لزوم واگذاری اداره مناسک حج به سازمان کنفرانس اسلامی
حوادث پی در پی در مناسک حج و ناتوانی آل سعود در تامین سلامت حجاج ، واگذاری اداره امور این مناسک را به سازمان کنفرانس اسلامی ضروری کرده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، در حالیکه چند روزی به آغاز اعمال حج تمتع مانده است بار دیگر در حادثه ای دلخراش سقوط بالابری در مسجدالحرام و ریزش سقف مسجد به کشته شدن بیش از 107 نفر از حجاج و زخمی شدن 238 نفر دیگر منجر شد.
روسیاالیوم هر چند حاکمان عربستان طبق روال سعی دارند این حادثه را به عوامل طبیعی ربط دهند و این بار وقوع طوفان را علت سقوط بالابر ساختمانی در اطراف مسجدالحرام اعلام کرده اند اما با اتفاقات مختلفی که در سال های گذشته به کشته شدن صدها حج گزار منجر شده ، توانایی مقامات سعودی برای تامین سلامت حجاج زیر سئوال رفته و ضرورت بازنگری در اداره مناسک حج و واگذاری آن به سازمان کنفرانس اسلامی را دوچندان کرده است .
بدترین این حوادث در سال 1990 بود که بیش از 2400 حج گزار براثر موج جمعیت جان خود را از دست دادند.
ـ در حادثه ای مشابه در سال 1994 نیز 270 تن جان باختند ـ در سال 1997 نیز شاهد جان باختن 343 حج گزار در آتش سوزی روی داده در چادرهایشان در منی بودیم.
ـ در سال 1998 نیز 118 تن بر اثر ازدحام جمعیت حجاج، جان خود را از دست دادند
ـ در سال 2004 نیز بار دیگر 251 تن براثر ازدحام جمعیت کشته شدند.
- سال 2006، نیز خونبار بود چرا که شاهدکشته شدن 346 تن از حجاج براثر ازدحام جمعیت بودیم.
ـ در سال 2006 همچنین 76 تن براثر فروریختن ساختمان یکی از هتل های محل اسکان حجاج جان خود را از دست دادند.
حادثه خونین اخیر در مکه در حالی رقم خورد که فرزنده شاه سعودی همه شرکتهای رقیب را با رانت خواری و نفوذ خود از میدان مناقصه بیرون کرده و مسئولیت طرح توسعه مکه را بر عهده گرفته است.
مجتهد، فعال مشهور عربستانی در شبکههای اجتماعی یک ماه پیش از انتقال تمام طرح های توسعه در مکه به فرزند پادشاه این کشور خبر داده بود.
اما پادشاه عربستان در واکنش به این حادثه فقط به ذکردعا و طلب آمرزش برای کشته شدگان اکتفا کرد در حالیکه موسسه تحقیقات میراث اسلامی رژیم آل سعود را در حادثه مرگبار سقوط جرثقیل در مکه مقصر دانسته است.
عرفان العلوی، مدیر اجرایی موسسه تحقیقات میراث اسلامی با انتقاد از بیتوجهی مقامهای سعودی به نکات ایمنی در پروژههای ساخت و ساز پیرامون مکانهای مقدس در مکه گفته است: آنها به این میراث و به سلامتی و ایمنی [حجاج] اهمیت نمیدهند.
وی همچنین وجود جرثقیلها را در مسجد الحرام تهدیدی جدی علیه حجاج دانسته است.
پایگاه اینترنتی «استراتگ» نیز در تحلیلی فاجعه انسانی کشته شدن دهها تن از حجاج را ناشی از رعایت نکردن استانداردهای امنیتی حفظ جان حجاج از سوی آل سعود دانسته است.
«استراتگ» نوشت: اینکه عامل این حادثه، در وقوع رعد و برق و طوفان جستجو می شود، نشان می دهد که پادشاهی سعودی خواهان تحقیق در خصوص عاملان واقعه ای که به کشته شدن دهها تن از حجاج منجر شد، نیست و سعی خواهد کرد آن را با بهانه هایی همچون (تقدیر الهی) ، سرپوش بگذارد.
استراتگ افزوده است: همه ساله، میلیونها زائر خانه خدا تحت چنین خطرهایی ، فریضه حج را به جای می آورند و همین واقعیت نیز این فرضیه را تقویت می کند که پادشاهی سعودی بیش از حساسیت های دینی به پول تمایل دارد و اگر با قدری هزینه، قواعد امنیتی را رعایت می کرد، چنین فاجعه ای روی نمی داد.
در کنار این بی مسوولیتی ها موارد دیگری را در مورد ناتوانی آل سعود برای اداره مناسک حج میتوان برشمرد که تکیه بر تفکر تکفیری وهابیت و بی احترامی به دیگر مذاهب اسلامی و جلوگیری از اجرای مناسک حج اکبر و اعلام برائت از مشرکین به دلیل هم پیمانی با امریکا از دیگر مواردی است که می توان بدان ها اشاره کرد.
در مورد موضوع برائت از مشرکین رژیم آل سعود در سال 1366 در جنایتی بزرگ صدها نفر از زائران خانه خدا را به شهادت رساند.
سوءاستفاده حکام آل سعود از اماکن مقدس مکه و مدینه النبی برای اجرای طرح های امریکایی، صهیونیستی در منطقه و ایجاد اختلاف میان کشورهای اسلامی ، تهاجم به دیگر کشورها از جمله یمن و حمایت این رژیم از گروههای تروریستی که به اسلام هراسی منجر شده از موارد دیگری است که لزوم توجه کشورهای مسلمان را برای تحت فشار قرار دادن خاندان آل سعود برای دست برداشتن از اشغال مکه و مدینه و سپردن امور این دو شهر مقدس مسلمانان جهان را به سازمان کنفرانس اسلامی دو چندان کرده است.