سفارت ایران در لندن بازگشایی می شود
همزمان با تهران مراسم بازگشایی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن برگزار می شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، منابع موثق در لندن اعلام کردند مقامات وزارت امور خارجه انگلستان ، رئیس و شماری از اعضای گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران در مراسم ویژه بازگشایی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن حضور خواهند یافت.
در این مراسم که قرار است همزمان با بازگشایی سفارت انگلیس در تهران و با حضور وزیر امور خارجه انگلستان برگزار شود ، علاوه بر مقامات وزارت امور خارجه کشورمان شماری از مسئولان نهادهای ایرانی و ایرانیان مقیم نیز حضور خواهند داشت.
یک روز پس از جمع بندی مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای عضو گروه پنج بعلاوه یک در روز سه شنبه 23 تیر امسال ، فلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلستان بنا به درخواست شماری از نمایندگان در پارلمان انگلستان حاضر شد و نتایج این مذاکرات را تشریح کرد.
در این مراسم شماری از نمایندگان مجلس به ویژه اعضای گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران با اشاره به نتایج مذاکرات ، از وزیر امور خارجه انگلیس خواستند برای پیشگیری از افزایش زیان ناشی از نداشتن روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران هر چه سریعتر زمینه بازگشایی سفارتخانه های دو کشور و عادی سازی روابط را فراهم کند.
این نمایندگان با اشاره به اعزام هیئت های سیاسی و اقتصادی کشورهای مختلف از جمله رقبای اروپایی به تهران ادامه این وضع را به زیان انگلستان توصیف کردند.
فلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلستان نیز در این جلسه با اشاره به رایزنی های انجام شده با مقامات وزارت امور خارجه کشورمان در حاشیه مذاکرات هسته ای ، به آنان اطمینان داد پیش از پایان سال جاری میلادی با بازگشایی سفارتخانه های انگلیس و ایران ، روابط میان دو کشور نیز عادی سازی شود.
سفارت انگلیس در تهران سه شنبه هشتم آذر سال 1390 تعطیل و کارکنان سفارت انگلیس به این کشور فراخوانده شدند. همزمان وزارت امورخارجه انگلیس در یک ضرب الاجل 48 ساعته از دیپلماتهای ایران در لندن خواست خاک انگلیس را ترک کنند.
ویلیام هیگ وزیر امور خارجه وقت انگلیس همان زمان گفت: تعطیلی سفارتخانه به معنای قطع کامل روابط دو کشور نیست.
پیش بینی شده است ظرف هفته های آینده و با استقرار دیپلماتها و کارکنان سفارتخانه های دو کشور روابط نیز از جمله در بخش خدمات کنسولی و صدور ویزا در مسیر عادی سازی قرار گیرد.
خبر بازگشایی سفارت انگلستان در ایران با حضور وزیر امور خارجه این کشور از روز پنج شنبه به نقل از مقامات اگاه در وزارت امور خارجه انگلستان در صدر اخبار رسانه ها از جمله بخشهای مختلف تلویزیون دولتی انگلیس بی بی سی جای گرفت.
شبکه بی بی سی در بخش خبری عصرگاهی پنج شنبه به عنوان خبر فوری ان را اعلام و سپس در بخشهای مختلف و در صدر اخبار تکرار و با دعوت از کارشناسان در استودیوی خبر، مزایای عادی سازی روابط با جمهوری اسلامی ایران از زبان کارشناسان برای مخاطبان تشریح شد.
خبر بازگشایی سفارتخانه های ایران و انگلیس همچنین بازتاب گسترده ای در رسانه های مکتوب در انگلیس داشت.
روزنامه گاردین با اشاره به سفر هاموند به عنوان نخستین وزیر امور خارجه ای که در 12 سال اخیر به ایران سفر می کند این سفر را در راستای گرم شدن روابط تهران و غرب و در پی سفر وزیران امور خارجه فرانسه ، ایتالیا و همچنین فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا توصیف کرد.
گاردین نوشت: پیش از این انتظار می رفت فعالیت سفارتخانه های دو کشور اندکی پس از تعیین کاردار غیر مقیم در دو سال پیش از سرگرفته شود که برخی موضوعات فنی مانع شد اما هنگامی که لندن متوجه شد در حال عقب افتادن از رقبای اروپایی اش برای حضور در بازارهای ایران است تصمیم به بازگشایی سفارتش در تهران گرفت.
روزنامه ایندیپندنت نیز بازگشایی سفارت انگلیس در تهران را بازتابی از گسترش سریع مناسبات میان تهران و غرب ارزیابی کرد.
این روزنامه انگلیسی با اشاره به اینکه یک هیئت اقتصادی و بازرگانی هاموند را در سفر به تهران همراهی می کند نوشت: وزیر امور خارجه انگلیس قرار است با رئیس جمهور و دیگر مقامات ارشد ایران از جمله وزیران اقتصاد ، صنعت معدن و تجارت ، نفت و حمل و نقل دیدار کند.
ایندیپندنت افزود: هم اکنون شرکتهای خارجی برای عقد قرارداد با ایران به ویژه در حوزه نفت و گاز صف کشیده اند.
روزنامه فایننشال تایمز بعد از سفر جک استراو وزیر امور خارجه انگلیس در سال 1979 سفر هاموند را دومین سفر وزیر امور خارجه انگلیس بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ایران یاد کرد و به نقل از جک استراو نوشت: بازگشایی سفارت حقیقتا لحظه مهمی است ، روابط با ایران از قرن 19 تیره و تار بود اما اکنون در مسیر درستی قرار گرفته است.
این روزنامه به نقل از جک استراو وزیر امور خارجه اسبق انگلیس همجنین نوشت: توسعه روابط فرصت بازرگانی مهمی برای انگلیس ایجاد می کند.
فایننشال تایمز همچنین به نقل از لرد لامونت رئیس اتاق بازرگانی مشترک انگلیس و ایران و وزیر دارایی اسبق این کشور نوشت : لامونت سال گذشته هشدار داده بود که بسته بودن سفارتخانه های دو کشور سبب شده است شرکتهای انگلیسی در رقابت برای حضور بازرگانی در ایران عقب بمانند و فرصت های بازرگانی در ایران را از دست بدهند.