پخش زنده
امروز: -
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو گفت : تعرفه آب امسال حداقل باید ۲۵ درصد افزایش می یافت اما دولت نپذیرفت.
علیرضا دائمی در نشست خبری در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره افزایش قیمت آب در شورای اقتصاد افزود: هنوز تغییری در تعرفه ها صورت نگرفته اما چون مصارف آب و هزینه تمام شده آب نیز بالاست ، مشترکانی که مصارف بالایی دارند باید قیمت تمام شده آب را بپردازند.
وی گفت : این پیشنهاد منوط به تصمیم شورای اقتصاد است که پیش بینی می شود در روزهای آینده نظر خود را اعلام کند.
دائمی با اشاره به اینکه الگوی مصرف آب ماهانه 18 تا 20 مترمکعب است و 70 درصد مشترکان هم رعایت می کنند، افزود: پیشنهاد وزارت نیرو برای افزایش تعرفه این گروه حداقل است اما مصرف کنندگانی که بیش از 40 مترمکعب آب مصرف می کنند باید قیمت تمام شده را پرداخت کنند که در صورت تصویب شورای اقتصاد ابلاغ و اعمال خواهد شد.
وی درباره اینکه ایا افزایش تعرفه در شورای اقتصاد به تصویب رسیده است و شما ملاحظاتی برای اعلام آن دارید ؟ گفت : چیزی را از مردم پنهان نمی کنیم و همه حق دارند همه چیز را بدانند اما قیمت تعرفه آب موضوعی است که بحث آن به سال گذشته برمی گردد ولی در این زمینه وزارت نیرو و دولت به دلیل ملاحظاتی که به خاطر وضع اقتصادی مردم و تورم دارند نتوانستند به گزینه واحدی برسند.
پرداخت سالانه 20 هزار میلیارد تومان یارانه آب و برق
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو در ادامه گفت: سالانه 20 هزار میلیارد تومان یارانه آب و برق به مشترکان پرداخت می شود.
علیرضا دائمی با اشاره به اینکه این میزان پرداخت یارانه با اقتصاد مقاومتی همسو نیست ، افزود: سالانه 10 هزار میلیارد تومان یارانه در بخش برق پرداخت می شود و در بخش آب نیز 3 هزار و 500 هزار میلیارد تومان یارانه برای بخش آب شرب (خانگی) و 6600 هزار میلیارد تومان در بخش کشاورزی یارانه پرداخت می شود.
وی گفت: تلفات بخش برق شهریور پارسال 14 و 8 دهم درصد و قرار بود این رقم یک ساله به 10 برسد که هم اکنون به 11 و 8 دهم درصد رسیده است و تا پایان سال تلاش می کنیم به کمتر از 10 درصد برسانیم.
دائمی با اشاره به اینکه به ازای هر کیلو وات برق تولید شده 49 تا 50 تومان از مشترکان دریافت می کنیم ، افزود: این در حالی است که بدون در نظر گرفتن قیمت سوخت تولید هر کیلو وات برق به طور متوسط 35 تومان هزینه دارد و با محاسبه سوخت 95 تومان تمام می شود.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو تصریح کرد: سالانه 220 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید می شود که به ازای این رقم 10 هزار میلیارد تومان یارانه سوخت پرداخت می شود.
دائمی با اشاره به اینکه سیاست اصلی وزارت نیرو اصلاح قیمت صنعت برق است ، گفت: ما نمی خواهیم همه هزینه برق را از مردم دریافت کنیم بلکه دولت نیز یارانه پرداخت می کند اما روابط اقتصادی صنعت برق باید شفاف شود و بدهی صنعت برق نیز روشن و در فرآیندی این بدهی تسویه شود.
وی با اشاره به اینکه در اقتصاد مقاومتی تاکید زیادی بر صادرات و افزایش بهره وری برق شده است، افزود: این امکان وجود دارد و در سال 93 نیز متناسب با نرخ تورم قیمت برق نیز افزایش یافت اما در سال 94 هنوز برنامه ای برای افزایش قیمت برق نیست که امیدواریم با تأیید دولت تعرفه ها افزایش یابد.
دائمی در مورد ضرورت صادرات برق نیز گفت : اختلاف دما در شمال و جنوب کشور حدود 45 تا 50 درجه است بنابر این در فصل سرما می توانیم از پتانسیل برای صادرات استفاده کنیم از طرفی از برق ارزان کشورهای همسایه مانند ترکمنستان برای فصل گرما و ترانزیت آن به سایر کشورهای همسایه نیز استفاده شود.
شبکه برق ایران به همه کشورهای همسایه متصل است
وی تاکید کرد: شبکه برق ایران به همه کشورهای همسایه متصل است و در زمانی که نیاز کمتری به برق داشته باشیم به این کشورها صادر می کنیم و در زمان نیاز از ترکمنستان و ارمنستان برق وارد می شود.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو با اشاره به اینکه در بودجه توانیر 3 هزار میلیارد تومان بابت صادرات برق پیش بینی شده است گفت: بخشی از این منابع به وزارت نفت بابت قیمت سوخت پرداخت می شود.
دائمی افزود: وزارت نیرو به ازای تولید هر کیلووات برق 102 ریال هزینه سوخت به وزارت نفت پرداخت می کند و 35 تومان نیز دولت به این وزارتخانه بابت قیمت سوخت پرداخت می کند.
وی درباره حضور شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری در صنعت برق در کشورمان و نگرانی های شرکت های داخلی در زمینه ورود محصولات خارجی به بازار برق کشورمان گفت : سیاست وزارت نیرو افزایش توان داخلی است و اگر بخش تولید داخلی کیفیت تولیدات خود را به استاندارد برساند نگرانی وجود ندارد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو با اشاره به اینکه در صنعت برق در زمینه شیرآلات ، سیم و کابل تولیدات داخلی با نمونه های خارجی آن برابری می کند و حتی در این زمینه صادرات نیز داریم ، افزود: برخی کشورها با اذعان به توان داخلی پیشنهاد ایجاد کنسرسیوم برای صادرات این نوع محصولات به کشورهای ثالث را نیز داده اند.