با نصب و راه اندازی پایانه های ماهواره ای در نقاط تعیین شده در حداقل زمان ، امکان تأمین ارتباطات در هر نقطهای در داخل و خارج کشور از طریق هاب ماهواره ای ایران امکان پذیر می شود و شرکت زیرساخت ایران قادر خواهد بود در اسرع وقت ترافیک هر نقطه ای در داخل یا خارج کشور را به شبکه های PDN و PSTN کشوری انتقال و خدمات ارائه کند.
در این طرح با بهینه سازی شبکه ماهواره ای وی ست مستقر در بومهن با هدف استفاده حداکثری از منابع موجود و استفاده بهینه از امکانات ایستگاه ماهواره ای بین المللی زمینی بومهن صورت گرفته است و در آن از تجهیزات و فناوری های روز با قابلیت ارائه سرویس های صدا و اطلاعات و انتقال ترافیک تا 1500 پایانه ماهواره ای را خواهد داشت.
هاب شبکه ماهواره ای وی ست بومهن با بهره گیری از آخرین فناوری های موجود در امر ارتباطات ماهواره ای و برای دسترسی و استفاده بهینه از پهنای باند فضایی و کاهش هزینه این بخش برای افزایش سرعت انتقال و کاهش هزینه ها طراحی شده است.
این هاب قابلیت ارسال همزمان روی پنج ماهواره مختلف برای افزایش پوشش ماهواره ای و ارائه سرویس در بیش از دو سوم کره زمین را داراست.
این هاب همچنین قابلیت ارائه سرویس به پایانه های متحرک و ارائه سرویس به هدف های متحرک مانند قطار، هواپیما و کشتی ها را داراست.
عدالت ارتباطى لازمه کشور است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح طرح هاب ماهواره ای ایران ( هما)، بر عدالت ارتباطی به عنوان یکی از اهداف اساسی این وزارتخانه تاکید کرد.
محمود واعظى در مراسم افتتاح طرح هاب ماهواره ای ایران ( هما) بر ایجاد ایجاد ارتباطات امن و پایدار تاکیدکرد و گفت: لازم است فیبر، رادیو و ماهواره از هم پشتیبانی کنند و نباید در هیچ برهه ای از زمان از آنها غافل شویم.
وی افزود: اولویت نخست در این وزارتخانه ایجاد ارتباط تلفنی و اینترنت در روستاها و مناطق محروم است.
واعظی با اشاره به نیاز کشور به داشتن ماهواره اى ملى گفت: در حال حاضر دو برنامه موازی داریم که یک مورد آن از گذشته شروع شده تا بتوانیم ماهوارههای مورد نیاز خود را در داخل بسازیم .
وزیر ارتباطات گفت: با توجه به نیازمندیهای بخشهای مختلف از جمله صداوسیما، بانکها، شرکتهای ماهوارهای، شرکت زیرساخت، وزارت ارتباطات و سایر کسبوکارهای مختلف نیازمند داشتن دو ماهواره ملی هستیم که یکی از آنها در ارتباط با پخش و مسائل ارتباطی است که کنسرسیومی متشکل از استفادهکنندهها در این بخش باید وجود داشته باشد و طبیعی است در این بخش محوریت کار بر عهده سازمان فضایی است.
وی افزود: برنامه دوم، ماهواره سنجش از راه دور است که بیشتر در بخشهای کشاورزی، محیط زیست و هواشناسی استفاده میشود و تلاش داریم این دو ماهواره را در برنامه آینده کشور لحاظ کنیم.
واعظی با بیان اینکه بکارگیری فناوریهای نوین ارتباطی، رونق اشتغال و کسب و کار را در پی دارد، گفت: برخی معتقدند هدف گذاریهای ما در این وزارتخانه بلندپروازانه بوده است؛ اما با تلاش و همت همکاران در یک سال گذشته نشان دادیم که انشاءالله به هدف گذاری هایمان می رسیم.
وزیر ارتباطات بر عملیاتی شدن گفته ها تاکید کرد و افزود: انتظار ما آن است که رسانه ها در هفته دولت زحمات و تلاش های شبانه روزی افتتاح این چنین پروژه هایی را در اختیار مخاطبان قرار دهند.
وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات به عنوان بخشی از دولت تدبیر و امید نسبت به اشتغال در کشور مسئول است، گفت: با ایجاد شبکه ملی اطلاعات و دولت الکترونیک به دنبال خدمت رسانی موثر به مردم هستیم.
واعظی با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید، دولت توسعه است، افزود: همواره از فعالیت بخش خصوصی در حوزه ICT حمایت می کنیم.
وزیر ارتباطات گفت: وزارت ارتباطات آمادگی دارد هر کدام از اپراتورها در هر نقطه از ایران که به پهنای باند نیاز داشته باشند از سوی شرکت زیرساخت، در اختیار آنها قرار دهد.
وی با بیان اینکه اگر تحریم ها 10 سال دیگر هم ادامه می یافت باز دشمنان به اهداف خود نمی رسیدند، افزود: دشمنان امیدوار بودند نظام زمینگیر شود و بین حکومت، دولت و مردم اختلاف ایجاد شود.
وزیر ارتباطات ادامه داد: شرایط فعلی در کشور عرصه جدیدی را در روابط منطقه ای و بین المللی برای ایران باز کرده است و ما می توانیم از این فرصت در فضای ارتباطی نهایت استفاده را ببریم.
واعظی در پایان تصریح کرد: تکنولوژی بهتر و قیمت مناسب تر نیز، یکی از دستاوردهای مذاکرات هسته ای برای کشور است.