۱۳۱ برای دریافت گزارش مردمی درخصوص تغییرکاربری اراضی
رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه سامانه تلفنی ۱۳۱ برای دریافت گزارش مردمی راه اندازی شده است گفت: این سامانه امروز (سه شنبه) در استان قزوین راه اندازی خواهد شد و تلاش می کنیم در سراسر کشور فعال شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، قباد افشار در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: در دولت یازدهم اقدامات بسیار جدی و اثربخشی در زمینه مبارزه با زمین خواری و تغییر کاربری اراضی کشاورزی صورت گرفته است و گزارشهای ما نشان می دهد این پدیده 40 درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی مسئول مدیریت 82 درصد اراضی ملی و همچنین 12 تا 14 درصد اراضی کشاورزی است.
قباد افشار گفت: زمین خواری شامل تصرف اراضی ملی و دولتی و همچنین تغییر کاربری اراضی کشاورزی است که در نوع اول میزان تصرفهای غیرقانونی بسیار کاهش یافته است اما تغییر کاربری زمینهای کشاورزی بیشتر دیده می شود.
وی افزود: باید حوزه نظارت را به سمت نظارتهای مردمی هدایت کنیم و خوشبختانه روزانه مردم 400 گزارش از تغییر کاربری ارائه می کنند و سامانه 131 هم آماده دریافت این گزارشهاست.
وی گفت: همراهی رسانه ملی هم باعث شده است که سیاستهای دولت و نظام در برخورد با پدیده زمین خواری و تغییر کاربری اراضی کشاورزی به شدت افزایش یابد اما برخورد حداکثری با همراهی مردم امکان پذیر است.
افشار افزود: پدیده زمین خواری و تغییر کاربری اراضی کشاورزی در گردنه حیران و همچنین زیارت و کلاردشت از سالهای 82 و 84 شکل گرفته و متأسفانه سازمان امور ارضی کشور در سالهای 91 و 92 از این لحاظ فعال نبوده است.
وی گفت: در دولت یازدهم علاوه بر افزایش اعتبارات دیگر سازمانهای مسئول مانند سازمان حفاظت از محیط زیست و سازمان جنگلها و مراتع و همچنین نظارت مردمی بیشتر شده است و نظام پایش اراضی هر سه ماه یکبار انجام می شود.
آقای پورمختار نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل 90 هم گفت: وقتی همه می بینند در عرصه های منابع طبیعی و شهری به راحتی تخلفات ساخت و ساز و تغییر کاربری انجام می شود و حتماً از چشم مسئولان هم دور نمی ماند، به نظر می رسد برخی از عواملی که مسئول هستند در ایفای وظایف خود کوتاهی می کنند شاید هم ذینفع هستند.
وی افزود: برخی افراد مسئول و کارشناس متأسفانه زمینه سوء استفاده ها را فراهم می آورند و شاید هم می ترسند اگر با عوامل اصلی برخورد قضائی شود آنها نیز زیر سؤال بروند و به همین خاطر در بحث مقابله با پدیده زمین خواری و موارد مشابه اشکال تراشی می کنند.
پورمختار با بیان اینکه همه عرصه های شهری و منابع طبیعی، ملی و دولتی و همچنین اراضی کشاورزی مسئول ناظر دارد گفت: باید همه کسانی که مسئولیت دارند تا رده های بخشداری و فرمانداری و دیگر موارد با جدیت وارد عمل شوند و به این مسئله هم باید پاسخ داده شود که چطور خدمات زیربنایی مانند آب و برق و جاده به عرصه های تحت تصرف غیرقانونی و زمین خواری و تپه خواری و موارد مشابه ارائه می شود.
محمدنادر محمدزاده معاون سازمان ملی زمین و مسکن هم در این برنامه گفت: باید حفاظت از عرصه های طبیعی و اراضی دولتی و همچنین محیط های شهری در برابر پدیده تغییر کاربری و همچنین ساخت و ساز غیرقانونی کامل شود و روز دوشنبه هم یگان حفاظت اراضی دولتی در این سازمان شکل گرفت.
وی با بیان اینکه یگان حفاظت، ضابط قضائی است و می تواند رسماً دخالت کند گفت: از همه ظرفیتها برای نظارت بر اراضی دولتی و حفاظت از آنها استفاده خواهیم کرد.
محمدزاده افزود: گاهی در یک پدیده زمین خواری سه جرم تصرف غیرقانونی ، تغییر کاربری و ساخت و ساز غیرقانونی شکل می گیرد و در برخی شهرها نیز حاشیه نشینی متأسفانه بر اساس نیاز شکل گرفته است و در مواردی هم مقامات محلی و صاحبان املاک، زمینهای خود را به قطعات متنوع تقسیم می کنند.
وی اظهار داشت: 99 درصد تعاونیهای مسکن متعلق به کارمندان است که در بدنه دستگاههای دولتی شکل گرفته اند و تقریباً در زمین خواری و ساخت و ساز غیرقانونی از برخی موقعیتها سوءاستفاده می شود.
محمدزاده گفت: متأسفانه خیلی دیر این جریان مبارزه با زمین خواری و تغییر کاربری اراضی شکل گرفته است و ای کاش 10 سال پیش با این جدیت مطرح می شد و از رسانه ملی هم انتظار داریم اجازه ندهد این جریان مبارزه با زمین خواری و موارد مشابه به فراموشی سپرده شود و خوشبختانه قوه قضائیه و مجلس و دولت با جدیت پیگیر هستند.
بنابراین گزارش مراسم معارفه اولین فرمانده یگان حفاظت اراضی سازمان ملی زمین و مسکن روز دوشنبه با حضور حامد مظاهریان، سید سعید سیدعلایی و سید محمد پژمان معاونان وزیر راه و شهرسازی، اعضای هیئت مدیره سازمان ملی زمین و مسکن، جانشین فرمانده پلیس پیشگیری نیروی انتظامی و میرمحمدی نماینده شهرستان گلپایگان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در این مراسم محمدنادر محمدزاده عضو هیئت مدیره سازمان ملی زمین و مسکن گفت: امروز توانستیم هدفی را که سالها مقامات ارشد نظام و مسئولان وزارت راه و شهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن پیگیر آن بودند و یکی از حلقههای مفقوده حفاظت از اراضی دولت محسوب میشد با معرفی اولین فرمانده یگان حفاظت اراضی سازمان ملی زمین و مسکن محقق کنیم.
وی با تاکید بر اولویت رعایت قانون، آموزش و فرهنگسازی در این یگان و تقدم آنها بر حفاظت فیزیکی ادامه داد: دستاندازی به اراضی تحت اختیار این سازمان آنقدر جدی است که به جای آنکه ما برای آن اراضی برنامهریزی کنیم تابع برنامهریزی انجام شده دیگران هستیم.
معاون امور حقوقی و املاک سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه یگان حفاظت اراضی سازمان ملی زمین و مسکن دیرتر از دیگر نهادهای مشابه که متولی اراضی دولتی هستند تشکیل شده است افزود: تلاش میشود با استفاده از تجارب یگانهای حفاظت دیگر سازمانها برنامهریزی دقیقتری داشته باشیم و با قدرت بیشتری این کمبودها را جبران کنیم.
حفظ بیتالمال مهمترین دغدغه یگان حفاظت اراضی سازمان ملی زمین و مسکن
علی عباسنژاد اولین فرمانده یگان حفاظت اراضی سازمان ملی زمین و مسکن در این مراسم با تاکید بر حفظ بیتالمال به عنوان مهمترین دغدغه این سازمان و یگان گفت: سازمان ملی زمین و مسکن دارای یگانی شد که ضابط خاص قضایی است.
فرمانده یگان حفاظت اراضی سازمان ملی زمین و مسکن ادامه داد: آنچه برای من در این یگان مهم است ابتدا پیشگیری و سپس تشکیل پرونده قضایی تصرفات اراضی خواهد بود.
وی با تاکید بر استفاده از نیروهای آموزش دیده و دستگاههای الکترونیکی هوشمند حفاظتی در زمینه حفاظت از اراضی ادامه داد: این یگان ضابط قضایی نیز هست و میتواند از طرف دستگاه قضایی با متصرفان برخورد کند.
در پایان سخنرانی عباسنژاد، حکم انتصاب وی به سمت فرماندهی یگان حفاظت اراضی سازمان ملی زمین و مسکن با حضور جابر انصاری رئیس مرکز حراست وزارت راه و شهرسازی، سردار مهدی معصومبیگی جانشین فرمانده پلیس پیشگیری ناجا و سیدسعید سیدعلایی معاون وزیر راه و شهرسازی اعطا شد.
عباسنژاد پیش از این دو سال سرکلانتر پنجم تهران بزرگ، دو سال جانشین پلیس پیشگیری تهران بزرگ و یک سال جانشین فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران بود.
طرح مجلس برای برخورد با عوامل زمین خواری و تغییر کاربری
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر و در طول شب در ارتفاعات زردوند در فشم ساخت و ساز غیرمجاز و غیرقانونی در ارتفاعات بالای 1800 متر صورت می گیرد گفت: مجلس از سال 91 بطور جدی وارد بحث مبارزه با این پدیده شد و در طرح جدید قرار است با مدیران و مسئولانی که درحوزه تحت مسئولیت انها پدیده های زمین خواری و تپه خواری یا کوه خواری یا ساخت و سازهای غیرقانونی انجام می شود هم برخورد صورت گیرد.
آقای پورمختار در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: در بازدید یک هفته اخیری که از ارتفاعات زردوند داشتیم مواردی از تغییر کاربری مشاهده شد که در حال حاضر هم ادامه دارد و حتی دو و نیم کیلومتر از رودخانه جاجرود لوله کشی شده است و حتی شب هم کار می کنند.
وی از آقای قباد افشار رئیس سازمان امور اراضی کشور خواست امروز سه شنبه به این منطقه مراجعه کند تا این موارد را از نزدیک ببیند و اقدامات لازم را انجام دهد.
وی گفت: حتی در سال 91 مدیر جهاد کشاورزی دماوند با مجلس شورای اسلامی درباره شناسایی موارد زمین خواری همکاری می کرد که تغییر محل خدمت داده شد اما از این پس مجلس علاوه بر این پیگیری می کند تا همه موارد غیرقانونی تخریب شود با کسانی هم که زمینه سازی کرده اند هم برخورد خواهد شد.
وی افزود: مجلس اخیراً یکی از مدیران را که در زمین خواری همکاری داشت به قوه قضائیه معرفی کرد که بازداشت هم شد و این روند ادامه خواهد داشت و خوشبختانه رسانه ملی هم در سالهای اخیر همکاری خوبی در شناسایی و معرفی موارد زمین خواری داشته است.
آقای قباد افشار هم در این برنامه گفت: در محدوده لواسانات و فشم و حتی ارتفاعات زردوند هیچگونه ساخت و سازی انجام نمی شود و همه این مواردی که گفته شد متوقف شده است.
وی افزود: متأسفانه تا دو سال پیش نه مجلس و نه رسانه ملی به طور جدی در این عرصه وارد نمی شدند و از زمانی که دولت یازدهم اقدامات جدی را در حوزه وزارت جهاد کشاورزی و وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی آغاز کرده است اینها نیز وارد شده اند.
افشار از تهیه طرح کاداستر برای همه زمین ها خبر داد و گفت: اصلاح قوانین و مقررات هم با جدیت پیگیری می شود و حتی وزیر کشور دستور تشکیل ستاد مقابله با تغییر کاربری اراضی در سراسر کشور را داده است.
وی گفت: تاکنون 20 مورد از ساخت و سازهای گردنه حیران تخریب شده است و این روند تا آخر ادامه خواهد داشت و علاوه بر کاهش 40 درصدی زمین خواری در دولت یازدهم موفق شدیم موارد کشف تخلف در گذشته را نیز تا 50 درصد افزایش دهیم تا متخلفان و پرونده های مربوط، به قوه قضائیه معرفی شوند.
وی گفت: نیروهای گشت ما بطور فعال در لواسانات و فشم نظارت می کنند و در منطقه دماوند نیز ساخت و سازهای غیرقانونی و تغییر کاربری تقریباً به صفر رسیده است.