پخش زنده
امروز: -
وزیر نیرو با تشریح جزئیات جدیدی از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، گفت: افزایش قیمت آب و برق در این مرحله از هدفمندی یارانه ها کمتر از تصور عمومی خواهد بود.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، مجید نامجو در باره این که آیا خبر افزایش حداقل 20 درصدی قیمت آب و برق صحت دارد؟، گفت: باتوجه به قانون بودجه 1391، افزایش قیمت آب و برق به گونه ای خواهد بود که مردم می توانند با مدیریت مصرف خود، هزینه های انرژی خود را به خوبی مدیریت کنند.
وی درباره زمان اجرای این مرحله از قانون نیز تصریح کرد: با محدود شدن اعتبار هدفمندی یارانه ها، طراحی دولت برای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها به هم خورده است و باید دولتمردان دوباره دور هم جمع شوند و نحوه اجرای فاز دوم را براساس قانونی که در اختیارشان هست، تصویب و و دوباره بررسی کنند و مروری بر گزینه های مختلف حامل های انرژی صورت گیرد.
نامجو گفت : براساس طرح دولت، قرار بود فاز دوم هدفمندی یارانه ها از ابتدای امسال اجرا شود اما شرایط این اجازه را نداد و در زمان حاضر، دولت اصرار دارد فاز دوم هدفمندی یارانه ها در نخستین فرصت براساس قانونی که تصویب شده است، به مرحله اجرا درآید.
نیروگاه بوشهر تابستان امسال در خدمت صنعت برق است
وزیر نیرو در ادامه تاکید کرد: هرچند استفاده از انرژی هسته ای با پیچیدگی های خاص خود روبروست اما قرار است نیروگاه بوشهر در ایام اوج مصرف برق در کشور با ظرفیت 950 مگاواتی کنونی در خدمت تامین برق کشور باشد.
مجید نامجو در باره آخرین وضع نیروگاه بوشهر گفت : نیروگاه بوشهر درمدار بهره برداری بدون مشکل است.
وی افزود: در این زمینه با رئیس سازمان انرژی اتمی هماهنگ کرده ایم که نیروگاه را برای اجرای آزمایش های لازم در روزهای اوج مصرف برق در تابستان از مدار تولید خارج نکنند.
نامجو گفت : کارشناسان انرژی اتمی درحال بررسی این موضوع هستند که تست های نهایی این نیروگاه را به پس از تابستان موکول کنند.
جیره بندی آب یا خاموشی برق نخواهیم داشت
وزیر نیرو درباره وضع تامین آب و برق در تابستان سال جاری گفت: وزارت نیرو همواره در تابستان ها آماده باش است و اگر مردم در روزهای اوج مصرف بیشتر رعایت کنند، از بابت تامین آب و برق نگران نیستیم.
مجید نامجو با بیان این که امسال جیره بندی آب نخواهیم داشت ، گفت : در تامین آب در یک یا دو منطقه کشور مشکلاتی داریم و به طور مثال در سد زاینده رود منابع آبی کم است که باید وضعیت در اینجا به خوبی و دقت مدیریت شود که خوشبختانه هم استاندار و هم آب منطقه ای اصفهان به خوبی موضوع را مدیریت می کنند.
وی ادامه داد: در بندرعباس نیز مشکلاتی برای تامین آب داریم و سد میناب با مشکل کمبود آب روبروست، اما به هرحال تابستان امسال در هیچ منطقه از کشور جیره بندی به هیچ وجه اتفاق نخواهد افتاد.
وزیر نیرو تصریح کرد: البته مردم را باید به مصرف کمتر تشویق کنیم و مدیران نیز با دقت بیشتری منابع آبی را در اختیار بگذارند.
نامجو درباره وضع تامین برق کشور نیز تصریح کرد: براساس آمارهایی که کارشناسان صنعت برق آماده کرده اند، پیش بینی می شود پیک مصرف برق در تابستان امسال بین 45 هزار تا 46 هزار مگاوات باشد که در مقایسه با سال گذشته رقم بالاتری است.
وی ادامه داد: سال گذشته چون سال نخستی بود که قانون هدفمندی یارانه ها در کشور اجرا شده بود، رشد مصرف برق در کشور متوقف شد، اما بررسی های ما در وزارت نیرو نشان می دهد از ابتدای سال تاکنون شاهد رشد پنج تا شش درصدی مصرف برق در کشور بوده ایم.
وزیر نیرو در این حال تاکید کرد: همکاران من در صنعت برق براین اساس برنامه ریزی کرده اند و با توجه به تعمیر بموقع نیروگاه ها و هماهنگی های مدیریت مصرف با بخش صنعت و کارخانه ها برای تغییر برنامه ریزی ها و نوبت های کاری ، این اطمینان خاطر را داریم که تابستان امسال را مانند سال گذشته بدون محدودیت در تامین برق سپری کنیم.
طرح انتقال آب از خزر توجیه اقتصادی دارد
وزیر نیرو در واکنش به نظرهای متفاوتی که درباره طرح انتقال آب از خزر به مرکز ایران ابراز شده و تا حدودی فضای این طرح بزرگ ملی را از یک طرح فنی، به سمت انتقادهای سیاسی برده است، تصریح کرد: باید تاسف خورد که درباره یک طرح فنی این گونه بحث می شود.
مجید نامجو گفت : در این موضوع شکی نیست که اجرای چنین پروژه ای باید توجیه اقتصادی داشته باشد اما مهمترین موضوع این است که در کشور به سمت خشکی بیشتر پیش می رویم و مطالعات نشان می دهد در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا دمای هوا تا 50 سال آینده سه درجه گرم تر می شود.
نامجو گفت : این موضوع در کنار سایر عوامل موجب می شود که منابع کنونی آب نیز به سرعت کاهش پیدا کند و عواملی مانند افزایش شهرنشینی، رشد جمعیت، رشد صنعت و افزایش آلودگی منابع کنونی موجب می شود ما به فکر این باشیم که آب را از دوردست ها تامین کنیم.
نامجو با تاکید بر این که یکی از روش های مناسب برای انتقال آب از دوردست ها، انتقال آب از دریا بود که در زمان حاضر خیلی از کشورها از آن استفاده می کنند، ادامه داد: ما در ایران تاکنون به دلیل بی نیازی و اقتصادی نبودن به سراغش نرفته بودیم.
نامجو تاکید کرد : در زمان حاضر افزون بر پروژه های انتقال آب، به راهکارهای فراکشوری هم فکر می کنیم و حتی با حضور در تاجیکستان طرح هایی را برای تامین آب بررسی می کنیم.
وزیر نیرو این موضوع را در ادامه مطرح کرد که نباید از این نکته غافل شد که هم اکنون شرایط با 30 سال پیش خیلی فرق می کند و شاید تاکنون ظرفیت اجرای
طرحی در ابعاد طرح انتقال آب خزر در کشور وجود نداشت اما در زمان حاضر پیمانکارانی در کشور تربیت شده اند که می توانند چنین پروژه هایی را با سرعت تحویل دهند و با توانمندسازی که در اختیار کشور قرار گرفته، اجرای چنین پروژه هایی برای کشور توجیه پذیر و قابل اجرا شده است.
نامجو اظهار داشت : با رشد فناوری هزینه های شیرین سازی آب دریا پایین تر آمده است و در حالی که این فرایند زمانی دو دلار برای شیرین سازی هر مترمکعب آب دریا هزینه داشت، اکنون به کمتر از یک دلار رسیده است و این امکان را داریم که در آینده با رشد فناوری، آب شیرین کن های بیشتری را وارد مدار کنیم.
وزیر نیرو گفت : شوری آب خزر کمتر از دیگر دریاهاست و با اجرای این پروژه، افزون بر آب خود دریا، می توانیم آب های دیگری که به خزر می ریزد را هم مورد استفاده قرار دهیم.