پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از امضای قرارداد با شرکت دانمارکی برای تولید دارو در کشورمان در روز سهشنبه خبر داد.
دکتر هاشمی در حاشیه کنگره اقتصاد سلامت پس از رایزنی با سفیر دانمارک و مدیر عامل شرکت نوونوردیسک در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما،ا گفت: رایزنی ها و صبحت های خوبی داشتیم و قرار است فردا با این شرکت دانمارکی قرارداد امضا کنیم.
وی با بیان اینکه این قرارداد در زمینه ساخت داروی دیابت است، افزود: این دارو در سطح جهانی استاندارد بالایی دارد.
هاشمی ادامه داد: مبلغ قرارداد در سطح بالایی است و آن طور که شرکت دانمارکی گفته است ساخت کارخانه تولید دارو در کشور ما در منطقه بی نظیر خواهد بود.
وزیر بهداشت: سرمایهگذاری در ایران کل منطقه را پوشش میدهد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دوره پساتحریم فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری در بخش سلامت ایران است و سرمایه گذاران خارجی بدانند که این سرمایه گذاری فقط برای 80 میلیون نفر ایرانی نیست بلکه با توجه به نفوذ معنوی ایران در منطقه میتواند تمام منطقه را پوشش دهد.
دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی در اولین کنگره کشوری اقتصاد سلامت در هتل پارسیان آزادی دولتها و سیاستمداران را در مواجهه با سلامت به دو بخش تقسیم کرد و افزود: عده ای توجه ویژه ای به سلامت مردم دارند و هزینه در این بخش را سرمایه گذاری می دانند؛ اما عده ای دیگر به غیر سلامت مثلاً حوزه هایی مانند ساخت کارخانه و جاده و سد افتخار میکنند.
وی با بیان اینکه دولتهای ایران پس از انقلاب اسلامی ایران به فراخور درک خود از قانون اساسی که سلامت را برای همه مردم قابل دسترس و رایگان اعلام کرده است، یک کارنامه ای رقم زده اند گفت: خوشحالیم دولت یازدهم به وعده های قبل از حماسه 24 خرداد مبنی بر توجه به سلامت مردم عمل کرده است و به نظر می رسد با رضایتمندی که از مردم و گروههای اجتماعی سیاسی به عمل آمده در این زمینه موفق بوده است.
وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد: با کمک دولت، مجلس و همه کسانی که در مسیر سلامت کشور مؤثرند توجه به سلامت و بهداشت مردم با سرعت بیشتری طی شود.
هاشمی افزود: به نظر می رسد یکی از اتفاقات پساتحریم دستیابی به مواد اولیه دارویی و داروهای با کیفیت بهتر خواهد بود.
وی با انتقاد از غرب به خاطر تحریم دارویی کشور در سالهای اخیر گفت: ادعا میکردند که دارو جزو تحریم نیست؛ اما در عمل مردم ایران را از داروها و سمومی که برای دفع آفات گیاهی مصرف می شود محروم کردند و نگذاشتند دارو و مواد اولیه مناسب به بیماران ایرانی برسد.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره دوباره به فرصت های به وجود آمده در ایران در دوره پساتحریم بر بکر بودن و جذابیت بازار سلامت ایران تاکید کرد.
هاشمی گفت: باید فرصتی فراهم شود در کشور که جهش علمی ما بسیار بالاتر رود زیرا ما از نیروهای جوان و متخصص فراوانی برخورداریم.
وی تاکید کرد: در سایه انقلاب اسلامی فرصتهای بسیار خوبی نیز در کشورهای منطقه ایجاد شده است بنابراین سرمایه گذاری در ایران فقط برای 80 میلیون نفر نیست بلکه با توجه به نفوذ معنوی ایران می تواند تمام منطقه را پوشش دهد.
وزیر بهداشت در پایان گفت: در کمتر از دو ماه آینده در مراسمی همه فرصتهای سرمایه گذاری در بخش سلامت را برای سرمایه گذاران داخلی، خصوصی و خارجی اعلام خواهیم کرد.
معاون وزیر بهداشت: ضرورت مثبت شدن تراز داروئی تا 1404
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: واردات داروئی ایران از صادرات آن بیشتر است و باید تلاش کنیم در سال 1404 این تراز مثبت و صادرات بیشتر شود.
رسول دیناروند در اولین کنگره کشوری اقتصاد سلامت در هتل پارسیان آزادی افزود: دسترسی عمومی و عادلانه به برخی داروها در کشور فراهم نیست که این به دلیل ورود نکردن دولت یا گران بودن دارو است.
وی ادامه داد: در حال حاضر کل هزینه های دارویی در کشورهای پیشرفته 10 درصد است و این عدد در کشور ما 15 درصد است که می توان گفت از جایگاه مناسبی برخورداریم و البته باید تلاش کنیم کاهش یابد.
دیناروند گفت: بازار دارویی در کل جهان از مرز 1000 میلیارد دلار عبور کرده است که چهار درصد آن یعنی حدود 4 میلیارد دلار متعلق به ماست.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: ایران یک میلیارد دلار واردات دارو دارد که در حال حاضر از میزان صادرات بیشتر است و این یعنی تراز منفی و باید تلاش کنیم در سال 1404 این تراز مثبت و صادرات بیشتر شود.