تخلفات در گردنه حیران با مجوز وزارت جهادکشاورزی بود
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن با بیان اینکه طرح های هادی وظیفه نظم بخشی درحوزه ساخت و ساز را دارد و نمی تواند عامل تخلف باشد ، گفت : بسیاری از تخلفات در گردنه حیران با مجوز وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته است.
محمدرضا شاملو در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما گفت: طرح های هادی خدماتی را به روستاهای کشور ارایه می دهد و علاقه مندی مردم را برای زندگی در روستا افزایش می دهد و در گردنه حیران هم به عنوان یک روستا باید طرح های تهیه شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه آنچه که در گردنه حیران اتفاق افتاده است یک شبه نیست و فرایندی 10 ساله است.
شاملو افزود: بارها همکاران ما در بنیاد مسکن موارد تخلف را در این بخش گزارش دادند و یک سال گذشته طی نامه ای با تعدادی عکس به رییس سازمان امور اراضی کشور تخلفات ساختمانی گسترده ای اعلام شد که انتظار برخورد با این ساخت و ساز ها داشتیم.
شاملو با بیان اینکه در نقاط خوش آب و هوا ، مردم گرایش به ساخت و ساز دارند، تصریح کرد: عوامل اجرایی محلی ضمن پاسخگویی به نیاز مردم و جهت دادن به ساخت و ساز قانونی با تخلف ها برخورد کنند.
وی ادامه داد : عوامل ساخت و ساز ها و اینکه چه کسی مجوز خدمات داده ، مشخص و تعداد ساخت و ساز در داخل محدوده طرح هادی هم مشخص است.
شاملو تصریح کرد: محدوده طرح های هادی در حیران 260 هکتار بوده که مطالعه شده و در روستای 160 هکتار طرح هادی به تصویب کارگروه زیربنایی استان استان رسیده و از 160 هکتاری که به عنوان محدوده تعریف شده ،127هکتار به عنوان فضای باغی و اراضی زراعی تثبیت وضعیت شده است و اجازه هیچگونه ساخت و سازی وجود ندارد و تنها 32 هکتار از این اراضی به کارهای خدماتی، فرهنگی و توزیعی اختصاص پیدا کرده است ، حدود 7.6 هکتار اراضی قابلیت ساخت و ساز مسکن داشته است و در 12 سال گذشته تعدادی از افراد تقاضای تغییر کاربری دادند و مجوز گرفتند.
شاملو تصریح کرد : بعد از آغاز برنامه پنجم توسعه این طرح تصویب و 3 هکتار به این محدوده اضافه شده و کل محدوده مسکونی روستا 10 هکتار شده در حالی که حجم ساخت و ساز فراتر از این وسعت است.
وی ادامه داد: باید ببینند چه کسی مجوز داده است ؟ بخشی در خارج از محدوده روستا ساخت و ساز دارند که تعدادی با مجوز رسمی جهاد کشاورزی استان و تعدادی با پروانه ساختمانی که مرجع صدور پروانه هستند ساخت و سازها صورت گرفته است.
شاملو ادامه داد : با یک گروه کارشناسی به راحتی تک تک ساختمانها قابل کنترل و تعیین وضعیت می شود.
وی در باره معضل ساخت و ساز در مسیر اسالم به خلخال گفت:در این مسیر انبوهی از ساخت و سازهای غیرمجاز صورت گرفته است و این محدوده طرح هادی ندارد تا ساخت و ساز قانونی مشخص و جلوی این فاجعه گرفته شود.
شاملو تصریح کرد: بنیاد مسکن کارگروهی را 8 سال پیش انتخاب و ساختاری را تعریف کرد و این گروه ها وقتی با تخلفات مواجه می شوند به مسئولان محلی گزارش می دهند تا در کمیسیون و سایر مراجع برخورد شود.
وی با بیان اینکه تخلفات ساختمانی موضوع فراگیر در کل کشور است ، ادامه داد: در نامه ای که 22 مهر 93 به دکتر افشارر رئیس سازمان امور اراضی فرستادیم و تعدادی از تصاویر تخلفات را اعلام کردیم.
شاملو گفت : ما در طول 5 سال گذشته بیش از 58 هزار مورد تخلف ساختمانی به مسئولان گزارش کردیم و میزان ساخت و ساز فراتر از این حرف هاست.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی کشورمان حتما باید در قوانین و هماهنگی دستگاههای موازی انسجام ایجاد شود.
معاون بنیاد مسکن گفت: در دوره ای ، افرادی وظیفه قانونی خود را انجام ندادند و امروز به دنبال فرافکنی هستند.