بيانيه پاياني ششمين اجلاس مجمع جهاني اهل بيت (ع)
ششمين اجلاس مجمع جهاني اهل بيت (ع) با صدور بيانيه در سه محور به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما، در مراسم اختتاميه ششمين مجمع جهاني اهل بيت (ع) اين بيانيه پاياني بدين شرح قرائت شد:
خداوند بزرگ را بر نعمت برگزاري ششمين اجلاس مجمع عمومي مجمع جهاني اهل بيت (ع) و كنگره بزرگداشت امام سجاد (ع) شاكريم.
اين اجلاس باشكوه با حضور بيش از 500 ميهمان از 130 كشور جهان به مدت چهار روز از تاريخ 24 تا 27 مرداد 94 برابر با 29 شوال تا 3 ذيالقعده برابر با 15 تا 18 اوت 2015 ميلادي در تهران همزمان با آغاز دهه كرامت برگزار گرديد.
اين اجلاس باشكوه با اداي احترام به حضرت امام خميني (ره) آغاز و با تشرف به محضر مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) و بهره مندي از رهنمودهاي حكيمانه و تجديد بيعت با معظمٌ له ادامه يافت.
الف ـ مباحث مربوط به مسائل پيروان اهل بيت (ع)
1ـ وحدت بيت شيعي بايد به عنوان اصلي ترين موضوع مورد توجه به پيروان اهل بيت (ع) قرار گيرد و نبايد اجازه تندروي و شكل گيري جريان هاي منحرف منتسب به تشيع در ميان شيعيان جايي پيدا كند و با تمام توان از نفوذ دشمن در صفوف پيروان اهل بيت (ع) جلوگيري شود.
2ـ مساجد به عنوان اصلي ترين سنگر معرفي اسلام و فرهنگ و معارف اهل بيت (ع)بايد جايگاه اصلي و مهم خود را بازيابد و توجه به مساجد به عنوان مهم ترين ركن و نهاد ديني و اقامه شكوهمند نماز جمعه و جماعت و احياي قرآن و سنت نبوي (ص) و نهج البلاغه و معارف اهل بيت (ع) وجهه همت پيروان اهل بيت (ع) قرار گيرد.
3ـ نقش بي بديل ولايت فقيه و رهبري با انقلاب شكوهمند امام خميني (ره) آغاز و با پايمردي و استقامت مقام معظم رهبري (مدظله العالي) ادامه يافت، به گونه اي که اقتدار و صلابت امروز تشيع مرهون مواضع قاطع معظمٌ له است.
4ـ حوزه هاي علميه اين شاخص ترين كانون حفظ اسلام و معارف غني آن بايد در سراسر جهان بيش از پيش تقويت گردد و علما و روحانيون به عنوان مرزبانان اصيل اسلام ناب محمدي (ص) بايد مورد تجليل و تكريم پيروان اهل بيت (ع) قرار گرفته و تبعيت از مرجعيت و روحانيت به عنوان فريضه اصلي غيرقابل انكار مورد توجه و عنايت همگان قرار گيرد.
5ـ از ملت بزرگ و شجاع و مسئولين عراق به خاطر تبعيت از مرجع بزرگ شيعه حضرت آيت الله العظمي سيستاني (مدظله العالي) و دفاع جانانه و فداكاري هاي بي نظير آنان تشكر مي نماييم.
6ـ دانشگاه ها و مراكز علمي بايد به عنوان كانون توليد علم و تربيت كادرهاي فرهنگي علمي و اجرايي مورد توجه و اهتمام ويژه قرار گيرد و پيروان اهل بيت (ع) نبايد از توجه به اين مراكز غفلت ورزند و سعي نمايند كه هر چه بيشتر از سكولار شدن آن جلوگيري کرده و الگوي اسلامي شدن دانشگاه ها را نصب العين خود قرار دهند.
7ـ توسعه و تقويت فرهنگ غدير، عاشورا، اربعين و مهدويت به عنوان اركان و ارزشهاي اصلي مكتب اهل بيت (ع) مورد توجه قرار گيرد و اكنون كه بحمدالله با سقوط طاغوت عراق مراسم اربعين حسيني در جهان به عنوان رمز اقتدار و عزت شيعي جلوه گر شده همواره بايد در غنا و عمقبخشي و تقويت آن تلاش گردد.
8ـ صحيفه سجاديه به عنوان زبور آل محمد (ص) بايد با تعمق و تأمل در مفاهيم والاي آن مورد بازخواني قرار گيرد و اهميت دعا به عنوان محوري ترين راه ارتباط خالق و مخلوق مورد توجه و اهتمام خاص پيروان اهل بيت (ع) باشد.
9ـ اعزام مبلغ و به كار گيري مبلغان مسلط به زبان و فرهنگ و آداب ملل از اهميت خاصي برخوردار است. ما ضمن توصيه به بهره گيري از اين شيوه كارآمد توجه همگان را به استفاده از ابزارهاي نوين در فضاي مجازي و تأسيس پايگاه هاي اطلاع رساني و ايجاد شبكه هاي راديو تلويزيوني و مقابله با تهاجم فرهنگي و جنگ رسانه اي غرب اقدام نمايند.
10ـ خانواده به عنوان محوري ترين كانون تربيتي زن به مثابه پايه گذار رشد فكري و معنوي فرزندان كه به فرموده امام راحل (ره) "مرد از دامن زن به معراج مي رود" بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد و به منظور حفظ و صيانت از حريم خانواده در مقابل تهاجم فرهنگي بايد توان مضاعف به كار گرفته شود.
11ـ به منظور ارتقاي وضعيت فرهنگي ، سياسي ، اجتماعي ، اقتصادي پيروان اهل بيت (ع) شايسته است از تمامي ابزارها و امكانات بهره گيري شود و با ايجاد تشكل هاي حقوقي سياسي و اجتماعي از حريم و حقوق و كيان پيروان اهل بيت (ع) در جهان و به ويژه در مجامع بين المللي دفاع كرد.
12ـ ايجاد اشتغال و توانمندسازي مالي و اقتصادي و اصلاح وضع معيشت شيعيان و ايجاد صندوق هاي قرض الحسنه و مراكز فني و حرفه اي و سعي در رفع محروميت از خانواده هاي ايتام و فقراي شيعه و تأسيس مراكز خيريه و كمك به محرومين بايد مورد توجه توانمندان و ثروتمندان پيرو اهل بيت (ع) قرار گيرد و اقتدا به سيره و روش اميرالمؤمنين (ع) در اين زمينه مي تواند راهگشا باشد.
ب ـ جهان اسلام
13ـ شركت كنندگان در اجلاس با ابراز نگراني از روند رو به گسترش افراطي گري و خشونت در جهان به ويژه در عراق، سوريه ، لبنان ، افغانستان ، پاكستان و يمن ضمن محكوم كردن اين اقدامات و جنايات تكفيري ها بر حفظ اعتدال و عقلانيت در جهان تأكيد نموده و استفاده از هر گونه ابزار بازدارنده را توصيه نموده و از دولت ها مي خواهيم تا از حقوق و آزادي هاي ديني و مذهبي مسلمانان و پيروان اهل بيت (ع) حمايت نمايند.
14ـ ما ضمن دفاع از مقاومت اسلامي و قهرمانانه مردم مظلوم فلسطين، سوريه، عراق، لبنان، يمن و بحرين حمايت خود را از اين مدافعان كرامت انسانيت، اخلاق و آزادي اعلام مي نماييم.
15ـ وحدت امت اسلامي که مورد تأكيد قرآن و سنت شريف نبوي و روايات ائمه اطهار (ع) و ميراث گرانسنگ امام امت (ره) و مورد تأكيد مقام معظم رهبري است بايد به عنوان محوري ترين اصل اسلامي مورد توجه همگان قرار گيرد.
16ـ استكبارستيزي ، عدالت خواهي، حق طلبي و مبارزه با ظلم به عنوان ميراث گرانقدر اسلام و اهل بيت نصب العين پيروان اهل بيت (ع) باشد.
17ـ ما دست دوستي به همه مسلمانان و كشورهاي اسلامي جهان مي دهيم و نسبت به هرگونه حركت فرقه اي و جدايي طلبانه در كشورهاي اسلامي هشدار داده و بر حفظ تمايت ارضي کشورهاي اسلامي تأكيد مي ورزيم.
جـ جامعه جهاني
18ـ پيام مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) به جوانان و دانشجويان اروپا و امريكا به عنوان نقشه راه و مرامنامه جاويد در تعامل با پيروان ساير اديان و دستورالعمل هميشگي براي مقابله با جوسازي هاي استكبار و سلطه رسانههاي بيگانه و نفي اسلامهراسي و بزرگنمايي توان و قدرت استكبار غرب مي باشد.
19ـ ما در جهت بسط عقلانيت، منطق ، اعتدال و نفي هرگونه خشونت و افراطي گري بر همكاري با جامعه جهاني و پيروان ساير اديان تأكيد مي نماييم.
در خاتمه ضمن زنده نگه داشتن ياد و خاطره امام خميني (ره) و شهداي گرانقدر جهان اسلام و طلب رحمت و مغفرت و علو درجات براي همه اعضاي درگذشته مجمع و پيروان اهل بيت و بزرگواراني که از اين جهان رخت بربسته اند، علي الخصوص دبيركل سابق مجمع جهاني اهل بيت (ع) علامه نستوه مرحوم آيت الله آصفي (ره) را گرامي داشته و براي آن بزرگوار از درگاه خداوند متعال درجات متعالي در اعلي عليين خواستاريم.