۳۵ شرکت لیزینگ دارای مجوز فعال است
معاون نظارتی بانک مرکزی از فعالیت ۳۵ شرکت لیزینگ دارای مجوز و ۶ شرکت در شرف دریافت مجوز خبر داد و گفت : دارایی این شرکت ها شش هزار میلیارد تومان است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، حمید تهران فر در همایش "لیزینگ و اقتصاد مقاومتی" افزود : مقایسه دارایی شرکت های لیزینگ با 830 هزار میلیارد تومان نقدینگی کشور نشان می دهد که سهم لیزینگ ها کمتر از یک درصد است که باید افزایش یابد.
معاون نظارتی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه شرکت های لیزینگ می توانند به بازوی قدرتمندی برای تامین مالی در کشور تبدیل شوند ، گفت : در شرایط کنونی دارایی 6 هزار میلیارد تومانی 41 شرکت لیزینگ در مقایسه با 184 هزار میلیارد تومان دارایی بانک ملی به عنوان بزرگترین بانک کشور خیلی اندک و در برابر 1400 میلیارد تومان دارایی کوچکترین بانک کشور هم کمتر است.
تهران فر افزود : دارایی شرکت های لیزینگ 50 درصد رقم 12 هزار میلیارد تومان حجم تولید دو شرکت ایران خودرو و سایپا است که بیشترین همکاری را با لیزینگ ها دارند.
معاون نظارتی بانک مرکزی با اشاره به بند 9 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که در آن تکلیف نظام مالی تشریح شده است ، گفت : بانک ها در ایران بیشترین نقش را در تامین مالی دارند اما در سایر کشورها بازار سرمایه و سرمایه گذاری خارجی نقش اساسی در تامین مالی ایفا می کنند.
تهران فر ، تنوع بخشی در نظام تامین مالی را از سیاست های بانک مرکزی بیان کرد و گفت : لیزینگ ها می توانند نقش موثرتری در بازار تامین مالی ایفا کنند.
وی گفت : نتیجه فعالیت موثر شرکت های لیزینگ در بازار بین بانکی ؛ شکوفایی اقتصادی خواهد بود .
معاون نظارتی بانک مرکزی گفت : فعالیت شرکت های لیزینگ در فروش اقساطی و اجاره به شرط تملیک بهترین راه کاهش فشار بر مردم به ویژه زوج های جوان است.
تهران فر با اشاره به اینکه بخش اعظم فعالیت لیزینگ ها ، واسطه گری میان تولید کننده و مصرف کننده نهایی است ، افزود : لیزینگ به فروش تولیدات داخلی ، ایجاد اشتغال ، افزایش درآمد ملی و حرکت در جهت اقتصاد مقاومتی کمک می کند.
معاون نظارتی بانک مرکزی همچنین درباره برخی نگرش های منفی به نظام مالی از جمله لیزینگ ها و برخی محدودیت های این شرکت ها گفت : اگر ما به عنوان ناظر خوب عمل کنیم آمارهای فعالیت لیزینگ ها نیز بهبود خواهد یافت.
تهران فر ابراز امیدواری کرد در آینده شاهد شکوفایی صنعت لیزینگ در کشور باشیم.
وی با اشاره به اینکه نظارت بر لیزینگ ها با نظارت بر موسسه های مالی و بانکی به دلیل اینکه سپرده نزد آنها نیست ، متفاوت است ، گفت : از شرکت های لیزینگ توقع داریم با مدیریت کارآمد مبالغی را که به عنوان پیش پرداخت از مشتری برای خرید ابتدایی دریافت می کنند نظام مند و از ضوابط خاص پیروی کنند.
معاون نظارتی بانک مرکزی همچنین از ارائه گزارش بانک مرکزی در شورای پول و اعتبار برای اصلاح مصوب این شورا در خصوص لیزینگ ها خبر داد و گفت : نرخ سود فعلی برای شرکت های لیزینگ شکننده است و با این شرایط لیزینگ ها تعطیل یا ورشکسته خواهند شد.
تهران فر افزود : بر اساس گزارشی که بزودی بانک مرکزی به شورای پول و اعتبار ارائه می کند برخی محدودیت های لیزینگ ها برداشته و نرخ سود رقابتی می شود.
همایش لیزینگ و اقتصاد مقاومتی با هدف بررسی اهمیت افزایش نقش لیزینگ در تامین مالی اقتصاد کشور با همکاری کانون لیزینگ ایران در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شده است.
در این همایش که با هدف بررسی راه های کاهش فشار بر اقتصاد با استفاده از فعالیت شرکت های لیزینگ و لزوم رفع برخی محدودیت های این شرکت ها برگزار شده است ، 30 مقاله در زمینه های مختلف فعالیت شرکت های لیزینگ ارائه می شود.