پخش زنده
امروز: -
قهرماني در رقابت هاي جهاني کاري سخت است اما سخت تر از آن تکرار قهرماني است و جوانان آزادکار از عهده اين کار سخت برآمدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما؛ تيم ملي کشتي جوانان ايران وقتي پريروز به روي تشک قهرماني جهان در برزيل رفت بطور حتم فشار زيادي را تحمل کرد زيرا نمايندگان کشورمان علاوه بر رويارويي با قدرت هاي جهان بايد از عنوان قهرماني شان هم دفاع مي کردند. جوانان آزادکار پارسال با هدايت محمد طلايي موفق شده بودند بعد از 19 سال قهرمان جهان شوند و دفاع از آن حالا قدري سخت بود.
برخلاف تيم ملي کشتي فرنگي جوانان که در رده بندي ، ششم دنيا قرار گرفت آزادکاران در همان روز نخست رقابت ها با چهار فيناليستي که داشتند سکونشين شدند. ما از چهار بازي فينال روز اول يک طلا گرفتيم و سه کشتي گيرمان به نقره بسنده کردند و در چهار وزن دوم هم با کشتي خوب بچه ها دوباره قهرماني تکرار شد.
کارشناسان کشتي، برنامه ريزي هاي دقيق و حساب شده از جمله اردوهاي منظم و ديدارهاي تدارکاتي خارجي و داخلي را از علل موفقيت تيم هاي کشتي مي دانند اين درحاليستکه سياست سرمربي جوان و کادر فني کشتي آزاد جوانان مبني بر جوانگرايي روح تازه اي به اين تيم داده است.
فراهم کردن بسترها و پشتوانه سازي که تا چند سال قبل از آن غافل بوديم اينک جاي خود را پيدا کرده است اعتقاد به اينکه مدال آوران تيم هاي ملي ، راهي دشوار و چه بسا طولاني را از تيم هاي پايه همچون نونهالان ، نوجوانان ، جوانان بايد طي کنند و با کوله باري از تجربه و موفقيت به تيم بزرگسالان بپيوندند حالا برنامه اي مدون شده است. مصداق عيني اين موضوع هم قهرمان جهان، تيم کشتي آزاد جوانان است که نفرات آن از رده نوجوانان آمده بود و از آن طرف هم نفراتي همچون کريمي، يزداني، سرمستي و ياراحمدي را تحويل تيم بزرگسالان داد.
در يک نگاه ميتواند ديد که اعتماد به جوانان و ميدان دادن به آنان فراگير شده به طوريکه همه کشورها براي ماندن در کورس قهرماني به جوانان فرصت ميدهند و نمونه بارز آن قهرمان آمريکايي کشتي آزاد بود که با 16 سال سن طلاي جهان را کسب کرد.
حال اگر چه با قهرماني جوانان آزادکار مقصود فدراسيون حاصل شده است اما نگاهي دقيق به تک تک کشتي ها حاوي نکاتي ارزنده است که توجه به آن در تثبيت و تکرار قهرماني موثر است.
در اين زمينه هادي عامل کارشناس کشتي به فينال هاي روز نخست رقابت هاي جهاني جوانان اشاره مي کنند و معتقد است از چهار فيناليست ما مي بايست 2 طلا کسب مي کردند که اينطور نشد. او اختلاف امتياز و فاصله ميان نشان هاي طلا و حتي نقره را در رقابت هاي جهاني و المپيک سرنوشت ساز دانست و گفت: بايد از نظر روحي و آمادگي هاي جسماني کشتي گيران به حدي برسند که در فينال فقط به طلا فکر کنند و به نقره راضي نشوند.
البته فارغ از مسائل فني و کارشناسي ، موضوعات مادي هم که در نهايت سبب انگيزه و روحيه بخشي ميشود نکته قابل تاملي است به طوريکه کشتي گيران برخي از کشورها که هنوز سرمست از تصاحب مدال هاي رنگين هستند پاداش و پرداخت هاي آنچناني به آنها طعم شيريني موفقيتشان را دو چندان مي کند و همه اينها در حالي است که گزارش شده آزادکاران جوان ما هنوز پاداش هاي وعده داده شده قهرماني پارسال خود را دريافت نکرده اند.
در رقابت هاي کشتي آزاد جوانان قهرماني جهان که 24 و 25 مرداد با حضور 42 کشور در شهر سالوادورداباهيا برزيل برگزار شد تيم ايران با کسب 2 مدال طلا، چهار نقره و 62 امتياز قهرمان شد و پس از ايران جمهوري آذربايجان با 58 امتياز ، روسيه با 49 امتياز و آمريکا با 40 امتياز در رتبه هاي دوم تا چهارم قرار گرفتند.