامت و بهداشت دام نذری خود اطمینان حاصل کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان تهران افزود: شهروندان همچنین می توانند برای بهره گیری از خدمات دامپزشکان سیار با سامانه 1512 یا با شماره تلفن های 66591004 و 1005 تماس بگیرند.
وی گفت : مراکز عرضه بهداشتی دام و دامپزشکان در روزهای عرفه و عید قربان 24 ساعته به شهروندان خدمات می دهند.
مدیر کل دامپزشکی استان تهران افزود: در مراکز عرضه بهداشتی دام 1500 تا 2000 رأس دام به شهروندان قابل عرضه است.
وی گفت : بر اساس توافق با سازمان امور عشایر، دام های موجود در مراکز عرضه، اکثراً دام بومی عشایر است که کیفیت مطلوبی دارد.
برائی نژاد همچنین به شهروندان توصیه کرد برای جلوگیری از انتشار بیماری های احتمالی حتی المقدور دام نذری خود را از مراکز عرضه بهداشتی دام تهیه کنند تا از سلامت و بهداشت آن اطمینان کامل داشته باشند.
وی تأکید کرد: با توجه به مخاطرات بیماری های مشترک انسان و دام که از راه های ذبح دام و مصرف گوشت تازه منتقل می شود، از تماس مستقیم دست با امحاء و احشای لاشه و خونابه خودداری کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان تهران افزود : از خرید دام از مراکز غیرمجاز به طور جدی خودداری کنند.
وی همچنین از شهروندان خواست برای جلوگیری از انتقال بیماری و حفظ سلامت گوشت بهتر است گوشت را پس از قطعه بندی مدتی در یخچال نگهداری کنند.
برائی نژاد گفت: یخچال و سیستم پیش سرد کن در مراکز عرضه بهداشتی دام برای حفظ سلامت لاشه گوشت وجود دارد تا پیش از عرضه گوشت ؛ سلامت و بهداشت آن حفظ شود.
وی افزود: امحا و احشای لاشه و قسمت های حرام لاشه در مراکز عرضه بهداشتی دام جمع آوری و تحت شرایط بهداشتی نابودسازی می شود تا از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری شود.