پخش زنده
امروز: -
نوشت افزارها همچون رسانه ای در انتقال فرهنگ به کودکان موثر هستند و غفلت از این موضوع موجب نهادینه نشدن فرهنگ ایرانی درکودکان می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، پیک بامدادی امروز به مقوله نوشت افزار پرداخته است .
یک گرافیک ساده که تصویر برگ درختی را نشان می دهد و جمله تعلیم و تعلم ، عبادت است و بالاخره قیمت و تعداد برگ های یک دفتر و کودکان دیروز بر پای یک دفتر از جمله مطالبی است که کودکان دیروز از دفترچه مدرسه خود به یاد دارند اما امروز اوضاع کمی فرق کرده فروشگاه های لوازم التحریر از دفترچه هایی با رنگ و لعاب هایی خارجی تزئیین شده پر شده است .
فروشندگان نوشت افزارها می گویند این سلیقه مشتری است که تعیین کننده است و بیشتر مشتریان مدل های خارجی را می پسندند، البته برخی از نوشت افزار های ایرانی بی کیفیت است چنانچه در حین استفاده خراب می شود.
برزین ضرغامی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران از فراوانی نوشت افزارهای ایرانی در بازار ها می گوید: نوشت افزار ایرانی زیاد است و طرح های زیاد آن متنوع ، جذاب و با ذوق و سلیقه بچه ها تعریف شده است.
جعفر عبدی مدیر بازرگانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آمار دیگری درباره نوشت افزار ها منتشر می کند و می گوید: 80 درصد از لوازم های تحریر درسطح بازار وارداتی و 20 درصد از تولیدات داخلی است.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان اکنون 40 نمونه دفترچه دانش آموزی با طرح هایی جدید طراحی کرده تا به نیاز خانواده های ایرانی پاسخ دهد و این طرح ها نخستین بار در نمایشگاهی در تهران عرضه شده و قرار است بزودی در فروشگاه های کشور نیز عرضه شود.
علیرضا حاجیان مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می گوید: ما در این طرح امسال هم از نمادهای میراث فرهنگی کشور و هم از نمادهای مربوط به محیط زیست استفاده و تصاویری را انتخاب کرده ایم که برای بچه ها جذابیت داشته باشد.
مدیر بازرگانی کانون پرورشی و فکری کودکان و نوجوانان هم در این باره می گوید: اطمینان می دهم که کیفیت دفترچه هایی که این کانون برای دانش آموزان طراحی کرده از نمونه خارجی بهتر است و قیمت مناسب تری دارد ولی در نوشت افزارها همچنان باید بروز رسانی صورت گیرد.
برزین ضرغامی مدیر کل فرهنگ ارشاد اسلامی استان تهران می گوید: مقرراتی برای چاپخانه داران بمنظور چاپ نوشت افزار در نظر گرفته شده است که از نمادهای خارجی روی دفترچه منع شده اند و چاپخانه داران را تشویق می کنیم که طرح های مورد تایید ما را روی نوشت افزار ها بزنند در غیر این صورت طبق قوانین با آنها برخورد می شود.
این بخشی از گامی است که می تواند تا حدود زیادی به تاخت و تاز نمادهای بیگانه با هویت ایرانی بر روی وسایل دانش آموزان پایان دهد اما نقش صدا و سیما و تبلیغات رسانه ای را نباید نادیده گرفت.
نوشت افزار ها و اسباب بازی های خارجی معمولا به این علت مورد استقبال قرار می گیرند که بر اساس فیلم ها و پویانمایی های محبوب طراحی می شوند.
جعفر عبدی مدیر بازرگانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می گوید: این نمادهایی که انها استفاده کرده اند در کنار آن فیلم کارتون است که با شخصیت ها بیشتر آشنا شوند و گرایش پیدا کنند.
پارسال 7 میلیون دفترچه با نمادهای ایرانی اسلامی تولید شده بود و پیش بینی می شود این رقم امسال بیشتر باشد حالا کیف و وسایل دیگر دانش آموزان هم به طرح های جدید نیاز دارد.