پخش زنده
امروز: -
قائم مقام وزیر صنعت ، معدن و تجارت گفت با بیان اینکه آمار ارائه شده در باره قاچاق کالا ، برآوردی است و دقیق و علمی نیست ، گفت: آمار قاچاق در حدی که اعلام می شود نیست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مجتبی خسرو تاج در حاشیه نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در جمع خبرنگاران افزود : بر اساس میزان عرضه، فروش کالا و حجم کالایی که از تولید داخلی و قاچاق در شبکه های عرضه وجود دارد می توان به آمار دقیق قاچاق پی برد.
وی اضافه کرد : تحریم با زیر سئوال بردن بخشی از تجارت رسمی کشور و بردن نظام پرداخت کشور به شبکه های غیر بانکی در تشدید قاچاق موثر بوده است .
خسروتاج در این باره که آیا واردات سیگار به صورت قاچاق که به صورت کانتینر انجام می شود ،غیرقابل شناسایی است ؟ گفت : نظارت در مبادی ورودی با گمرکات و نیروهای مرزبانی است و وزارت صنعت در این باره مسئولیتی ندارد.
وی ادامه داد: اگر چه بیشترین حجم قاچاق از مبادی ورودی است اما اینکه در دولت نظارت بر عهده کدام دستگاه است وزارت صنعت مسئولیتی ندارد ما با واحدهای صنفی در بخش عرضه هماهنگ هستیم.
وی گفت : آنچه در گذشته با عنوان ایران کد و شبنم اجرا می شد نواقصی داشت و همه شاهد بودند که بسیاری از کالاهای قاچاق برچسب شبنم داشت.
خسروتاج با اشاره به عرضه کالاهای قاچاق از سوی سازمان اموال تملیکی به بازار افزود: این موضوع مشکل قاچاق را همچنان پابرجا نگه داشته است و باید با انهدام کالای قاچاق از عرضه مجدد آن به بازار جلوگیری کرد.
خوراکی های قاچاق حرام نابود می شوند
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: براساس قانون هر محصول غذایی که بناست به کشور وارد شود باید تاییدیه سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو را داشته باشد و پس از تاییدیه های لازم از گمرکات ترخیص شود.
کاوه زرگران افزود : در بسیاری از محصولات خوراکی وارداتی از مشتقاتی مانند ژلاتین خوک استفاده می شود که در هنگام ورود به کشور علاه بر سلامت محصول، حلال بودن آن هم بررسی می شود و از آنجا که بیش از 90 درصد محصولات خوراکی که به صورت قاچاق وارد می شود ، حلال نیست پس از توقیف به سازمان اموال تملیکی سپرده می شود تا نابود شود.
وی اضافه کرد: کالاهایی که دولت مصادره می کند و به سازمان اموال تملیکی سپرده می شود در مزایده های مختلف، فروخته و وارد بازار می شود که سلامت جامعه را به خطر می اندازد هم عوارض اقتصادی دارد و در حلال بودن کالا نیز شبهه وجود دارد.
زرگران گفت: سازمان اموال تملیکی قبل از مزایده محصولات خوراکی قاچاق باید از سازمان های استاندارد و غذا و دارو استعلام لازم را انجام دهد که چنین چیزی صورت نمی گیرد.
وی افزود : محصولات غذایی که تاییدیه وزارت بهداشت را ندارد پس از دو سال توقیف در گمرک به اموال تملیکی تعلق پیدا می کند و این سازمان هم این کالاها را به مزایده می گذارد که این روش غلطی است و باید اصلاح شود و البته این مزایده ها در باره کالاهای مصادره ای از قاچاقچیان هم صدق می کند.
زرگران گفت : هر کالای خارجی که در بازار به فروش می رسد و برچسب اصالت سلامت وزارت بهداشت را نداشته باشد ، کالایی است که از راه قاچاق یا از معابر غیرقانونی وارد شده است و توصیه اکید به مردم این است کالاهای با برچسب اصالت سلامت مصرف کنند ضمن اینکه کالاهای تولید داخل را می توانند مصرف کنند که قدرت رقابت با کالاهای خارجی را هم دارند.