مجلس ایران با این اتحادیه تعاملی بسیار خوب دارد
رئیس اتحادیه بین المجالس جهان تعامل مجلس شورای اسلامی با این اتحادیه را بسیار خوب و فشرده خواند و با استقبال از توافق هسته ای اخیر گفت: با این توافق، ایران نقش پررنگ تری در مسائل منطقه و جهان خواهد داشت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، در آستانه چهارمین اجلاس روسای مجالس جهان که با حضور آقای لاریجانی، رئیس مجلس کشورمان در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار می شود، رئیس و دبیرکل اتحادیه بین المجالس در نشستی خبری، دستور کار و موضوعات مورد بحث در این نشست را تشریح کردند.
رئیس اتحادیه بین المجالس هدف از این اجلاس را توسعه روابط پارلمان های جهان به عنوان نماد دموکراسی میان ملت ها خواند و گفت: از آنجا که اهداف توسعه پایدار از فردای سال 2015 میلادی در دستور کار مجمع هفتادم سازمان ملل است، نشست روسای مجالس نیز نگاه ویژه ای به این موضوع دارد.
صابر حسین چودری در پاسخ سئوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره جایگاه مبارزه با تروریسم و افراطی گری در سند این اجلاس گفت: در این نشست به تروریسم و افراطی گری به طور ویژه نگاه می شود و مقامات اتحادیه در نشست ویژه کمیته مبارزه با تروریسم شورای امنیت شرکت خواهند کرد.
دبیرکل اتحادیه بین المجالس نیز در پاسخ به این سئوال گفت: در اعلامیه اتحادیه بین المجالس به ویژه به خشونت های افراطیون و تروریسم توجه و بر لزوم جلوگیری از گسترش خشونت های آنان تاکید شده است.
مارتین چانگونگ افزود: خاطی ها باید مجازات شوند و برخورد با این موضوع نیازمند واکنش جهانی است.
وی گسترش داعش را بسیار نگران کننده دانست و گفت: با این حال تروریسم فقط به داعش محدود نمی شود بلکه باید بوکوحرام، القاعده و همه گروه های افراطی را نیز مد نظر داشته باشیم و به همه موارد توجه کنیم.
موضوع خودداری آمریکا از صدور روادید برای رئیس مجلس روسیه به منظور شرکت در اجلاس امسال نیز از سئوالات مکرر خبرنگاران مستقر در سازمان ملل از مقامات ارشد اتحادیه بین المجالس بود.
دبیرکل اتحادیه بین المجالس در این باره گفت: نظر ما بر این است که همه هیئت ها بدون هیچگونه محدودیتی بتوانند در این اجلاس شرکت کنند ولی مشکلات مشابهی در گذشته وجود داشت که با مقامات آمریکایی نیز مشورت هایی داشتیم.
مارتین چانگونگ افزود: به ما گفته شد که روند صدور روادید سازمان ملل طولانی و البته موضوعی بسیارعادی است.
دبیرکل اتحادیه بین المجالس با ابراز تاسف از نبود امکان حضور هیئت روسی در اجلاس نیویورک گفت: فکر می کنیم شرکت در این اجلاس اقدامی در مسیر سیاست خارجی است که همه اعضای پارلمان های جهان ثابت می کنند که آزادی بیان می تواند بخشی از دمکراسی تلقی شود.
وی با تاکید بر اینکه درباره صادر نشدن ویزای هیئت روسی، بیش از این اظهار نظر نمی کند، گفت: هنوز از جزئیات مطلب اطلاعی نداریم و مطمئن نیستیم که این مسئله به تصمیم آمریکایی ها مربوط می شود.
خبرنگار اسوشیتدپرس نیز از صابر حسین چودری پرسید: اکنون که از شرکت نکردن رئیس مجلس روسیه آگاه شده اید، آیا در نظر دارید اعتراضی رسمی را به دولت آمریکا ارائه کنید؟
رئیس اتحادیه بین المجالس در پاسخ گفت: در پایان اجلاس گزارشی درباره اینکه هر یک از روسای مجالس جهان، چه مطالب و مواردی را طرح کرده اند، ارائه خواهد شد و اطمینان دارم که به این موضوع که کشوری قادر نشد در اجلاس چهارم روسای مجالس شرکت کند نیز اشاره خواهد شد.
گفتنی است علاوه بر روسیه، هیئت پارلمانی استرالیا نیز در آخرین دقایق اطلاع داده است به دلیل موضوعات داخلی قادر به شرکت در اجلاس نخواهد بود.
خبرنگار دیگری از دبیرکل اتحادیه بین المجالس درباره چرائی برگزاری این اجلاس در نیویورک سئوال کرد.
مارتین چانگوگ گفت: چون همه تصمیم های مهم در نیویورک اتخاذ می شود و ما نیز به عنوان اتحادیه بین المجالس می خواهیم در این زمینه ایفای نقش کنیم، همچنین در قطعنامه مصوب مجمع عمومی سازمان ملل نیز آمده است که اجلاس روسای مجالس به عنوان بخشی از نشست های عالیرتبه برگزار شود.
به گفته این مقام های ارشد اتحادیه بین المجالس، در این هفته شورای امنیت سازمان ملل نیز نشستی را درباره مبارزه با تروریسم برگزار خواهد کرد که مقامات ارشد این اتحادیه ضمن حضور در این نشست، دیدگاه پارلمان های جهان را درباره مبارزه با تروریسم برای پانزده عضو شورای امنیت تشریح خواهند کرد.