اختصاص بودجه ۲۸میلیارد دلاری برای توسعه راه آهن
وزیر راه و شهرسازی در بازدید از کارخانه مپنا لوکوموتیو کرج، از اختصاص بودجه ۲۸ میلیارد دلاری برای توسعه خطوط ریلی کشور خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ عباس احمد آخوندی گفت: این مبلغ برای 2 ، 3 و 4 خطه کردن خطوط ریلی موجود ، افزایش 3 هزار کیلومتری راه آهن و برقی کردن برخی خطوط ریلی کشور است.
وی افزود: در مرحله نخست برقی کردن خطوط ریلی تهران - مشهد در دستور کار قرار دارد و در مراحل بعدی خطوط راه آهن تهران – تبریز و تهران – بندرعباس برقی خواهد شد.
وزیر راه وشهرسازی گفت: قطارهای برقی با سرعتی بیشتر از 200 کیلومتر وارد ناوگان حمل ونقل عمومی و باری کشور خواهد شد .
وی افزود: بسترسازی برای استفاده از لوکوموتیوهای برقی با سرعت بالای 300 کیلومتر که جزو پیشرفته ترین لوکوموتیوهای موجود جهان محسوب میشود، پروژه بعدی وزارت راه وشهرسازی در حوزه خطوط ریلی است.
آخوندی در بازدید از خطوط تولید گروه مپنا لوکوموتیو، با اشاره به توانمندی بالای متخصصان این شرکت عظیم ایرانی در تولید لوکوموتیوهایی با استانداردهای روز جهان، گفت: تا کنون 120 لوکوموتیو از مجموع 150 لوکوموتیو باری سفارش داده شده به این گروه تولیدی، تحویل داده شده است که هم اکنون در شبکه ریلی کشور در حال خدمت رسانی است .
وی با اشاره به رفع تنگناهای تجاری ناشی از تحریمهای ظالمانه بین المللی برعلیه کشورمان، افزود: شرکت مپنا با توجه به تواناییهای والای فناوری، نیروی انسانی و تجهیزات مدرن، باید در مسیر دستیابی به صادرات سالانه حداقل 10 درصد از تولیدات خود گام بردارد .
وزیر راه وشهرسازی گفت: همچنین با اشاره به نیاز کشور به 900 لوکوموتیو ریلی جدید ، اضافه کرد: در حال مذاکره با صنایع داخلی و خارجی برای تامین نیازهای خطوط ریلی کشور هستیم .
وی اضافه کرد:هم اکنون 800 لوکوموتیو در کشور وجود دارد که از این تعداد 600 لوکوتیو فعال و 200 لوکوموتیو نیز خارج از خط است.
آخوندی گفت: 120 لوکوموتیو خارج از خط هم اکنون به همت متخصصان وکارگران سخت کوش کشورمان در مراحل مختلف بازسازی قرار دارد.
وی افزود: امروز به لطف همین تلاشها، نخستین لوکوموتیو از مجموعه پروژه بازسازی ده دستگاه لوکوموتیو " ایی جی " ، تحویل وزارت راه وشهرسازی شد.
وزیر راه وشهرسازی گفت: عمر مفید هر لوکوموتیو 18 سال است ولی هم اکنون به دلیل کمبودها ، لوکوموتیوهایی با عمر 20 سال در حال فعالیت در خطوط ریلی کشور است .
وی افزود: قیمت هر دستگاه لوکوموتیو بالای سه میلیون دلار است ولی متخصصان داخلی با قیمت کمتر از 40 درصد این مبلغ لوکوموتیوهای فرسوده را بازسازی و برای فعالیت در یک دوره 18 ساله جدید آماده میکنند.