ریزگردها، عامل اصلی تغییر اقلیم و مانع بارندگی است
رئیس موسسه تحقیقات آب گفت: ۴۲ هزار کیلومترمربع از وسعت ایران و کشورهای همسایه کانون تولید ریزگرد است که ۱۵ درصد آن در شرایط بحرانی قرار دارد.
مرتضی افتخاری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود : بحرانی شدن ریزگردها سبب عقیم شدن ابرهای باران زا و کاهش بارش می شود و مدیریت فوری می خواهد.
وی گفت : ریزگردها مانع عبور نور خورشید و سبب بر هم خوردن توازن انرژی می شود که اکوسیستم زمین را برهم می زند.
رئیس موسسه تحقیقات آب ، ریزگردها را نیرو محرکه اصلی تغییر اقلیم دانست و گفت : 65 درصد کانون ایجاد ریزگرد در عراق ، 16 درصد در سوریه، 8 درصد در ایران ، 2 درصد در اردن و بقیه در عربستان است.
افتخاری با اشاره به اینکه سالانه 1 درصد برمیزان گرد و غبارها افزوده می شود ، تصریح کرد : در 13 سال گذشته بیش از 12 درصد بر حجم گرد و غبارهای کشور افزوده شده که این افزایش در 3 سال اخیر در استان خوزستان 60 بوده است.
وی گسترش بیابان زایی را عامل اصلی ایجاد گردو و غبار اعلام کرد و افزود : عوامل انسانی در ایجاد بیابان موثر است و این وضع روند رو به رشدی دارد.
رئیس موسسه تحقیقات آب وضع تولید گرد و غبار در استان المثنی عراق ، بخشی از نینوا و شمال شرق دریاچه تارتار را بحرانی دانست و گفت : باید کانون های در حال رشد شناسایی و پیشگیری شود.
وی پیش بینی و اعلام هشدار برای مردم را قبل از ایجاد ریزگرد بسیار مهم اعلام کرد و افزود: اطلاع رسانی به موقع درباره ریزگردها سبب جلوگیری از مشکلات روحی و اجتماعی مردم می شود و اخطار بموقع برای جلوگیری از تردد افراد مسن و خردسال در سطح شهر در هنگام گرد و غبار ضروری است.