وی ادامه داد: البته دوست داریم کسانی که با تدبیر مدیریت ، مملکت را بهتر اداره می کنند بر این کرسی ها تکیه بزنند اما همگی به حق الناسی که مقام معظم رهبری فرمودند در ارکان دولت پایبندیم و دولت هیچ برنامه مشخص و خاصی را مبنی بر اینکه چه کسی انتخاب شود، ندارد و چنین حقی را نیز نداریم.
چاوشی گفت: دولت، منتخب این ملت است که اعتماد کردند و او را امین شمردند و ما نیز عوامل دولت هستیم و باید شفاف و دقیق از آرای مردم مراقبت کنیم و هر آنچه که خواست مردم است ولو بر علیه شان باشد همان را باید ارائه بدهیم و مطمئنا غیر از این نیز اتفاق نخواهد افتاد.
معاون سیاسی استاندار تهران گفت: درست است که وقتی جنجالی برپا می شود دشمن و ضد انقلاب موج سواری می کنند و دنبال فرصتند اما این فرصت ها را خودی ها برای دشمن ایجاد کردند.
چاووشی با بیان اینکه همه باید هوشیار باشیم تا کوچکترین شبهه ای در اعتماد افکارعمومی ایجاد نشود، گفت : همه ما در موقعیت هایی هستیم که عکس العمل ها و رفتارهای سیاسی ما می تواند اثرگذار باشد.
وی افزود: ما باید مردم را به حضور گسترده تشویق و همه باید تلاش کنیم سطح آگاهی مردم تا این حد رشد کند که خودشان تشخیص بدهند چه کسانی می توانند منافع و مصالح آنها را در عرصه قانون گذاری صیانت کنند اما وارد مصداق نمی شویم.
چاوشی با بیان اینکه اگر انسجام در درون نظام آسیب ببیند جمهوری اسلامی در معرض خطر قرار می گیرد، افزود: همه ما به عنوان نیروهای انقلاب، دلسوز و خیرخواه انقلاب و جمهوری اسلامی باید تلاش کنیم هرگونه شبهه ای را که در ذهن مردم حتی این توهم را ایجاد کند که انتخابات انتخابات سالمی نیست مرتفع کنیم.
وی گفت: پیش از این عنایات مقام معظم رهبری در انتخابات قبلی بر حق الناس بودن بود که ما حق الناس بودن انتخابات را با همه لوازمش می پذیریم، حق الناس بودن انتخابات مفهومش این است که همه به حقوق مردم احترام می گذاریم.
چاوشی ادامه داد: به عنوان یک حق الناس در مقوله انتخابات باید همه مردم را به مشارکت فعال و تصمیم گیری سنجیده و صحیح تشویق کنیم اما مصداقی ورود نکنیم.
معاون سیاسی استانداری تهران در ادامه با بیان اینکه هیچ نهاد حقوقی و دولتی حق ندارد از موقعیت شغلی، سیاسی، اعتبار اجتماعی برای اشخاص خاص استفاده کند ، گفت: نهادهایی که از بیت المال تغذیه می کنند و بودجه می گیرند حق ورود مصداقی را در انتخابات ندارند و اینها را به هیچ عنوان نمی توانیم شاهد باشیم.
اجازه تخریب نامزدهای انتخابات را نمی دهیم
رئیس ستاد انتخابات استان تهران گفت: شوراها به عنوان مراکز قدرت، حق مداخله در امر انتخابات و جانبداری از نامزدها را ندارند.
سید شهاب الدین چاوشی با بیان اینکه اخلاق و معنویت نباید در منازعات سیاسی و اجتماعی روزمره گم شود، افزود : باید در عمل پایبندی خود را به اخلاق محمدی، صبر ، مدارا، گذشت و فداکاری نسبت به هموطن و هم نوع خود نشان دهیم.
وی گفت : مدیران و مسئولان جامعه باید مدارا و خویشتنداری را در رفتارهای فردی و اجتماعی به مردم نشان دهند.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران با بیان اینکه یکی از مهمترین وظایف شوراها تلاش برای حفظ مبانی اجتماعی است ، افزود : وظیفه نظارت همگانی بر دوش همه افراد جامعه است.
وی گفت: نظارت همگانی یک شعار و فضولی نیست، مفهوم آن برگرفته از مبانی دینی و اصول قانون اساسی است.
شوراها؛ بهترین نهاد برای امر به معروف
چاوشی با بیان اینکه وظیفه امر به معروف و نهی از منکر یک تکلیف همگانی است، افزود : نقش و اهمیت شوراها در اصلاح امور جامعه بیبدیل است. وی افزود: بهترین نهاد برای امر به معروف و نهی از منکر و نظارت همگانی شوراهاست که منتخبین و معتمدین مردم در این شوراها عضویت دارند.
چاوشی با بیان اینکه شوراها باید در اصلاح شرایط عمومی و بهبود وضع کشور نقش آفرینی کنند، گفت: شوراها با اصلاح مقررات شهری زمینه آسایش و رفاه مردم را فراهم میکنند و از طریق نظارت بر عملکرد شهرداری ها میتوانند موجب بهبود ساختار اداری شوند.
وی ادامه داد : در عین حال شوراها میتوانند در فرهنگسازی جامعه نقش تعیین کنندهای داشته باشند.
معاون سیاسی استانداری تهران گفت : نقش شوراها در اصلاح امور جامعه بسیار تعیین کننده است بویژه که شوراها براساس قانون میتوانند در اعمال قوه مقننه دخیل باشند ، یعنی از طریق شورای عالی استانها در قالب پیشنهاد به دولت و مجلس ایفای نقش در قانون گذاری ملی داشته باشند.
انتظارات جدی در برگزاری انتخابات از شوراها
وی با بیان اینکه در برگزاری انتخابات از شوراها انتظارات جدی وجود دارد، افزود : انتخابات مظهر وفاق ملی و همبستگی اجتماعی در کشور است و اجرای صحیح آن میتواند افزایش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی را در پی داشته باشد.
چاوشی گفت: شوراها به عنوان بخشی از سازمانهای ذینفوذ و مردم نهاد وظیفه سنگینی برای حفظ اعتماد عمومی مردم به عهده دارند .
وی با بیان اینکه شوراها صرفا کارکرد نظارتی دارند و به هیچ وجه نباید به عرصههای مدیریت اجرایی ورود کنند، افزود : شورای شهر، حزب و جناح سیاسی نیست و ورود آنان در دسته بندیهای سیاسی آفت است.
معاون سیاسی استانداری تهران با بیان این سئوال که ما تاکنون از ظرفیت های احیای شوراها چقدر توانستیم بهره برداری کنیم ؟ گفت : نتوانستیم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم و بسیاری از ناهنجاری ها و مشکلات در حوزه مدیریت شهری ناشی از سهل انگاری شهرداری ها و اعضای شورای شهر است.
رعایت دو قانون در انتخابات
رئیس ستاد انتخابات استان تهران در ادامه با بیان اینکه ما باید دو قانون را درباره انتخابات رعایت کنیم که اگر به این دو ماده عمل شود تمام نگرانی های ما مرتفع خواهد شد، گفت : یک قانون، ماده 11 انتخابات است که همه باید برای مشارکت گسترده مردم و فراهم شدن تسهیلات لازم تلاش کنیم و در این خصوص وظیفه داریم .
وی افزود : قانون دیگر ماده 59 انتخابات است که باید از هرگونه فعالیت تبلیغی و یا استفاده از امکانات و تجهیزات دولتی به نفع کاندیداها جلوگیری شود.
چاوشی با بیان اینکه باید قانون و مر قانون درباره انتخابات رعایت شود، گفت : در واقع استفاده از امکانات دولتی و عمومی و رسمی به نفع جریان خاص و بکارگیری آنها علیه جریانی دیگر ممنوع است به ویژه که امروز شکل تخریب عوض شده است .
رئیس ستاد انتخابات استان تهران با بیان اینکه اجازه تخریب نامزدهای انتخابات را نمی دهیم، گفت : البته ما اعضای ستاد انتخابات را توجیه کردیم تا از هر عملکردی که به سلامت انتخابات خدشه وارد کند و یا آن را زیر سوال ببرد پرهیز کنند تا ملت ایران در انتخابات حماسه دیگری را رقم بزنند.
مسجد جامعی: وجود هر گونه شبهه در سلامت انتخابات در نظر نگرفتن حق الناس است
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: وجود هر گونه شبهه در سلامت انتخابات در نظر نگرفتن حق الناس است.
احمد مسجد جامعی در نشست مشترک ستاد انتخابات استان تهران با اعضای منتخب شوراهای اسلامی استان، شهرها و بخش های تابعه با تاکید بر اینکه نمایندگان مردم در سطوح محلی در امر نظارت برانتخابات مشارکت داشته باشند،افزود: این حضور باعث می شود که حق الناس در مقوله انتخابات به بهترین شکل ادا شود.
وی ادامه داد: پیامد دیگر مشارکت اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، اطمینان بخشی به شهروندان، تضمین سلامت بیشتر و بهتر انتخابات و عمل به یک امر اجتماعی به عنوان یکی از وظایف شوراها در امر انتخابات است .
مسجد جامعی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی در حوزه مردم سالاری به هم پیوستگی هایی دارد،گفت: یک وجه این مردم سالاری در مجلس شورای اسلامی است که رویکردی ملی و وجه دیگر آن شوراهای اسلامی شهر و روستا است که رویکرد محلی دارد که هر کدام منشا آثار و خدماتی هستند.
وی با بیان اینکه وضع مطلوب این است که شوراهای ملی و محلی مکمل هم باشند، افزود: شورای ملی، دولت را و شوراهای محلی نیز مدیریت های محلی و نحوه فعالیت آنها را تعیین می کند.
رای مردم منشاء شکل گیری همه قواست
عضو شورا در ادامه با بیان اینکه مدیریت های ملی و محلی زمانی موفق هستند که از یکدیگر پشتیبانی کنند گفت: در نظام قانونی جمهوری اسلامی دولت ملی و محلی برپایه آراء مردم شکل می گیرد .
وی افزود : در حقیقت رای مردم منشاء شکل گیری همه قواست و حتی اعضای مجلس خبرگان که در حوزه نظارت و انتخاب رهبری فعالیت دارند نیز با رای مردم انتخاب می شوند.
مسجد جامعی با بیان اینکه در نظام مردم سالار ما دولت ها به دو صورت انتخاب می شوند، گفت: رئیس دولت از طریق انتخاب مستقیم و وزرا و برنامه های دولت با رای نمایندگان منتخب مردم تعیین و تائید می شوند.
وی به وجوه مردم سالاری در مدیریت های محلی اشاره کرد و افزود: نمایندگان مردم در سطوح محلی به عنوان اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا مدیریت های محلی از جمله شهرداران را انتخاب می کنند، ضمن اینکه در برنامه ریزی و سیاست گذاری امور مربوط به شهر و روستای خود نقش فعالی دارند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه برای سلامت هر چه بیشتر انتخابات باید تلاش کرد گفت : وجود هر گونه شبهه در سلامت انتخابات در نظر نگرفتن حق الناس است.
وی همچنین از اقدام استانداری تهران برای ایجاد زمینه مشارکت نمایندگان مردم در امر نظارت بر انتخابات براساس بند 11 قانون انتخابات قدردانی کرد.