همایش لیزینگ و اقتصاد مقاومتی
همایش لیزینگ و اقتصادمقاومتی باهدف بررسی اهمیت افزایش نقش لیزینگ درتامین مالی اقتصاد کشور درمرکز همایشهای بین المللی
صداوسیما آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، در این همایش که با هدف بررسی راه های کاهش فشار بر اقتصاد با استفاده از فعالیت شرکت های لیزینگ و لزوم رفع برخی محدودیت های این شرکت ها برگزار شده است، 30 مقاله در زمینه های مختلف فعالیت شرکت های لیزینگ ارائه می شود.
بگفته دبیرکل کانون شرکت های لیزینگ ایران ؛ بیش از30 درصد از حجم سرمایه گذاری ها درجهان ازطریق شرکت های لیزینگ انجام می شود که این سهم در ایران اندک است.
حمید شیروانی افزود: اگر در ایران از این صنعت به خوبی حمایت و قوانین درستی برای آن وضع شود می تواند در رونق تولید ، اشتغال، رفاه اجتماعی و جلوگیری از تورم به دولت کمک کند.
وی با بیان اینکه شرکت های لیزینگ بعد از بانک ها دومین تامین کننده منابع مالی در اقتصاد است، افزود: تفاوت شرکت های لیزینگ با بانک ها در این است که پولی دست مصرف کننده نمی دهد بلکه بطور نمونه ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز تولید کننده را خریداری می کند و در اختیارش قرار می دهد.
دبیرکل کانون شرکت های لیزینگ ایران گفت: با این اقدام علاوه بر اینکه تورم ایجاد نمی شود ، محصولات تولیدی نیز خریداری و بصورت لیزینگ در اختیار مشتریان قرار داده می شود.
لیزینگ می تواند در جهت اقتصاد مقاومتی نقش آفرینی کند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم افزایش نقش لیزینگ در تأمین مالی اقتصاد کشور گفت: صنعت لیزینگ می تواند با جمع آوری نقدینگی خرد و تزریق این منابع به فعالیت های اقتصادی در جهت اقتصاد مقاومتی نقش آفرینی کند.
حجت الاسلام مصباحی مقدم در همایش لیزینگ و اقتصاد مقاومتی در باره اصلاح قانون عملیات بانکداری بدون ربا افزود: اصلاح این قانون از حدود هشت سال قبل در دستور کار مجلس قرار گرفت و در دولت قبل نیز تدوین پیش نویس لایحه آن با مشارکت بانک مرکزی ، وزارت اقتصاد و بانک ملی آغاز شد اما با وجودی که رئیس جمهور سابق درباره نهایی شدن آن وعده داده بود اصلاح قانون بانکداری بدون ربا محقق نشد و کار به دولت یازدهم رسید.
این نماینده مجلس با اشاره به این که یک فوریت طرح مجلس برای اصلاح قانون بانکداری بدون ربا ابتدای امسال به تصویب رسید ، افزود: پس از انتشار این خبر دولت و بانک مرکزی نیز اعلام کرد که در حال تدوین لایحه ای در این باره هستند که اخیراً پیش نویس این لایحه به ما ارائه شده اما هنوز در دولت به تصویب نرسیده است.
مصباحی مقدم همچنین با تشریح کارکردهای صنعت لیزینگ به عنوان یکی از ابزارهای مهم تأمین مالی برای تأمین مالی خرید کالا ، خودرو و سایر فعالیت های اقتصادی گفت: استفاده از این روش تأمین مالی می تواند کاربردهای گسترده ای داشته باشد اما هنوز جایگاه خود را در ایران پیدا نکرده است.
وی افزود: تأمین مالی با روش لیزینگ فواید خوبی برای شرکت لیزینگ و مشتری دارد و در مجموع این فعالیت کمک به اقتصاد کشور است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: یکی از اقداماتی که شرکت های لیزینگ می توانند انجام دهند انتشار اوراق بهادار با هدف تأمین منابع مالی است به این صورت که وجوه خرد نزد مردم با هدف تأمین سرمایه فعالیت های اقتصادی جمع آوری شود.
مصباحی مقدم افزود: در این زمینه تاکنون فعالیت کمتری صورت گرفته که باید شرکت های لیزینگ به آن ورود کنند.
وی با تاکید بر لزوم حرکت در جهت برنامه اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد ایران از ابتدای انقلاب به دلیل تحریم ها و بویژه در چهار سال گذشته دوران سختی را پشت سر گذاشت اما کشور مقاومت کرد و این مقاومت تجربه مفیدی بود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم کاهش وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی و جلوگیری از خام فروشی و ضربه پذیری اقتصاد افزود: یکی از ظرفیت های اقتصادی کشور وجود 830 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور است که باید ساماندهی و استفاده بهینه شود.
مصباحی مقدم گفت: بانک ها ، موسسات مالی و شرکت های لیزینگ می توانند با دادن مشوق هایی منابع خرد نزد مردم از قبیل طلا ، ارز و ریال را جمع آوری کنند و از این سرمایه عظیم در جهت تأمین مالی فعالیت های اقتصادی استفاده کنند.
در این همایش که معاون وزیر اقتصاد و معاون نظارتی بانک مرکزی نیز سخنرانی خواهند کرد تعدادی از مدیران شرکت های لیزینگ و استادان دانشگاه و کارشناسان اقتصادی مقالات خود را در باره اهمیت فعالیت شرکت لیزینگ و نقش این صنعت در توسعه اقتصاد کشور بویژه در جهت اقتصاد مقاومتی ارائه کردند.
هم اکنون 35 شرکت تحت پوشش کانون لیزینگ ایران و 12 شرکت نیز عضو انجمن لیزینگ هستند که قرار است با ادغام کانون و انجمن لیزینگ ، جامعه لیزینگ ایران تاسیس شود.