سوال ملی نماینده اصفهان از وزیر نیرو این بود که چرا از حقوق حقابهداران اصفهانی بهویژه کشاورزان شرق اصفهان دفاع نمیکنید و چرا بابت حقابه خسارت نمیدهید؟
وزیر نیرو در سخنان خود با اشاره به اینکه استان اصفهان در حوزه زاینده رود به صورت تاریخی با مشکل خشکسالی مواجه بوده است، گفت: طی 59 سال گذشته در این منطقه ما شاهد خشکسالی بودیم و رفع مشکل خشکسالی در این منطقه بسیار سخت است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون میزان جمعیت این منطقه به 5 میلیون نفر و نیز میزان مصرف آب صنایع در این منطقه به 200 میلیون مترمکعب افزایش یافته است، افزود: این درحالی است که منابع برای بهبود وضعیت موجود کاهش و مصرف افزایش پیدا کرده است.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه براساس قانون ، پیش بینی اعتبارات برای حوادث غیرمترقبه از جمله خشکسالی برعهده وزارت کشور است، گفت: دولت براساس قوانین، اعتبارات لازم را برای پرداخت خسارات طبیعی در بودجه سالانه کشور پیش بینی کرده است.
چیت چیان افزود: در سالهای 93 و 94 دولت براساس پیشنهاد وزارت کشور، سازمان مدیریت و همچنین وزارت نیرو دو مبلغ 60 و 48 میلیارد تومانی را برای پرداخت خسارت تصویب کرد.
شوراهای هماهنگی حوضههای آبخیز در سراسر کشور تشکیل می شود
وزیر نیرو گفت: شوراهای هماهنگی حوضه های آبخیز که با حضور کشاورزان تشکیل شده است منحصر به زاینده رود نیست و این الگو در سراسر کشور اجرایی می شود.
چیت چیان افزود: وزارت نیرو باید بر چه مبنایی به کشاورزان خسارت بدهد درحالی که این مساله ارتباطی به ما ندارد.
وی گفت: شورای عالی آب تصمیم گرفته است تا بودجه صنعت به این وزارتخانه اختصاص یابد و این بر مبنای وجود صنایع و کارخانجات و تامین آب آنهاست تا به بیکاری کارگران منجر نشود.
چیت چیان افزود: براساس مصوبه این شورا، تامین آب شرب در صنعت در مقایسه با بخش کشاورزی اولویت دارد اما اگر حقآبه کشاورزان تامین نشد این شورا باید بابت آن خسارت بپردازد.
وی گفت: مسئولیت تشکیل صندوق پرداخت خسارت به عهده استاندار است و وزارت نیرو فقط موظف به تعیین قیمت آب و اعلام آن به وزارت کشور و استانداری است.
چیت چیان با بیان اینکه از زمان شیخ بهایی تاکنون از نظر منابع و مصارف آب در استان اصفهان از نظر حقوقی اقدام درستی انجام نشده است، افزود: دولت یازدهم با هماهنگی کشاورزان چارچوب حقوقی، قانونی و مستند تدوین کرده است تا اختلافات استانی، شهرستانی و بخش کشاورزی بر مبنای آن حل و فصل شود.
وی گفت: امسال به برکت نزولات آسمانی کشاورزان کشت خوبی داشتند و بیش از 40 هزار هکتار زمین کشاورزی در شرق و 37 هزار هکتار در غرب استان اصفهان کشت شده است.
وزیر نیرو افزود: بنا به درخواست کشاورزان اصفهانی و اجازه رئیس جمهور جریان آب زاینده رود قطع شد تا آب برای کشت پاییز جمع آوری شود.
چیت چیان گفت: در گذشته هر دو سال، کشاورزان کشت داشتند اما در سال آبی امسال کشت انجام شد و در شمال اصفهان و شاهین شهر نیز آب خوبی به کشاورزان داده شد.